pontosnews.gr
Πέμπτη, 28/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το «Λεξικό Χωρίς Γραβάτα» παρουσία Μητσοτάκη και αρχηγών

1/03/2017 - 10:31πμ
Το «Λεξικό Χωρίς Γραβάτα» παρουσία Μητσοτάκη και αρχηγών
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια απομόνωσης της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και διαμόρφωσης ενός κοινού μετώπου των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων, με φόντο την επόμενη μέρα των εκλογών, έκανε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου «Λεξικό Χωρίς Γραβάτα» του δημοσιογράφου Γιάννη Βλαστάρη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρωθυπουργό, μια και η παρουσίαση του βιβλίου που περιγράφει την αργκό η οποία καθιερώθηκε από την ώρα που ανέλαβε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας αποτέλεσε πρόσφορο έδαφος.

«Το ψέμα έχει κοντά πόδια. Η σύγκρουση του λόγου με την πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Όταν η νέα συμφωνία που θα υπογράψει ο Αλέξης Τσίπρας θα αποδειχθεί ότι περιλαμβάνει μειώσεις συντάξεων και πρόσθετα φορολογικά μέτρα, ο τωρινός λόγος του θα φανεί ανακόλουθος. Η ίδια η εξουσία στην Ελλάδα είναι συνυφασμένη με την ανάγκη να διαχειρίζεται κανείς μηνύματα για να εξυπηρετήσει τα δικά του πολιτικά συμφέροντα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Όμως, η συστηματική διαστρέβλωση μιας σειράς εννοιών –τα λεγόμενα post truth politics– εισήχθησαν στην Ελλάδα πριν καταστούν ως έννοια μέρος του παγκόσμιου λεξιλογίου. Ήμασταν μπροστά σε αυτόν τον κύκλο. Τελειοποιήσαμε τη γλώσσα του λαϊκισμού» πρόσθεσε.

Μιλώντας για το ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη διασπορά ψευδών ειδήσεων υπογράμμισε πως «τα social media δίνουν τη δυνατότητα πολύ γρήγορης διασποράς ειδήσεων. Πολλές από αυτές είναι ψευδείς. Η διασπορά γίνεται χωρίς κανένα φίλτρο. Και χωρίς την ανάγκη που ένας δημοσιογράφος μπορεί να είχε, να ελέγξει την προέλευση της είδησης. Αυτά έχουν καταργηθεί. Το έδαφος είναι πρόσφορο για να καλλιεργηθεί αυτού του είδους η ρητορική».

Ειδικότερα για την Ελλάδα, ο πρόεδρος της ΝΔ  ανέφερε ότι είμαστε «μια Δημοκρατία όπου υπάρχει οργανωμένη αντιπολίτευση και κοινωνία των πολιτών που μπορεί να προτάσσει έναν αντίλογο σε αυτού του είδους την πολιτική ρητορική. Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, επιλέξαμε εδώ και ένα χρόνο να χρησιμοποιήσουμε τον όρο “Συμφωνία Αλήθειας”. Το πράξαμε ακριβώς επειδή θέλαμε με την έννοια της αλήθειας να καταδείξουμε το πώς αντιλαμβανόμαστε τον πολιτικό λόγο απέναντι στον λαϊκισμό».

Το πιο ενδιαφέρον πάντως από τη χθεσινή βραδιά είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε ενώπιον αρκετών δυνάμει συμμάχων του, δηλαδή του Σταύρου Θεοδωράκη, των πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ Άννας Διαμαντοπούλου και Γιώργου Φλωρίδη, καθώς και του αντιπροέδρου της Βουλής Σπύρου Λυκούδη. Το παρών έδωσαν επίσης, ανάμεσα στους άλλους, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, οι βουλευτές Γιώργος Κουμουτσάκος, Σοφία Βούλτεψη, Γιάννης Μανιάτης, Γρηγόρης Ψαριανός, καθώς και οι πρώην υπουργοί Ανδρέας Λυκουρέντζος, Κώστας Λαλιώτης και Μιλένα Αποστολάκη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: Το επόμενο δεκαήμερο κατατίθεται το νομοσχέδιο για τα ηλεκτρικά πατίνια

27/05/2026 - 3:28μμ
Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, Νίκος Ανδρουλάκης (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του Άδωνι Γεωργιάδη

27/05/2026 - 11:24πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛΑΣ: Το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα – «Παρουσιάστηκε η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη»

26/05/2026 - 10:04μμ
Συνεδρίαση  του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Τρίτη 26 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Παράταση στην επιδότηση diesel και 150 ευρώ ανά παιδί – «Πολιτική Βαβέλ» βλέπει στην αντιπολίτευση

26/05/2026 - 12:30μμ
Ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη δεύτερη ημέρα εργασιών του 16ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, στο Metropolitan Expo, στις 16 Μαΐου 2026 (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Μαρινάκης: Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια σε μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας

26/05/2026 - 12:02πμ
Ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός στην Ολομέλεια της Βουλής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Ορέστης Παναγιώτου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΙΚΗ: Ανανέωση διαβατηρίων με παλαιές ταυτότητες και χωρίς προσωπικό αριθμό

25/05/2026 - 5:14μμ
Σύγκληση, υπό την προεδρία του Γιώργου Γεραπετρίτη, του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυτικά Βαλκάνια και «Γαλάζια Πατρίδα» στο επίκεντρο του ΕΣΕΠ – Οι κινήσεις που ετοιμάζει η Αθήνα

25/05/2026 - 8:38πμ
Το υπουργείο Εσωτερικών (φωτ.: Eurokinissi/ Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τοπική Αυτοδιοίκηση: Έρχεται η ηλεκτρονική ψήφος από το 2028

23/05/2026 - 5:49μμ
H Λάουρα Κοβέσι βγαίνει από το υπουργείο Δικαιοσύνης, Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή-προειδοποίηση Κοβέσι στην Κομισιόν για την Ελλάδα – Στο φόντο ακόμη και «πάγωμα» κονδυλίων

23/05/2026 - 2:21μμ
Ο Αλέξης Τσίπρας στη 2η Διεθνή Διάσκεψη για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Με κεντρικό σύνθημα «Από την κοινωνία, με την κοινωνία, για την κοινωνία» το νέο κόμμα

23/05/2026 - 10:35πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)

Προφυλακιστέοι επτά κατηγορούμενοι στο Ηράκλειο για υποθέσεις ναρκωτικών – Σε εξέλιξη η δικαστική διερεύνηση

41 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Ronald Wittek)

Έγραψε ιστορία η Κρίσταλ Πάλας – Σήκωσε το Conference League!

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης»)

«Συζητώντας το ποντιακό ζήτημα και τη Γενοκτονία του Πόντου» με τον ιστορικό και ερευνητή Βλάση Αγτζίδη

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Προθεσμία για το Σάββατο ζήτησαν η μητέρα και ο σύντροφός της για την κακοποίηση της 3χρονης στα Χανιά

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr/AP Photo/Jacquelyn Martin)

Σκληρή γραμμή Τραμπ απέναντι στο Ιράν με επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ: «Αν δεν είναι μια εξαιρετική συμφωνία, δεν θα την κάνουμε»»

2 ώρες πριν
Ο πατριαρχικός ναός του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι (φωτ.: Facebook / Ecumenical Patriarchate)

«Ιστορικό ράπισμα» στην Τουρκία από το ΕΔΑΔ για το Οικουμενικό Πατριαρχείο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign