pontosnews.gr
Τρίτη, 26/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Όταν ο Ερντογάν μιλάει για νέα Συνθήκη των Σεβρών, νά τι εννοεί

2/02/2017 - 3:49μμ
(Φωτ.: EPA / Sedat Suna)

(Φωτ.: EPA / Sedat Suna)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο Ερντογάν τα τελευταία δυο χρόνια έχει τεθεί υπό την επιρροή –ή στην καλύτερη περίπτωση έχει υιοθετήσει τη συλλογιστική–, εκείνων που θεωρούν ότι το σύμπαν έχει συνωμοτήσει εναντίον της Τουρκίας για να την οδηγήσει στο διαμελισμό της.

Για να κατανοήσουμε τη «λογική» του Τούρκου προέδρου, όπως αυτή αντικατοπτρίζεται στις δηλώσεις που κάνει το τελευταίο διάστημα, μεταφράσαμε το άρθρο ενός αντιστράτηγου, ο οποίος είναι μέλος του Κόμματος Πατρίδα (Vatan) και ένας από τους υποστηρικτές του Ερντογάν το τελευταίο διάστημα.

Η Τουρκία πρέπει να προετοιμάζεται για έναν παλλαϊκό πόλεμο
Του Ισμαήλ Χακί Πεκίν (İsmail Hakkı Pekin)*, στην εφ. Aydınlık (1/2/2017).

Εδώ και δύο μέρες προσπαθώ να εξηγήσω από τη στήλη μου την πολλαπλή απειλή που αντιμετωπίζει η Τουρκία. Ο μόνος τρόπος για να σωθεί η χώρα μας από αυτή την πολλαπλή απειλή, την πολιορκία και την παράδοση, είναι ο πόλεμος.

Και η Τουρκία οδεύει προς αυτόν τον πόλεμο, βήμα-βήμα.

Γιατί ο μόνος δρόμος ενάντια σε όσα προσπαθούν να κάνουν την Τουρκία να αποδεχτεί, σε αυτά που της επιβάλλουν και στην προσπάθεια να της φορέσουν με το ζόρι έναν ζουρλομανδύα, είναι ο πόλεμος.

Στον πόλεμο που θα ξεσπάσει, σε περίπτωση φυσικά που αρνηθεί αυτά που της επιβάλλουν, δηλαδή μια δεύτερη συνθήκη των Σεβρών, η δύναμη που θα χρησιμοποιήσουν ενάντια στην Τουρκία είναι το ΡΚΚ (και τα παράγωγά του στο εσωτερικό και το εξωτερικό), και ο ISIS.


(Φωτ.: EPA / Sedat Suna)

Πόσο έτοιμοι είμαστε απέναντι σε αυτή την απειλή; Στo χθεσινό μου άρθρο προσπάθησα να εξηγήσω τη σημασία της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών για την ετοιμότητά μας σε αυτή την απειλή, ή και τον πόλεμο. Σήμερα θα προσπαθήσω να εξηγήσω τη σημασία ενός στρατού και ενός συστήματος άμυνας που θα βασίζεται στο λαό, κάτι το οποίο είναι απαραίτητο για να κερδίσουμε τον πόλεμο.

Ο στρατός σε επίπεδο ηγεσίας και δύναμης πρέπει να είναι εθνικός και να βασίζεται στο λαό.

Όταν αναφέρομαι σε ισχυρή άμυνα και σε στρατό που βασίζεται στο λαό, εννοώ το να αυξήσουμε την δύναμη αντίστασης του λαού και να το γνωστοποιήσουμε αυτό σε όλο τον κόσμο. Για να αυξήσουμε την δύναμη αντίστασής μας πρέπει να δημιουργηθεί και να τεθεί σε εφαρμογή ένα μοντέλο οργάνωσης στο οποίο θα συμμετέχει ο λαός, και με τη συμμετοχή του θα εξασφαλιστεί η θέλησή του να αντισταθεί και να θέσει υπό την προστασία του τη χώρα.


(Φωτ.: EPA / Tolga Bozoglu)

Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις από τη μία θα πρέπει να εξειδικευτούν περισσότερο, και από την άλλη θα πρέπει να δημιουργήσουν και να εφαρμόσουν ένα σύστημα το οποίο σε περίπτωση πολέμου θα οργανώσει το λαό και θα ηγηθεί αυτού. Σε περίπτωση πολέμου, ένα μέρος των πολιτών θα κινηθεί μαζί με τον τακτικό στρατό, ενώ το άλλο θα χρησιμοποιηθεί από τις Ειδικές Δυνάμεις για διεξαγωγή ανταρτοπόλεμου ή άτακτου πολέμου. Αλλά οι προετοιμασίες πρέπει να αρχίσουν από τώρα.

Φυσικά πρωτίστως θα πρέπει να κάνουμε μια εργασία που θα προβλέπει το πώς θα ξεσπάσει αυτός ο πόλεμος με τον οποίο βρίσκεται αντιμέτωπη η Τουρκία, και πώς θα εξελιχθεί. Τις προβλέψεις μου πάνω σε αυτό θα τις παραθέσω στο αυριανό μου άρθρο.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Τουρκία σε θέματα οπλισμού, πυρομαχικών και στρατιωτικού εξοπλισμού εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το εξωτερικό. Ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσουμε αυτή την εξάρτηση και τις ελλείψεις μας –και να οδηγηθούμε στη νίκη, ή απλά να αυξήσουμε την αποτρεπτικότητά μας– είναι το να οργανωθούμε, να δημιουργήσουμε μια στρατηγική πολέμου εφάμιλλη της εθνικής μας ταυτότητας και να εκπαιδεύσουμε το στρατό και το λαό μας.


(Φωτ.: EPA / Sedat Suna)

Πρέπει να αναδιοργανώσουμε τις Ειδικές Δυνάμεις ώστε να μπορέσουν να διεξάγουν αυτό τον πόλεμο, και να μπορέσουν να οργανώσουν το λαό μας. Να διαμορφώσουμε ξανά τη Διεύθυνση Επιθεώρησης Επιστράτευσης (Seferberlik Tetkik Dairesi, σ.σ. το αντίστοιχο της Γκλάντιο), και να φροντίσουμε ότι θα οργανώσει και θα εκπαιδεύσει το λαό στην αντίσταση και τον ανταρτοπόλεμο, σε όλη την επικράτεια της Τουρκίας.

Η οργάνωση αυτή θα είναι το αντίδοτο για τον εμφύλιο που προσπαθούν να ξεκινήσουν στην Τουρκία.

Πρέπει να σχεδιάσουμε από την αρχή όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις, ώστε να πολεμήσει το σύνολο της ηγεσίας τους μαζί με το λαό και να εξασφαλίσουμε την ενότητα όλης της διοίκησης. Πρέπει να αρχίσει μια ώρα αρχύτερα η εκπαίδευση και η διδασκαλία. Να τονίσω ότι η Τουρκία δεν έχει την πολυτέλεια να καθυστερήσει κι άλλο σε αυτό το ζήτημα.

Η Τουρκία πρέπει να κάνει την προετοιμασία που απαιτεί ο στρατός ή ο πόλεμος, για να είναι έτοιμη για τον πόλεμο που πλησιάζει. Αυτές οι προετοιμασίες θα αυξήσουν και την αποτρεπτικότητά της.
___
* Ο Ισμαήλ Χακί Πεκίν είναι αντιστράτηγος ε.α. Υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις και συμμετείχε ως ανθυπολοχαγός αλεξιπτωτιστής στην επιχείρηση εισβολής στην Κύπρο. Είναι στέλεχος του κόμματος Πατρίδα (Vatan). Είχε προφυλακιστεί ως ύποπτος για συμμετοχή στην παρακρατική οργάνωση Εργένεκον.

Μετάφραση: Σοφία Αγγελίδου.
Πρόλογος: Σάββας Καλεντερίδης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: x.com / UKMTO)
ΚΟΣΜΟΣ

Ομάν: Πλήγμα σε δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων – Καλά στην υγεία τους τα μέλη του πληρώματος

26/05/2026 - 10:33μμ
Η στιγμή που ο Φώτης Α. από την Κοζάνη κερδίζει τις 100.000 ευρώ στο event του instant Win
ΕΛΛΑΔΑ

Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο πάρτι του Instant Win με κέρδη 100.000 ευρώ για έναν σούπερ νικητή

26/05/2026 - 4:25μμ
Δικαστική αίθουσα (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

«Την τύλιξα και πήγα να φτιάξω κολατσιό στα παιδιά»: Σοκάρει η απολογία του 42χρονου για τη δολοφονία της συζύγου του στους Αμπελοκήπους

26/05/2026 - 4:01μμ
Πρόσφυγες και μετανάστες στην Αγυιά Χανίων, 7 Ιουλίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Αγγελάκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο μεταναστευτικό πλαίσιο στην Ελλάδα: Τι αλλάζει με το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

26/05/2026 - 3:13μμ
Η θαλάσσια νάρκη που βρέθηκε σε βραχώδη περιοχή ανάμεσα στη Μίλατο και την Ελούντα, στην ανατολική Κρήτη (φωτ.: ekriti.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Λασίθι: Πήγαν για ψάρεμα και βρήκαν… θαλάσσια νάρκη – Εξετάζεται αν πρόκειται για ουκρανικό πολεμικό υλικό

26/05/2026 - 2:49μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Το κουβάρι των παράνομων επιδοτήσεων ξετυλίγεται και άλλο – Νέες συλλήψεις σε Βόρεια Ελλάδα και Αθήνα

26/05/2026 - 2:01μμ
(Φωτ.: ertnews.gr/AP Photo/Vahid Salemi)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα ένταση στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν και φόβοι ευρύτερης ανάφλεξης

26/05/2026 - 1:13μμ
Το σημείο του δυστυχήματος στην περιοχή Μπούγκενχαουτ στην Ανατολική Φλάνδρα. Τρίτη 26 Μαΐου 2026 (φωτ.: Belga Photo / Dirk Waem)
ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Τρένο συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο σε φυλασσόμενη διάβαση – Πληροφορίες για νεκρούς

26/05/2026 - 12:44μμ
(Φωτ.: X)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 6,9 Ρίχτερ «χτύπησε» τη Χιλή – Διακοπές ρεύματος, ζημιές και αναστάτωση σε χιλιάδες νοικοκυριά – Βίντεο από τη στιγμή της δόνησης

26/05/2026 - 12:12μμ
(Φωτ.: The Greek Herald)
ΕΛΛΑΔΑ

Ιστορίες έμπνευσης πίσω από τις εξετάσεις ελληνικής γλώσσας σε Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας

26/05/2026 - 11:52πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: arxon.gr)

Παναγία Σουμελά: Η Νέα Κηφισιά υποδέχτηκε την ιερή εικόνα της Κυράς των Ποντίων

5 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook/Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας «Ο Πόντος»)

«Πλημμύρισε» από κόσμο η Πλατεία Αλησμόνητων Πατρίδων στη Λάρισα για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας

31 λεπτά πριν
Χάρη στα drone μπορούμε να βλέπουμε σε όλη του την έκταση αυτόν τον αρχιτεκτονικό άθλο (φωτ.: Anadolu)

Η Τουρκία θέλει τη Μονή Σουμελά στον μόνιμο κατάλογο της UNESCO – Το ενδιαφέρον για το ιστορικό σύμβολο των Ελλήνων

58 λεπτά πριν
(Πηγή: x.com / UKMTO)

Ομάν: Πλήγμα σε δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων – Καλά στην υγεία τους τα μέλη του πληρώματος

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

ΕΛΑΣ: Το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα – «Παρουσιάστηκε η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Λάσκαρης Τσούτσας)

Ποδόσφαιρο: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η κηδεία του Παρασκευά Άντζα – Το μήνυμα της UEFA

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign