pontosnews.gr
Παρασκευή, 7/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Π. Μπούμπουρας: O Λημνιός που κρατάει ζωντανή την Ελλάδα στην Ουκρανία

21/01/2017 - 5:05μμ
Π. Μπούμπουρας: O Λημνιός που κρατάει ζωντανή την Ελλάδα στην Ουκρανία
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο κ. Μπούμπουρας φιλοδοξεί να αγοράσει εκτάσεις γης στην Ουκρανία προκείμενου να βοηθήσει οικογένειες, από τον τόπο καταγωγής του, τη Λήμνο, που έχουν μεγάλη ανάγκη για δουλειά. Το protothema.gr ταξίδεψε μέχρι το παγωμένο Κίεβο της Ουκρανίας και συνάντησε τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Επιχειρηματιών και Επιχειρήσεων Ουκρανίας Παντελή Μπούμπουρα.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που κρατάει την ελληνική φλόγα ζωντανή στην Οδησσό και στη Μαριούπολη, όπου υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο. Ο Παντελής Μπούμπουρας, με καταγωγή από τη Λήμνο, δραστηριοποιείται με τεράστια επιτυχία στον τομέα των κατασκευών στην Ουκρανία, αλλά δεν ξεχνά ποτέ την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Στις αρχές της νέας χρονιάς, μάλιστα, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και οι δυο άντρες αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ο κ. Μπούμπουρας έκανε εκτενή αναφορά στις δυνατότητες εμπορικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ουκρανία, ανέπτυξε τις οικονομικές δυνατότητες που έχει η ουκρανική οικονομία και τους τομείς στους οποίους υπάρχει ευκαιρία δραστηριοποίησης για τους Έλληνες επενδυτές.

Το φιλανθρωπικό του έργο, για τους Έλληνες της περιοχής, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και οι χιλιάδες Έλληνες που ζουν στην Ουκρανία τον έχουν ως στήριγμα σε κάθε τους δυσκολία.

Μιλώντας στο protothema.gr αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική περίοδο που βιώνει η χώρα μας και έδειξε την έντονη ανησυχία του για τη νεολαία που φαίνεται να χάνει την ελπίδα της.

«Στην Ελλάδα τώρα είμαστε πολύ χειρότερα απ ότι στην Ουκρανία. Εδώ αν ψάξεις βρίσκεις δουλειά με λίγα χρήματα ενώ στη χώρα μας δεν βρίσκεις. Αν δεν γίνει κάτι να εμπιστευτεί η νεολαία την Ελλάδα, θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Πρέπει οι κυβερνήσεις να σκύψουν στους νέους και να τους βοηθήσουν για ένα καλύτερο αύριο. Ήδη πολλά ελληνικά μυαλά φεύγουν από τη χώρα. Αν πεθάνει η ελπίδα στο νέο παιδί, τελειώσαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Το νησί του, η Λήμνος, είναι συνεχώς στην καρδιά του και στο μυαλό του. Όπως μας είπε θέλει, παρά τις αντίξοες συνθήκες, να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά και στην Ελλάδα για να βοηθήσει όσο μπορεί την πατρίδα του. «Εγώ θέλω να επενδύσω στην Ελλάδα, γιατί είμαι πατριώτης και πονάω τη χώρα μου. Θέλω να επενδύσω στη Λήμνο και στην Αθήνα και τα παιδιά μου λένε ότι είμαι τρελός.

»Με τους όρους που δίνουν τώρα στην Ελλάδα είναι τρελό, είναι αντιεπαγγελματικό να θες να κάνεις επιχειρήσεις, αλλά εγώ σκέφτομαι συναισθηματικά και θα το κάνω.Τον Έλληνα άμα τον βάλεις σε ένα καλό σύστημα, είναι ασύλληπτα δυνατότερος από τους Ευρωπαίους ακόμα και από τους Γερμανούς. Εγώ ξεκίνησα από ένα μικρό χωριό της Λήμνου να πάω στην Αθήνα με ένα παντελόνι και ένα πουκάμισο και στα 41 μου ήρθα στην Ουκρανία και τα κατάφερα. Οι νέοι πρέπει να μην το βάλουν κάτω. Να έχουν υπομονή μέχρι να  γίνει κάτι σωστό».

Ο κ. Μπούμπουρας φιλοδοξεί να αγοράσει εκτάσεις γης στην Ουκρανία προκείμενου να βοηθήσει οικογένειες από τον τόπο καταγωγής του, τη Λήμνο, που έχουν μεγάλη ανάγκη για δουλειά. 

«Οι Ουκρανοί είναι βαθιά φιλέλληνες. Μας αγαπάνε και συμπονούν αυτά που τραβάει τώρα ο βασανισμένος λαός μας. Η ελληνο-ουκρανική φιλία κρατάει χρόνια, αλλά εμείς δεν το εκμεταλλευόμαστε αυτό. Εδώ υπάρχει τεράστια γη. Αγρότες από την Ελλάδα μπορούν να έρθουν εδώ και να την εκμεταλλευτούν. Η Ουκρανία έχει γη για να ζήσει όλη η Ευρώπη. Εγώ θα αγοράσω γη εδώ για να φέρω κόσμο από το νησί μου να δουλέψει. Θέλω να φτιάξω εδώ το πρώτο ελληνικό σογιούζ».

Για την πολιτική στην Ελλάδα και την τωρινή κυβέρνηση δεν ήθελε να πει πολλά, στο μόνο που αρκέστηκε είναι στην παρακάτω φράση. «Όταν λες στον λαό ότι θα κάνεις πράγματα για να τον βοηθήσεις, από τα δέκα που θα υποσχεθείς θα πρέπει να κάνεις τα μισά τουλάχιστον, αλλιώς είσαι λαοπλάνος».

  • Αναδημοσίευση: protothema.gr.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: facebook /Pontian Society "Akritai" of Philadelphia)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ποντιακή Ένωση «Ακρίται» Φιλαδέλφειας: Ετοιμάζει τον 86ο ετήσιο ποντιακό χορό της

5/11/2025 - 8:29μμ
Από παλαιότερο μεγαλειώδες gala (φωτ.: facebook / The Hellenic Initiative)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Προ των πυλών το 13ο ετήσιο Gala της Hellenic Initiative στη Νέα Υόρκη – Μια γιορτή των Ελλήνων της διασποράς

4/11/2025 - 5:05μμ
Η Αλμπίνα Ακρίτας στο στούντιο της (πηγή: albinaakritas.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αλμπίνα Ακρίτας: Η σπουδαία Ελληνίδα εικαστικός – Από τη Μόσχα στις μεγαλύτερες ιδιωτικές συλλογές του κόσμου

4/11/2025 - 10:50πμ
Στιγμιότυπο από την εκλογική διαδικασία (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Κώστας Τζούμας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Εκλογές για νέο ΔΣ στο Ελληνικό Λύκειο Μονάχου «Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή»

2/11/2025 - 11:46μμ
Στιγμιότυπα από τις τελετές ελληνομάθειας με τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο και τη γενική πρόξενο Ιφιγένεια Καναρά (φωτ.: facebook/Consulate General of Greece in New York)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή των νέων της ομογένειας στην εκμάθηση ελληνικών

2/11/2025 - 9:31μμ
Ο Κρις και η Νίκη Μπακοπούλου με δύο από τις κόρες τους κι έναν από τους εγγονούς τους στη διάρκεια του εορτασμού για την πλατινένια επέτειο του γάμου τους (φωτ.: The Greek Herald)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ζευγάρι Ελλήνων στο Σίδνεϊ γιόρτασε 70 χρόνια γάμου και συνεχίζει αγαπημένο και ακάθεκτο

2/11/2025 - 5:30μμ
(Φωτ.: neoskosmos.com/Michael Georgiou)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Oakleigh Glendi Festival: Μια γιορτή ελληνικής κουλτούρας στην καρδιά της Μελβούρνης

2/11/2025 - 1:15μμ
(Φωτ.: greeknewsusa.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Απονεμήθηκαν τα βραβεία AHEPA 2025 στην Αθήνα — Μία γιορτή για τον Ελληνισμό και την αριστεία

1/11/2025 - 6:57μμ
Η Λέσχη Καστοριάς είναι έτοιμη να μεταμορφώσει το δρομάκι που βρίσκεται δίπλα από το κτίριό της, σε μια ζωντανή τοιχογραφία. (φωτ.: neoskosmos.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Ο δρόμος της Καστοριάς» σε γειτονιά της Μελβούρνης

1/11/2025 - 4:38μμ
(Φωτ.: facebook Ποντιακή αδελφότητα Νέας Νότιας Ουαλίας) «Ποντοξενιτέας»
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οι sold out εμφανίσεις Αργυρού-Κλαυδίας στο Opera του Σίδνεϊ με έντονο το ποντιακό στοιχείο

31/10/2025 - 1:31μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΕΛΟΤ)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ταεκβοντό: Ξεκίνημα με έξι μετάλλια η Ελλάδα στην Αθήνα

22 λεπτά πριν
Τα εξώφυλλα των δύο βιβλίων με κοντάκια του Αγ. Ρωμανού του Μελωδού

«Εδώδιμο ειλητάριο» & «Επί πέτρας ασείστου»: Η παρουσίαση των βιβλίων του Θεόφιλου Πουταχίδη με κοντάκια του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού

51 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου»)

Εκλογές στις 16 Νοεμβρίου στον Σύλλογο Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες Του Πόντου»

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα μη Ολυμπιακών στυλ πάλης: Εννέα μετάλλια πανηγύρισε η Ελλάδα

2 ώρες πριν
Σαμψούντα, τέλη της δεκαετίας του 1910 (πηγή: eskiturkiye.net)

Ο Νοέμβριος του 1919 στον Πόντο: Εκτιμήσεις για 10.000 συλλήψεις, 25.000 εκτοπισμένους, 80 χωριά καμένα και 5.000-7.000 νεκρούς

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Marcel Langthim / Pixabay)

Χαλκιδική: Ενημερωτικές πινακίδες και μέτρα προφύλαξης στο πλαίσιο επιχείρησης απομάκρυνσης λύκου

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign