pontosnews.gr
Παρασκευή, 19/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

27ο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών: Ξεκινά στις 9 Ιουνίου

29/05/2017 - 9:37μμ
27ο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών: Ξεκινά στις 9 Ιουνίου
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ανοίγει τις πύλες του στις 9 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι και τον Σεπτέμβριο το 27ο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, μια γιορτή του πολιτισμού που έχει γίνει θεσμός στη δυτική Θεσσαλονίκης και έχει αγκαλιαστεί από ολόκληρη την πόλη. Για περίπου τέσσερις μήνες, τόσο στην κεντρική σκηνή της Μονής Λαζαριστών όσο και στη μικρή σκηνή, η οποία είναι χωρητικότητας περίπου 400 ατόμων και θα ανοίξει για το κοινό μετά από πολύ καιρό, θα παρουσιαστούν συναυλίες και μουσικοθεατρικά δρώμενα και θα προβληθεί η ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν Ο χρυσοθήρας.

Από το φεστιβάλ θα παρελάσουν γνωστά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου όπως ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Παντελής Θαλασσινός και ο Μίλτος Πασχαλίδης, αλλά και της διεθνούς σκηνής, όπως ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς.

Οι φετινές εκδηλώσεις θα έχουν και ποντιακό χρώμα, αφού την Τετάρτη 21 Ιουνίου θα ανέβουν στη σκηνή τα αδέλφια Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης. Παραδοσιακούς ήχους –της Κρήτης όμως– θα παρουσιάσει ο Βασίλης Σκουλάς, ο οποίος θα τραγουδήσει μαζί με τον Παντελή Θαλασσινό.

«Οι εκδηλώσεις της Μονής Λαζαριστών αποτελούν πλέον ένα πολύ ισχυρό brand name. Εδώ υπάρχει ένας ισχυρός πυλώνας πολιτισμού, στον οποίο αναπτύσσονται πολλές συνέργειες. Είναι το μοναδικό σημείο στην Ελλάδα που ενυπάρχουν όλοι οι φορείς του πολιτισμού. Στόχος μας είναι τα επόμενα χρόνια να ανοίξουμε περισσότερο τα φτερά της Μονής Λαζαριστών», ανέφερε, κατά την παρουσίαση της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Μονής Λαζαριστών και αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος.


Λάζαρος Κωνσταντινίδης, Αλέξανδρος Θάνος, Άκης Σακισλόγλου, Δημήτρης Δεμουρτζίδης

Από τη πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Λάζαρος Κωνσταντινίδης, ανέφερε ότι τις εκδηλώσεις (το κόστος των οποίων ξεπερνά τις 300.000 ευρώ και θα δώσουν δουλειά σε εκατοντάδες άτομα κι επιχειρήσεις) αναμένεται να παρακολουθήσουν περίπου 20.000 άτομα.

«Το φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών αποτελεί κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για την πόλη και είναι σημαντικό ότι στα χρόνια που πέρασαν έχει καταφέρει να διατηρήσει την ποιότητά του. Φέτος γίνεται σε ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Θέλουμε να ενθαρρύνουμε περισσότερους πολίτες να εκφραστούν καλλιτεχνικά», ανέφερε ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από την όπερα «Τροία» παραγωγής του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού (πηγή: X / Mehmet Nuri Ersoy)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Τροία στο Κολοσσαίο, από την Τουρκία: Πολιτιστική διπλωματία πάνω σε ένα ελληνικό έπος

19/12/2025 - 1:22μμ
Η Κική Μορφονιού (φωτ.: Εθνική Λυρική Σκηνή)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε η Κική Μορφονιού, κορυφαία μεσόφωνος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

18/12/2025 - 1:58μμ
O Akylas (φωτ.: PANOULIS)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Parthenis x Papazó & Akylas powered by ΣΚΡΑΤΣ: Το πιο καλαίσθητο act του MadWalk 2025

18/12/2025 - 1:10μμ
Έργα του Μ. Βαρλάμη με θέμα τον Μέγα Αλέξανδρο εκτίθενται στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου (φωτ.: Πειραματικό Εργαστήριο Βεργίνας)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Επέστρεψε» στην Αλεξάνδρεια ο Μέγας Αλέξανδρος

17/12/2025 - 4:10μμ
O περσινός νικητής του διαγωνισμού της Eurovision, ο JJ από την Αυστρία, πανηγυρίζει με το τρόπαιο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων (φωτ.: ΕΡΑ/Γιώργος Κεφαλάς)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Eurovision: Στη δημοσιότητα η λίστα με τις χώρες που θα συμμετάσχουν – Ποιες αποχώρησαν λόγω συμμετοχής του Ισραήλ

16/12/2025 - 4:29μμ
(Φωτ.: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όταν η Μαρινέλλα είπε «όχι»: Η περιπέτεια του τραγουδιού «Πες πως μ’ αντάμωσες» που έγινε τεράστια επιτυχία

14/12/2025 - 2:28μμ
Φωτογραφία που παραχώρησε ο Δήμος Αριστοτέλη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στη Χαλκιδική κρύβεται το μεγαλύτερο περσικό έργο της Ευρώπης – Και τώρα ανακαλύπτεται ξανά

12/12/2025 - 7:48μμ
Οι πρωταγωνιστές της παράστασης
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λαμπερή πρεμιέρα για την παράσταση «Το 5ο Βήμα» στο Θέατρο Μικρό Χορν με χορηγό τον ΟΠΑΠ

12/12/2025 - 6:12μμ
Ο Λάκης Γαβαλάς στρώνει κόκκινο χαλί στην Ερμού (πηγή: Instagram)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Λάκης Γαβαλάς χαρίζει στιγμές fun και λάμψης, powered by ΣΚΡΑΤΣ

10/12/2025 - 12:49μμ
Γυναίκες του Ασπροπύργου χορεύουν «Βάλε» (φωτ.: dimosaspropyrgou.gr)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένας χορός, δυο γιατροσόφια και ένα έθιμο τα τρία νέα στοιχεία που εγγράφονται στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

9/12/2025 - 7:21μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρόλο που στο θίασο των Μωμόγερων δεν συμμετέχουν γυναίκες, αυτές εδώ οι μικρές φόρεσαν τις χαρακτηριστικές περικεφαλαίες, έστω και από χαρτί. Στιγμιότυπό από τη δράση στη βιβλιοθήκη της Πτολεμαΐδας (φωτ.: Facebook / Κλαίρη Πλαγερινού)

Συνάντηση γενεών και Μωμόγερων: Ξεκινά η εορταστική περίοδος σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και ποντιοχώρια

10 λεπτά πριν
Παιδιά στη Χάμα κρατούν τη νέα σημαία της Συρίας, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τον έναν χρόνο από την απελευθέρωση της πόλης, 5 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Bilal al-Hammoud)

«Χώρα της χρονιάς» η Συρία; Οι σφαγές ως υποσημείωση – Τι ξέχασε ο Economist στο αφήγημα της «προόδου»

35 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από την όπερα «Τροία» παραγωγής του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού (πηγή: X / Mehmet Nuri Ersoy)

Η Τροία στο Κολοσσαίο, από την Τουρκία: Πολιτιστική διπλωματία πάνω σε ένα ελληνικό έπος

59 λεπτά πριν
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν λίγο προτού καθίσει στη θέση του για να ξεκινήσει η ετήσια μαραθώνια συνέντευξη Τύπου, 19 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Sputnik / Alexander Kazakov / Kremlin Pool)

Πούτιν για Ουκρανία: «Δεν είναι έτοιμοι για ειρήνη» – Στήριξη 90 δισ. από την ΕΕ στον Ζελένσκι

1 ώρα πριν
Η Μαρία Καρυστιανού στα δικαστήρια Λάρισας, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: onlarissa.gr)

Τέμπη: Συνεχίζεται στη Λάρισα η δίκη για το χαμένο βιντεοληπτικό υλικό

2 ώρες πριν
Με φόντο το Δέντρο της Αγάπης στην Πλατεία Κύπρου της Ρόδου (φωτ.: Facebook / Christos Topkaras)

Ποντιακά κάλαντα στο Δέντρο της Αγάπης: Μια βραδιά μνήμης και παράδοσης στη Ρόδο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign