Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης και του Ευκλείδη Τσακαλώτου εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ζητώντας την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών.
Από τη Νέα Δημοκρατία ο Νίκος Δένδιας, αφού θύμισε τη δημόσια δέσμευση προ τεσσάρων μηνών του Τσακαλώτου πως αν μειωθεί το αφορολόγητο ο ίδιος θα παραιτηθεί, κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να κάνει πράξη τη δέσμευση του. «Αναμένουμε να πράξει αυτό που υποσχέθηκε, γιατί εδώ μέσα δεν είμαστε φιλολογικός σύλλογος, είναι Βουλή κι ο καθένας έχει ευθύνη για όσα λέει, υπόσχεται και δεσμεύεται» είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.
Τη σκυτάλη πήρε ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη λέγοντας πως «μόνο οι 152 βουλευτές της πλειοψηφίας θα στηρίξουν τη συμφωνία, δεν υπάρχουν 153 γιατί ο Τσακαλώτος θα παραιτηθεί».
«Δύο μνημόνια σε δύο χρόνια;» αναρτήθηκε ο Γιώργος Αμυράς και συμπλήρωσε την κριτική του λέγοντας ότι «είστε ο Χάρι Πότερ των μνημονίων, κάνατε παγκόσμιο ρεκόρ το Ποτάμι δεν θα ψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου».