pontosnews.gr
Σάββατο, 12/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οι Γενοκτονίες στην Οθωμανική Αυτοκρατορία σε βιβλίο στα αγγλικά από το ΕΛΚΕΜΑΠ

4/04/2017 - 2:00μμ
Οι Γενοκτονίες στην Οθωμανική Αυτοκρατορία σε βιβλίο στα αγγλικά από το ΕΛΚΕΜΑΠ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μέσα σε 433 σελίδες οι αναγνώστες αλλά και οι ερευνητές μπορούν να βρουν αποδείξεις για τα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και το πόσο καταστροφικά ήταν για όλες τις μη τουρκικές, μη μουσουλμανικές μειονότητες. Αυτός είναι ένας μόνο στόχος του νέου βιβλίου για τη Γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων που κυκλοφόρησε στην αγγλική γλώσσα από το Ελληνικό Κέντρο Έρευνας για τη Μικρά Ασία και τον Πόντο (ΕΛΚΕΜΑΠ / AMPRHC), το οποίο έχει έδρα το Σικάγο.

Αυτό είναι το έκτο έργο που εκδίδεται από το Ελληνικό Κέντρο Έρευνας για τη Μικρά Ασία και τον Πόντο.

Το Genocide in the Ottoman Empire: Armenians, Assyrians, and Greeks, 1913-1923, όπως είναι ο τίτλος του βιβλίου (εκδόσεις Berghahn Books), αποτελεί «συνέχεια» του διεθνούς συνεδρίου που είχε πραγματοποιηθεί το 2013 στο Ιλινόις. Την επιμέλεια έχει κάνει ο εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Ζόριαν για τη Γενοκτονία Τζορτζ Σιρίνιαν, ενώ για την έκδοση συνεργάστηκαν και ακαδημαϊκοί που επιμελήθηκαν τις εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο.

«Το νέο βιβλίο αποδεικνύει ότι η Γενοκτονία των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων διαπράχτηκε την ίδια χρονική περίοδο, και υπενθυμίζει ότι ο αγώνας για την αναγνώριση της είναι και θα πρέπει να είναι κοινός», τόνισε μιλώντας στον Εθνικό Κήρυκα ο πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου για τη Μικρά Ασία και τον Πόντο, Γιώργος Μαυρόπουλος.

Ακόμα τόνισε ότι από το 1913 έως το 1923 οι ηγέτες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας δημιούργησαν ένα σύγχρονο προηγούμενο για το πώς ένα καθεστώς μπορεί να εφαρμόσει μια γενοκτονία εναντίον των ίδιων των πολιτών του για την επιδίωξη πολιτικών στόχων, και ταυτόχρονα σε μεγάλο βαθμό να διαφύγει της προσοχής της κοινής γνώμης.

Μαυρόπουλος: Μελετώντας τις Γενοκτονίες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μπορεί να βοηθηθούμε ώστε να συσχετίσουμε και να κατανοήσουμε τη βάση της σύγχρονης βίας στην περιοχή.

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο και μέσω της ιστοσελίδας του Κέντρου (hellenicresearchcenter.org), ενώ στόχος είναι να μπει σε πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες και να διανεμηθεί σε πολιτικούς και ιστορικούς.

Εκτός από το εκδοτικό έργο, το Ελληνικό Κέντρο για τη Μικρά Ασία και τον Πόντο συνεχίζει και το ερευνητικό του έργο. Πρόσφατα, ο Ιβάν Σαββίδης ανακοίνωσε ότι θα δώσει δωρεά ύψους 50.000 δολαρίων – αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει λάβει μέχρι στιγμής το Κέντρο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από το Ελληνικό Καλοκαιρινό Φεστιβάλ 2025 (φωτ.: Facebook / Greek Community Of Toronto)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο ενωμένη, ζωντανή και πάντα περήφανη

10/07/2025 - 8:11μμ
Η νέα γενιά του Πόντου στις ΗΠΑ συνεχίζει ακάθεκτη την παράδοση (φωτ.: Brotherhood Pontion Toronto «Panagia Soumela»)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οι «Ακρίτες» της Φιλαδέλφειας… έβγαλαν στη φόρα τα παρασκήνια του 16ου Φεστιβάλ Νεολαίας ΗΠΑ-Καναδά

6/07/2025 - 10:28μμ
Έλληνες και Τούρκοι μαθητές σε αναμνηστική φωτογραφία με τους καθηγητές τους (φωτ.: Δορυφόρος Μονάχου)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ελληνικό Λύκειο Μονάχου: Έλληνες και Τούρκοι μαθητές ένωσαν δυνάμεις για το μέλλον του πλανήτη

6/07/2025 - 12:24μμ
Οι κυρίες της ενορίας και τα ολόφρεσκα ελαιόψωμα που ζύμωσαν για καλό σκοπό (φωτ.: facebook/Greek Orthodox Parish and Community of Kogarah)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Μύρισε ελαιόψωμο στη Νέα Νότια Ουαλία

6/07/2025 - 10:58πμ
Οι καρτ ποστάλ  απεικόνιζαν το έθιμο των Μωμόγερων στην κεντρική πλατεία της παλιάς πόλης του Waiblingen και την κατάδυση του Σταυρού στην Τραπεζούντα (φωτ.: facebook/Argo WN)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Οι «Αργοναύτες» του Waiblingen έκαναν το καλό κι ενίσχυσαν το Ορφανοτροφείο «Η Μέλισσα»

6/07/2025 - 9:46πμ
Ο Βασίλης Μπατζογιάννης με τα παραδοσιακά γλυκά του
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Βασίλης Μπατζογιάννης: Ο Bill Batz, ο Κατερινιώτης ζαχαροπλάστης που γλύκανε γενιές ομογενών, έφυγε από τη ζωή στα 76

3/07/2025 - 7:41μμ
Αναμνηστική φωτογραφία με τους συντελεστές της παράστασης (φωτ.: The Pan-Macedonian Association of Melbourne and Victoria)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Το ταξίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου με ελληνικές, ποντιακές, αρμενικές και ασσυριακές αφηγήσεις

2/07/2025 - 9:44πμ
(Φωτ.: greeks.am)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ένωση Ελληνικών Κοινοτήτων Αρμενίας: Εικόνες από την 6η κατασκήνωση παιδιών ελληνικής καταγωγής

2/07/2025 - 9:10πμ
Χορεύοντας πιτσάκ' στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ (φωτ.: facebook/Pontian Society «Pontos» of Norwalk)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Τα Ποντιάκια του Νόργουοκ έβγαλαν τα …μαχαίρια τους

1/07/2025 - 11:58μμ
Η ομάδα του απερχόμενου προέδρου Μπιλ Παπαστεργιάδη σε αναμνηστική φωτογραφία (φωτ.: facebook/Bill Papastergiadis)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ψήφισε για το νέο δ.σ. η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης – Σε δύο εβδομάδες το νέο σώμα

30/06/2025 - 9:52μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: amnesty.org)

Ιράν: Δημόσιος απαγχονισμός ενόχου για βιασμό και φόνο ενός μικρού κοριτσιού

32 λεπτά πριν
Εθελοντική αιμοδοσία (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)

Νοσοκομεία Θεσσαλονίκης: Ανάγκη για δεκάδες χιλιάδες μονάδες αίματος κάθε χρόνο

1 ώρα πριν
(Πηγή: RADIOTHIVA.gr)

Ριτσώνα: Φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στη βιομηχανική περιοχή

2 ώρες πριν
Στο πρόσωπο του μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Βαρθολομαίου είναι ζωγραφισμένη η αγαλλίαση του ανθρώπου που συναντά την πατρίδα του (φωτ.: facebook)

Κιλκισίου Βαρθολομαίος: Τα άγια χώματα του Πόντου μέσα από τα μάτια του

2 ώρες πριν
(Εικ.: Χ.Κ)

Μεταεθνοκρατικό αφήγημα των ΗΠΑ για την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή

3 ώρες πριν
Η θεατρική ομάδα του δήμου Βριλησσίων στο καταπράσινο Ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης. Στο κέντρο η εγγονή του Δ. Ψαθά, Λένα Νίτσου-Ψαθά ανάμεσα στους πρωταγωνιστές Γιώργο Ασπιώτη (βουλευτή Φερέκη) και Νατάσσα Χαιδά (Τζένη Φερέκη) και Αποστόλη Παπανικολάου (Ψευτοθόδωρο) (φωτ.: Αρχείο δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης/ Ζήσης Κυριακίδης)

Γέλιο και ανατροπές για καλό σκοπό στο «Ζητείται ψεύτης» του Δημήτρη Ψαθά

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign