pontosnews.gr
Παρασκευή, 11/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θύελλα αντιδράσεων για το σκάνδαλο κακοδιαχείρισης της ΑΕΠΙ

15/02/2017 - 6:19μμ
Θύελλα αντιδράσεων για το σκάνδαλο κακοδιαχείρισης της ΑΕΠΙ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Οργή στην κοινή γνώμη, και στο χώρο των δημιουργών, έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες αποκαλύψεις από το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου που έγινε στην ΑΕΠΙ (Ανώνυμη Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας) για λογαριασμό του υπουργείου Πολιτισμού. Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, προέκυψαν στοιχεία σκανδαλώδους διαχείρισης από τα μέλη της εταιρείας, αφού ανάμεσα σε άλλα, βρέθηκε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας λάμβανε μισθό 52.000 ευρώ το μήνα, ενώ την περίοδο 2011-2014 βρέθηκαν αδιάθετα πνευματικά δικαιώματα ύψους 42,5 εκατ. ευρώ.

Την ώρα δηλαδή που η ΑΕΠΙ «κυνηγούσε» ακόμη και Πόντιους καλλιτέχνες γιατί τραγουδούσαν παραδοσιακά τραγούδια με «πνευματικά δικαιώματα», στους κόλπους της εταιρείας γινόταν πάρτι.

Πολλοί είναι οι άνθρωποι της μουσικής που εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το ζήτημα, ενώ δεν λείπουν και οι ανακοινώσεις φορέων που ζητούν να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο. «Με λύπη παρατηρούμε ότι, με αφορμή το πόρισμα, βάλλεται συλλήβδην ο θεσμός της συλλογικής διαχείρισης των δικαιωμάτων στην Ελλάδα», αναφέρει η ανακοίνωση του Οργανισμού GEA (Grammo, Ερατώ, Απόλλων) στο ΔΣ του οποίου ανήκουν οι Χάρις Αλεξίου, Γρηγόρης Λαμπριανίδης, Δήμητρα Μπερδούση και Μαργαρίτα Μάτσα. Ο GEA, που σημειώνει τον έντονο προβληματισμό του, διαχειρίζεται τα δικαιώματα των καλλιτεχνών, τραγουδιστών και μουσικών και των παραγωγών των ηχογραφημάτων.

Επιστολή στην υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου έστειλε ο συνθέτης Γιάννης Γλέζος. Ο πρόεδρος της Ένωσης Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδας (ΕΜΣΕ) και πρόεδρος του ΟΣΔ Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων «Η αυτοδιαχείριση», είχε κρούσει κατ’ επανάληψη τον κώδωνα του κινδύνου για τον τρόπο λειτουργίας της ΑΕΠΙ.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Δ.Σ. του GEA, με αφορμή το πόρισμα του οικονομικού ελέγχου στην ΑΕΠΙ. https://t.co/XIqT84Bbfu

— GEA music (@GEAGreece) 13 Φεβρουαρίου 2017

Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος ζητά από την υπουργό Πολιτισμού να σπάσει το απόστημα της ΑΕΠΙ και να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας της. Επίσης, ο γνωστός συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος απευθύνει επιστολή στον πρωθυπουργό, ζητώντας του να επέμβει και να αναλάβει προσωπικά πρωτοβουλία για την εξυγίανση της ΑΕΠΙ, σημειώνοντας «τον εξαιρετικά σοβαρό κίνδυνο για τους Έλληνες δημιουργούς».

Από την πλευρά του, το υπουργείο Πολιτισμού έκανε γνωστό ότι απέστειλε νομοσχέδιο για τα Πνευματικά Δικαιώματα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπου υπάρχει ειδική πρόβλεψη για την περίπτωση προβλημάτων που θα προέκυπταν από τον οικονομικό έλεγχο της ΑΕΠΙ.

Σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου, οι οργανισμοί και οι οντότητες υποχρεούνται πλέον να δημοσιοποιούν πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία τους, την πολιτική τους, τα αμοιβολόγιά τους και οφείλουν να καταρτίζουν ετησίως έκθεση διαφάνειας που συμβάλλει στον έλεγχό τους από το κοινό, δικαιούχους και χρήστες.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Μαζωνάκη: Συνελήφθησαν οι δύο γιατροί – Τι βρέθηκε στο ιατρείο

10/09/2026 - 7:56μμ
(Φωτ.: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σμηναγός Δημήτρης Πέτρου: Το τελευταίο «αντίο» στον πιλότο που έφυγε τόσο πρόωρα στο δυστύχημα στην Τανάγρα

10/09/2026 - 6:35μμ
(Φωτ.: ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Μαζωνάκης: Νέα στοιχεία στην έρευνα για τον θάνατό του – Η οικογένεια όρισε τεχνικό σύμβουλο

10/09/2026 - 5:44μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Κόνιτσα: Σε πλήρη ανάπτυξη οι δυνάμεις για την πυρκαγιά στην Τραπεζίτσα – Σύσκεψη υπό τον Ευάγγελο Τουρνά

10/09/2026 - 4:53μμ
Δικαστική αίθουσα (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Τον Νοέμβριο η δίκη για τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας

10/09/2026 - 4:28μμ
Ο Γιώργος Μαζωνάκης. Δευτέρα 18 Αυγούστου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Η κατάθεση της γιατρού για τα κρίσιμα λεπτά – Τι λέει ο ΙΣΑ

10/09/2026 - 2:54μμ
Το λεωφορείο που έπεσε σε στάση, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκρουση λεωφορείων στη Νεάπολη: Χειρουργήθηκε η 21χρονη – Τι είπε ο οδηγός του ΚΤΕΛ

10/09/2026 - 2:30μμ
Στο ιατρείο στο Κολωνάκι έγινε νέα αυτοψία παρουσία εισαγγελέα, αστυνομικών της Ασφάλειας και «ελληνικού FBI», αλλά και κλιμακίου του ΙΣΑ. Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Στο μικροσκόπιο το μηχάνημα πλασμαφαίρεσης – Τι κατέθεσε η γιατρός

10/09/2026 - 11:41πμ
Σκεπασμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρο του 40χρονου επισμηναγού Γιάννη Μπλέσια (φωτ.: ilialive.gr / Γιάννης Σπυρούνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεία Γιάννη Μπλέσια: Βουβός ο Πύργος στο τελευταίο «αντίο» στον επισμηναγό

10/09/2026 - 10:54πμ
Η είσοδος της πολυκατοικίας στην οδό Καρνεάδου στο Κολωνάκι. Σε ιατρείο που στεγάζεται εκεί ο Γιώργος Μαζωνάκης φέρεται να έπαθε την ανακοπή, προτού μεταφερθεί στο «Ελπίς». Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Ποιος έκανε την ιατρική πράξη – Τα κρίσιμα λεπτά πριν από την ανακοπή

10/09/2026 - 8:33πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Ελπιδοφόρος: Ο Άγιος Νικόλαος στο Σημείο Μηδέν, σύμβολο ελπίδας 25 χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Super League: Νίκησε την Κηφισιά και έκανε το 3Χ3 ο Παναθηναϊκός

7 ώρες πριν
(x.com/@ferozwala)

Ελβετία: Τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο

8 ώρες πριν
Ο δάσκαλος Σπύρος Μαντίδης με τη μητέρα του, τη σύζυγό του Χριστίνα, τα παιδιά και τα εγγόνια του (πηγή: Facebook / Χρήστος Αηδονίδης – «Ψηφιακή Σάντα»)

Σπύρος Μαντίδης: Ο δάσκαλος της Σάντας κόντρα στο «τα πολλά τα γράμματα τη διαβόλ’»

8 ώρες πριν
(Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου/Facebook/pliroforiodotis.gr)

Με 50μελή αποστολή ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου στο Φεστιβάλ της Βέροιας

9 ώρες πριν
(Φωτ,: x.com/Drone Wars)

11η Σεπτεμβρίου: 2.977 drones σχημάτισαν τους Δίδυμους Πύργους πάνω από τη Νέα Υόρκη

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV