Τρεις εντολές έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα κατά τόπους στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στη δεύτερη σύνοδο των προέδρων των νομαρχιακών οργανώσεων (ΝΟΔΕ) του κόμματος. Η συνάντηση εντάσσεται στην προεκλογική προετοιμασία της ΝΔ, καθώς, όπως είπε ο Κ. Μητσοτάκης, «πρέπει να είμαστε έτοιμοι ανά πάση στιγμή, πατώντας ένα κουμπί, να μπορούμε να κάνουμε εκλογές».
Η πρώτη εντολή αφορά το… Facebook και το Twitter. «Στέκομαι ιδιαίτερα στα ζητήματα συμπεριφοράς», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Να προσέχετε και το δημόσιο σας λόγο, όπως εκφράζεται και μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως κάποιοι να μην βιάζονται από τώρα να ράψουν υπουργικά κοστούμια».
Η δεύτερη εντολή είναι η πολιτική απογύμνωση του Αλέξη Τσίπρα ως υπερασπιστή των αδύναμων στρωμάτων. «Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος ήρθε στην εξουσία ως ο υπερασπιστής των δικαιωμάτων των αδύνατων, τιμωρεί τους πιο αδύνατους μέσα από τις πολιτικές του επιλογές. Και αυτό είναι κάτι το οποίο θέλω να το τονίζετε ιδιαίτερα στο δικό σας πολιτικό λόγο», υπογράμμισε στην ομιλία του ο Κ. Μητσοτάκης.
Δεν έχουμε πρόβλημα με τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε πρόβλημα με τον Τσίπρα, τον Καμμένο και την παρέα που μας κυβερνά. #organwnomaste pic.twitter.com/stNPlJbaAH
— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) 27 Μαΐου 2017
Η τρίτη και τελευταία εντολή αφορά την προσέγγιση όλων των πολιτών και όχι μόνο των παραδοσιακών ψηφοφόρων του κόμματος. «Δεν έχουμε πρόβλημα με τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Να το ξεκαθαρίσω αυτό. Έχουμε πρόβλημα με τον Τσίπρα, τον Καμμένο και την παρέα που μας κυβερνά σήμερα», ήταν η χαρακτηριστική φράση του προέδρου της ΝΔ.