«Γλύκανε» τους Καρδιτσιώτες ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών του νομού παρασκευάζοντας τη μεγαλύτερη πουτίγκα του κόσμου, μήκους 100 μέτρων, στο χώρο της Παυσιλυπούπολης. Ο κεντρικός διάδρομος του άλσους του Παυσιλύπου όπου εργάστηκαν εντατικά 120 ζαχαροπλάστες, παρουσία εκατοντάδων μικρών και μεγάλων, μοσχομύρισε ζάχαρη, καρύδι και κανέλα.
Για την τεράστια πουτίγκα χρησιμοποιήθηκαν 500 κιλά ζάχαρη, 500 κιλά αλεύρι, 6.000 αυγά, 300 κιλά γάλα και 50 κιλά καρύδια, καθώς και μεγάλες ποσότητες κανέλας.
Η πουτίγκα ή κοφτή όπως την ονομάζουν στην περιοχή μοιράστηκε στη συνέχεια σε 5.000 κομμάτια, προς μεγάλη απόλαυση των παριστάμενων.
Στο πλευρό των Καρδιτσιωτών συναδέλφων τους βρέθηκαν και ζαχαροπλάστες από άλλους συλλόγους της Θεσσαλίας, μαθητές σχολών ζαχαροπλαστικής, καθώς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδας Γιάννης Γλύκος.
Τα μέλη του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών, μετά την επιτυχία του εγχειρήματος προανήγγειλαν ότι θα το επαναλάβουν την επόμενη χρονιά με στόχο να παρασκευάσουν την μεγαλύτερη νουγκατίνα του κόσμου.