pontosnews.gr
Παρασκευή, 16/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ξεκίνησε η ψηφοφορία στα υπερπόντια γαλλικά εδάφη

22/04/2017 - 7:32μμ
Ξεκίνησε η ψηφοφορία στα υπερπόντια γαλλικά εδάφη
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Οι ψηφοφόροι στα υπερπόντια γαλλικά εδάφη και οι Γάλλοι κάτοικοι εξωτερικού –μεταξύ των οποίων και σε ορισμένες αμερικανικές πολιτείες όπως η Χαβάη– ξεκίνησαν σήμερα να ψηφίζουν για τις προεδρικές εκλογές, μία ημέρα πριν από τον πρώτο γύρο μιας διαδικασίας που μπορεί να αλλάξει το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τα 47 εκατομμύρια εγγεγραμμένων Γάλλων ψηφοφόρων υπάρχουν λιγότεροι από ένα εκατομμύριο που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές όπως η Γαλλική Πολυνησία στον νότιο Ειρηνικό και η Γουαδελούπη, η Γαλλική Γουιάνα και η Μαρτινίκα στην Καραϊβική.

#Presidentielle2017 : Saint-Pierre-et-Miquelon, première collectivité d’#Outremer à voter pour le 1er tour https://t.co/bFPe7Vofdk pic.twitter.com/CK6urtm3tV

— Outremers360 (@outremers360) 22 Απριλίου 2017

Αυτοί ψηφίζουν νωρίτερα ώστε να μην επηρεαστούν από τα αποτελέσματα στην ηπειρωτική Γαλλία που αναμένονται αύριο το απόγευμα γύρω στις 18:00 GMT. Οι ψηφοφόροι στη μικρό σύμπλεγμα νησίδων Σεν Πιερ και Μικελόν, νότια του καναδικού Νιουφάουντλαντ στον βόρειο Ατλαντικό, ήταν οι πρώτοι που ξεκίνησαν να ψηφίζουν σήμερα το πρωί.

Ωστόσο, τα ψηφοδέλτια από τη σημερινή διαδικασία στα γαλλικά υπερπόντια εδάφη θα παραμείνουν σφραγισμένα μέχρι αύριο το απόγευμα αφού κλείσουν οι κάλπες στην ηπειρωτική Γαλλία.

Από τον πρώτο γύρο δύο από τους 11 υποψήφιους θα πάνε στον δεύτερο που θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Γαλλίας, που είναι σημαντικό μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Η ψηφοφορία έχει τεράστια σημασία για το διεθνές πολιτικό κατεστημένο και τις αγορές καθώς δύο από τους τέσσερις υποψηφίους που προηγούνται στις δημοσκοπήσεις είναι κατά της παγκοσμιοποίησης και η πολιτική τους μπορεί να διασπάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν ως επικρατέστερο τον κεντρώο και φιλοευρωπαϊστή Εμανουέλ Μακρόν, αλλά δεν έχει δικό του κόμμα και είναι σχετικώς άγνωστος ως πολιτικός. Οι τρεις κυριότεροι αντίπαλοί του, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, είναι η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, η οποία ζητεί την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν, ο οποίος θέλει να βγάλει τη Γαλλία από τις διεθνείς εμπορικές συνθήκες και το ΝΑΤΟ και ο συντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν, το όνομα του οποίου έχει αμαυρωθεί από το πρόσφατο σκάνδαλο.

Τα μεγάλα ποσοστά αποχής και οι αναποφάσιστοι επίσης διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο. Οι Γάλλοι ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας με περισσότερους από 50.000 αστυνομικούς και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας να έχουν κινητοποιηθεί εκτάκτως λόγω των εκλογών. Τα μέτρα αυξήθηκαν στον ύψιστο βαθμό μετά και τον θάνατο ενός αστυνομικού την Πέμπτη από την επίθεση ένοπλου τζιχαντιστή στο Παρίσι.

Η εφημερίδα Le Parisien έγραψε ότι η κυβερνητική αρχή ασφαλείας DCSP κυκλοφόρησε σημείωμα το οποίο χαρακτηρίζει «διαρκή και μεγάλη», στη διάρκεια των εκλογών, την απειλή ένοπλης επίθεσης σαν εκείνες που στοίχισαν τη ζωή σε 230 ανθρώπους την τελευταία διετία στη Γαλλία. Τον Ιούνιο είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στη χώρα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI/Ευαγγελία Φωκά-Τρυψάνη)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Παραμένουν στα μπλόκα αλλά έχουν ανοίξει τους δρόμους

16/01/2026 - 9:30πμ
(Πηγή: voria.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 24χρονη πήρε παραμάζωμα 15 σταθμευμένα οχήματα και προσέκρουσε σε κατάστημα και ένα περίπτερο

16/01/2026 - 8:37πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

16/01/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Διαδηλωτές ανακρίνονται στην κρατική τηλεόραση – Πάνω από 800 εκτελέσεις ανεστάλησαν

15/01/2026 - 11:15μμ
(Φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των ταξί – Παράταση της απεργίας και νέα 48ωρη «προ των πυλών»

15/01/2026 - 8:58μμ
Πυροσβέστες επιχειρούν στο κτήριο όπου ξέσπασε φωτιά μετά από ισχυρή έκρηξη (φωτ.: EPA/JEROEN JUMELET)
ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Ισχυρή έκρηξη σε κτήριο στο κέντρο της Ουτρέχτης

15/01/2026 - 7:30μμ
Η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας και η πριγκίπισσα Ειρήνη της Ελλάδας, σε εκδήλωση στο Βασιλικό Θέατρο της Ισπανίας, το 2017 (φωτ.: EPA/Javier Lopez)
ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε η πριγκίπισσα Ειρήνη στη Μαδρίτη

15/01/2026 - 6:37μμ
Ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης που έχασε τη ζωή του στην Ερέτρια (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
ΕΛΛΑΔΑ

Σήφης Βαλυράκης: Διαπληκτισμό του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ με άνδρες σε αλιευτικό σκάφος την ημέρα που πέθανε ανέφερε μάρτυρας στο ΜΟΔ

15/01/2026 - 6:00μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατηγορούμενοι για κακουργήματα ζήτησαν και πέτυχαν ποινική διαπραγμάτευση αφού επέστρεψαν 165.000 ευρώ

15/01/2026 - 2:33μμ
Ο Πούτιν με στολή παραλλαγής σε στρατηγείο της Ρωσίας, σε άγνωστη τοποθεσία (φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας της Ρωσίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί το Ιράν είναι «κόκκινη γραμμή» για τη Ρωσία

15/01/2026 - 12:51μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: facebook.com/psargiradon)

Πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση με ήχους και τραγούδια του Ακριτικού Κύκλου στην Κέρκυρα

7 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Ευαγγελία Φωκά-Τρυψάνη)

Αγρότες: Παραμένουν στα μπλόκα αλλά έχουν ανοίξει τους δρόμους

37 λεπτά πριν
(Φωτ.: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)

Το Καλαθόπον: Πράξη αγάπης με παράδοση τροφίμων στις Τράπεζες Αγάπης της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής

1 ώρα πριν
(Πηγή: voria.gr)

Θεσσαλονίκη: 24χρονη πήρε παραμάζωμα 15 σταθμευμένα οχήματα και προσέκρουσε σε κατάστημα και ένα περίπτερο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Νίκος Παπαχρήστου/ec-patr.org)

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευλόγησε την βασιλόπιτα των ομογενειακών φορέων

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign