pontosnews.gr
Τετάρτη, 12/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Προσωπική αντιπαράθεση Τσίπρα-Μητσοτάκη για επίμαχη τροπολογία

28/04/2017 - 1:41μμ
Τσίπρας για γερμανικές αποζημιώσεις: Ιστορικό και ηθικό χρέος η διεκδίκησή τους
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σφοδρή κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη Βουλή, η οποία έλαβε χαρακτηριστικά προσωπικής σύγκρουσης ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αφορμή η τροπολογία περί παραβάσεων λαθρεμπορίας που αφορά τη ρύθμιση παλαιών χρεών επιχειρήσεων που αλλάζουν τώρα χέρια.

Το κλίμα είχε δυναμιστεί ήδη από χθες: Η τροπολογία κατατέθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Δημητριάδη και η κυβέρνηση την έκανε δεκτή με καθυστέρηση. Αποτέλεσμα ήταν η αντιπολίτευση να ζητά επίμονα εξηγήσεις για το περιεχόμενο και το κόστος της ρύθμισης, χωρίς όμως να τις λάβει ποτέ.

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε ότι πρόκειται για φωτογραφική τροπολογία, και κάλεσε από τη μία τον πρωθυπουργό να την αποσύρει και από την άλλη τον πρόεδρο της Βουλής να προστατεύσει το κύρος του κοινοβουλίου. Με φόντο και τα προαπαιτούμενα μέτρα για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης που θα κληθεί να ψηφίσει η Βουλή, πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτόξευσαν κατηγορίες σχετικά με τους ποιος υπηρετεί με ορθό τρόπο ή υπονομεύει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας με τη σειρά του κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επικροτήσει, δεδομένου ότι η ΝΔ «κόπτεται», όπως χαρακτηριστικά είπε, για τις επενδύσεις, και του πρότεινε να πάνε μαζί στην Ξάνθη να δουν τους εργαζόμενους της επιχείρησης που κινδυνεύουν. Γι’ αυτό του ζήτησε να μην εμποδίσει την ψηφοφορία για διαδικαστικά ζητήματα. Επιπλέον, τον προέτρεψε να θυμηθεί τι γινόταν επί των ημερών της ΝΔ με τις νυχτερινές τροπολογίες που διέγραφαν πρόστιμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του σήκωσε το γάντι και σημείωσε ότι η τροπολογία έρχεται από βουλευτή της Κοζάνης και όχι από τον ίδιο τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης.

«Εφόσον τίθεται θέμα συμφερόντων του επενδυτή που πρέπει να προστατευθούν, αυτό θα εξεταστεί αφού νωρίτερα η τροπολογία ελεγχθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Διαφορετικά θα είστε υπόλογος», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Ανταποδίδοντας τα βέλη, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έστω και ένα παράδειγμα τροπολογίας επί των ημερών των προηγούμενων κυβερνήσεων που είχε έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Μάλιστα τόνισε ότι δεν πρόκειται για φωτογραφική τροπολογία, καθώς μπορεί να αφορά τη ΣΕΚΑΠ αλλά αφορά και οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: Pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος νόμος στην Ελλάδα: Κατοχυρώνεται το δικαίωμα στη λήθη για άτομα με ιστορικό καρκίνου

10/08/2026 - 3:00μμ
Ο Άρειος Πάγος (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποκλοπές: Στο αρχείο παραμένει η δικογραφία – Απορρίφθηκαν τα αιτήματα για νέα έρευνα

7/08/2026 - 7:38μμ
Εικόνα από την εξόδιο ακολουθία του Γιάννη Βαρβιτσιώτη (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Βαρβιτσιώτη

4/08/2026 - 6:50μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.   Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο Politico: Προσωρινή αναστολή αιτήσεων ασύλου σε συνθήκες ακραίας πίεσης

4/08/2026 - 9:44πμ
Παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από τη Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο «Ολύμπιον» στη Θεσσαλονίκη. Πέμπτη 21 Μαΐου 2026   (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρία Καρυστιανού: Διέγραψε τον Θανάση Αυγερινό από την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»

2/08/2026 - 9:21μμ
Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για συναυλία αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι, τον Ιανουάριο του 2007 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Κατερίνα Μαυρωτά)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης

2/08/2026 - 8:57μμ
Συνεδρίαση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.   Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για πυρκαγιές και κλιματική κρίση: Έχουμε ακόμη μπροστά μας δύσκολες ημέρες

30/07/2026 - 1:15μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Αγαθονήσι, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026   (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Αγαθονήσι: Θα εμποδίσουμε τα άθλια δίκτυα των διακινητών

29/07/2026 - 12:36μμ
Ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης στα κοινοβουλευτικά έδρανα, Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Κυριαζίδης – Χαρακτήρισε «ευχή» το «κάνε κανένα παιδί»

28/07/2026 - 9:55μμ
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση: 33 διατάξεις εγκρίθηκαν για να προχωρήσει η διαδικασία – Οι συσχετισμοί της επόμενης Βουλής θα κρίνουν τις τελικές αλλαγές

27/07/2026 - 11:14μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Mohammed Badra)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου: Ασημένιος ο Σίσκος στα 200μ. ύπτιο με πανελλήνιο ρεκόρ

5 λεπτά πριν
Στο Παγκρήτιο, πριν από την έναρξη του αγώνα της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ, για τον τελικό του Super Cup. Τετάρτη 12 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Super Cup ΑΕΚ-ΟΦΗ: Κρήτη και Μικρά Ασία χόρεψαν πριν από τη σέντρα στο Παγκρήτιο

27 λεπτά πριν
Δεκαπενταύγουστος 2025 στη Παναγία Σουμελά του Keilor East, στη Μελβούρνη (φωτ.: Facebook / Pontiaki Estia Melbourne)

Δεκαπενταύγουστος στη Μελβούρνη: Πόντιοι, Κρητικοί και Καλύμνιοι στήνουν μεγάλο ελληνικό πανηγύρι

52 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Samuel Corum)

Τραμπ για Στενά του Ορμούζ: «Έχουμε τον απόλυτο έλεγχο και θα τον κρατήσουμε»

1 ώρα πριν
(Φωτ.: αρχείο EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Γ’ Γυμνασίου: Δωρεάν κρατική πιστοποίηση ξένης γλώσσας – Πώς και πότε ξεκινά

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Pexels)

Πολωνία: Κυβερνοεπίθεση στη MyDr εξέθεσε τη μισή χώρα – Διέρρευσαν δεδομένα 19 εκατ. πολιτών

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign