pontosnews.gr
Τρίτη, 11/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Ελλάδα δεν πρέπει να παραδώσει τους ικέτες Τούρκους στους δημίους τους

8/12/2016 - 1:41μμ
Οι Τούρκοι εμπλέκουν τους 8 που είναι στην Ελλάδα με τη δολοφονία Ερντογάν
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Παράξενα πράγματα συμβαίνουν στα ελληνικά δικαστήρια και την ελληνική Δικαιοσύνη. Η υπόθεση είναι γνωστή. Οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί ήρθαν στην Ελλάδα με στρατιωτικό ελικόπτερο ενώ το πραξικόπημα στη γειτονική χώρα βρισκόταν σε εξέλιξη. Η Τουρκία ζήτησε την έκδοσή τους. Οι ικέτες ζήτησαν πολιτικό άσυλο.

Το Εφετείο Αθηνών εξέτασε την υπόθεση για τους πρώτους τρεις και αποφάσισε να μην εκδοθούν. Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι και το δικαστήριο αποδέχθηκε το σκεπτικό της.

Την επομένη άλλο δικαστήριο, εφετείο και αυτό με άλλη σύνθεση, αλλά αν θυμάμαι καλά με την ίδια εισαγγελέα της προηγούμενης ημέρας στην έδρα, καταδίκασε τους άλλους τρεις εκ των οκτώ. Αποφάσισε να εκδοθούν, αν και η εισαγγελέας ανέπτυξε το ίδιο σκεπτικό.

Για την κοινή λογική αυτά είναι ακατανόητα. Για τους νομικούς και το χώρο τους, είναι κάτι συνηθισμένο. Η τύχη ενός κατηγορουμένου εξαρτάται από τη σύνθεση του δικαστηρίου!

Ο εισαγγελέας Εφετών Αθηνών, προφανώς, επειδή έχει ενώπιόν του δύο διαφορετικές αποφάσεις για την ίδια υπόθεση, κάνει έφεση και παραπέμπει το θέμα στον Άρειο Πάγο. Στη λογική «ας βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ο Άρειος Πάγος».

Παλαιοί αρεοπαγίτες λένε πως η παράδοση του Άρειου Πάγου στα θέματα αυτά είναι συντηρητική. Και υπενθυμίζουν την υπόθεση Πόλε. Μάλιστα, το ανώτατο δικαστήριο, ενώ η Ελλάδα έχει υπογράψει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, δεν μπαίνει στον κόπο να προσεγγίσει ανάλογα θέματα με την παράμετρο αυτή.

Συνεπώς το πιθανότερο, σύμφωνα με την παράδοσή του, είναι ο Άρειος Πάγος να αποφασίσει την έκδοσή τους, αν και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτε.

Το τι έχουν υποστεί όσοι συνελήφθησαν ως συμμετέχοντες ή με την ιδέα ότι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα είναι ευρέως γνωστό.

Τα βασανιστήρια στα οποία υποβάλλονται δεν έχουν τέλος. Προσφάτως το BBC αποκάλυψε μερικά από αυτά.

Άκουσα μάλιστα από υψηλά ιστάμενο, εν ενεργεία στρατιωτικό διεθνούς οργανισμού, ότι Τούρκοι συνάδελφοί του, για τους οποίους υπάρχει από τις Αρχές υπόνοια συμπάθειας προς το πραξικόπημα, ανακαλούνται από το εξωτερικό στη χώρα τους, καταδικάζονται, κλείνονται στις φυλακές, δημεύεται η περιουσία τους, και σε περίπτωση που άνδρας και γυναίκα είναι και οι δύο στρατιωτικοί, τα παιδιά τους κλείνονται σε ορφανοτροφεία.

Η κατάσταση στη γειτονική χώρα είναι τραγική από άποψη ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Καμιά νομική περικοκλάδα δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι μόλις τους οκτώ τους παραλάβουν οι τουρκικές Αρχές τα βασανιστήρια που θα υποστούν θα είναι τρομαχτικά. Πρόκειται για τη χώρα του Εξπρές του μεσονυχτίου.

Υπάρχει η εξής ιδιαιτερότητα με τις σχετικές αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων:

  • Αν η απόφαση είναι να μην εκδοθούν, τότε η πολιτεία, και δη ο αρμόδιος υπουργός, δεν μπορούν να τους παραδώσουν.
  • Αν όμως η απόφαση είναι να εκδοθούν, τότε εναπόκειται στον αρμόδιο υπουργό να αποφασίσει για την έκδοση ή μη έκδοσή τους. Άρα, το πρόβλημα γίνεται πολιτικό.

Η ατιμία της παράδοσης στους δημίους τους θα είναι πολύ μεγάλη για να την διαπράξει μια χώρα με την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας.

Η παράδοση πρέπει να αποτραπεί πάση θυσία.

Πρέπει να δείξουμε πως ως λαός πιστεύουμε στη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και, πέρα από το ιστορικό παρελθόν, υπάρχει σήμερα σημαντικό τμήμα του τουρκικού λαού που πιστεύει στις Δυτικές παραδόσεις. Πολλοί από αυτούς, μάλιστα, έρχονται για να εγκατασταθούν μόνιμα στην Ελλάδα.

Η φιλία μεταξύ των λαών έχει πάντα ως προϋπόθεση τη δημοκρατία και τον ανθρωπισμό. Ας επιδείξουμε τα φιλικά μας αισθήματα προς τους γείτονες εκδηλώνοντας την αντίθεσή μας κατά της απόφασης έκδοσης των οκτώ ανθρώπων που ως ικέτες κατέφυγαν στη χώρα μας διότι ήλπιζαν πως θα σεβαστεί την παράδοσή της στον ανθρωπισμό.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ενημέρωση των συντακτών άμυνας από τον Νίκο Δένδια, για τις αποφάσεις μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Δένδιας: Αποκτάμε τις ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας

26/07/2026 - 3:54μμ
(Πηγή: geetha.mil.gr/teleti-anachorisis-ellinikis-dynamis-saoydikis-aravias/)
ΑΜΥΝΑ

Σαουδική Αραβία: Ελληνική πυροβολαρχία Patriot κατέρριψε δύο πυραύλους των Χούθι

25/07/2026 - 11:29πμ
(Πηγή: geetha.mil.gr)
ΑΜΥΝΑ

Η Εθνοφρουρά της Φλόριντα στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

24/07/2026 - 9:32μμ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας μιλά για τις αποφάσεις μετά τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

«Ασπίδα του Αχιλλέα» και νέα εξοπλιστικά: Το ΚΥΣΕΑ άναψε το «πράσινο φως» για την «Ατζέντα 2030»

23/07/2026 - 2:00μμ
Το ισραηλινό αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς SPYDER AiO της Rafael (πηγή: rafael.co.il)
ΑΜΥΝΑ

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Στο ΚΥΣΕΑ ο ελληνικός αντιαεροπορικός θόλος των 3 δισ. ευρώ

21/07/2026 - 9:32μμ
Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρο με τη σορό του άτυχου ανθυποσμηναγού (ένθετη φωτ.) στη διάρκεια της κηδείας του (φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΑΜΥΝΑ

Τρία χρόνια από τον θάνατο του πιλότου Περικλή Στεφανίδη – Μνημόσυνο στο Παλαιό Αγιονέρι Κιλκίς

16/07/2026 - 10:15πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΑΜΥΝΑ

Νέα αίτηση στον Άρειο Πάγο για τις υποκλοπές μετά από δικαστικό έγγραφο για τον Ταλ Ντίλιαν

14/07/2026 - 3:06μμ
Στέλεχος του Ελληνικού Στρατού εκπαιδεύεται στο χειρισμό Συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών στο Κέντρο Επιχειρήσεων Προσομοίωσης (ΚΠΕ) «ΙΑΝΟΣ», στην Αλεξανδρούπολη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)
ΑΜΥΝΑ

Πώς εκπαιδεύει ο Ελληνικός Στρατός τους νέους χειριστές drones – Από τον εξομοιωτή στο πεδίο επιχειρήσεων

11/07/2026 - 12:41μμ
Αεροσκάφος F16 σε ακροβατικούς ελιγμούς (φωτ. αρχείου: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας)
ΑΜΥΝΑ

F-16 έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Ζάκυνθο λόγω μηχανικής βλάβης

9/07/2026 - 3:02μμ
Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής της Νέας Υόρκης Μάικ Λόλερ (φωτ.: facebook.com/ lawler4ny)
ΑΜΥΝΑ

F-35: Επιστολή Ρεπουμπλικάνου βουλευτή στον Ντόναλντ Τραμπ για να μπλοκαριστεί η πώληση των μαχητικών στην Τουρκία

2/07/2026 - 9:54πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Μίλτος Τεντόγλου διεκδικεί απόψε στο Μπέρμιγχαμ τον τέταρτο διαδοχικό ευρωπαϊκό τίτλο του στο άλμα εις μήκος (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Μίλτος Τεντόγλου: Απόψε η μάχη για το τέταρτο συνεχόμενο χρυσό – Πού θα δείτε τον τελικό

11 λεπτά πριν
Στην Τσερναβόντα της Ρουμανίας ο πυρηνικός σταθμός αντλεί νερό από τον Δούναβη για την ψύξη των αντιδραστήρων του, ωστόσο η στάθμη του ποταμού έχει υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα (φωτ.: EPA / Robert Ghement)

Ευρωπαϊκό SOS από την ξηρασία: Ο Δούναβης απειλεί να «σβήσει» τον πυρηνικό σταθμό της Ρουμανίας

35 λεπτά πριν
Το ιαπωνικών συμφερόντων Mercer Street φτάνει στις ακτές της Φουτζέιρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στις 3 Αυγούστου 2021. Τέσσερις ημέρες νωρίτερα, το δεξαμενόπλοιο που το διαχειριζόταν η ισραηλινή εταιρεία του Εγιάλ Όφερ, είχε δεχθεί επίθεση ανοιχτά του Ομάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ένας Βρετανός πολίτης και ο Ρουμάνος πλοίαρχός του (φωτ. αρχείου: EPA / Ali Haider)

Πετρέλαιο: Διπλός συναγερμός σε Ορμούζ και Μπαμπ ελ Μαντέμπ – Το Brent «έσπασε» τα 90 δολάρια

59 λεπτά πριν
Μέλη της ανασκαφικής ομάδας εργάζονται στο σπήλαιο Κοσκάρλι, περίπου 40 χλμ. νότια της Τραπεζούντας, κατά την πρώτη ανασκαφική περίοδο το 2024 (φωτ.: Karadeniz Technical University / Department of Archaeology)

Τραπεζούντα: Το σπήλαιο που φωτίζει την προϊστορία του Πόντου – Ευρήματα σχεδόν 15.000 ετών

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από το Taste of the Danforth 2026, στο Τορόντο του Καναδά (φωτ.: Beach Metro / Alizée Legrain)

Καναδάς: Η Ντάνφορθ μύρισε ξανά Ελλάδα – Περίπου 2 εκατ. επισκέπτες στο φεστιβάλ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)

Προσωπική Διαφορά: Ποιοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους μετά την κατάργησή της

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign