pontosnews.gr
Πέμπτη, 18/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γέλασαν μέχρι δακρύων στη Φραγκφούρτη με την ποντιακή επιθεώρηση (φωτο)

12/11/2016 - 8:19μμ
Γέλασαν μέχρι δακρύων στη Φραγκφούρτη με την ποντιακή επιθεώρηση (φωτο)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη και μπροστά σε ένα ένθερμο κοινό έκανε πρεμιέρα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στο Saalbau Gallus της Φραγκφούρτης, η ποντιακή επιθεώρηση –και όχι μόνο– «Ζωή και κόοοοτα με χαβίτς και με κορκότα».

Οι Έλληνες της Γερμανίας απόλαυσαν μια τρίωρη παράσταση και χάρισαν απλόχερα το ζεστό τους χειροκρότημα σε όλους τους συντελεστές.

«Ήταν μια μαγική βραδιά. Έγινε sold out. Ο κόσμος γέλασε με την ψυχή του, το ευχαριστήθηκε. Αυτό εισπράξαμε εμείς, από το ξεκίνημα μέχρι το τέλος της παράστασης», τονίζει στο pontos-news.gr η ηθοποιός Χρύσα Συμεωνίδου, μέλος του θιάσου που ταξίδεψε πριν από μια εβδομάδα στη Γερμανία.


Χρύσα Συμεωνίδου (αριστερά), Φανή Αδαμίδου επί σκηνής

«Τα vibes του κόσμου μεταφέρθηκαν στη σκηνή από το πρώτο λεπτό του έργου. Ήταν κάτι μοναδικό για μένα. Στο τέλος οι θεατές μάς ζητούσαν να μην σταματήσουμε. Να παίξουμε κι άλλο, παρότι ήταν μια παράσταση τριών ωρών. Μόλις κατεβήκαμε από τη σκηνή, πολύς κόσμος ήρθε και μας έδωσε συγχαρητήρια, μας αγκάλιασε και φωτογραφήθηκε μαζί μας», προσθέτει και δεν κρύβει τη μεγάλη προσμονή για τον επόμενο σταθμό του έργου, την Καβάλα στις 4 Δεκεμβρίου.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων της γερμανικής πόλης βρέθηκαν περίπου 500 άτομα. «Όχι μόνο από την Φραγκφούρτη· ήρθαν Έλληνες κι από άλλα μέρη», εξηγεί στο pontos-news.gr o πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ποντίων στη Φραγκφούρτη, Άλκης Παπαβραμίδης. «Ήρθε περισσότερος κόσμος απ’ όσο υπολογίζαμε κι ευτυχώς που οι υπεύθυνοι του χώρου εκδηλώσεων βρήκαν λύση, λίγο πριν ξεκινήσει το έργο, για να καθήσουν όλοι οι άνθρωποι που είχαν έρθει. Να σας πω ότι η προπώληση ήταν γύρω στα 250 εισιτήρια ενώ την ίδια βραδιά είχε εκδήλωση και ο “Ακρίτας” του Βούπερταλ», προσθέτει.

Η ποντιακή επιθεώρηση Ζωή και κόοοοτα με χαβίτς και με κορκότα, «δικαιωματικά» έκανε ξεκίνημα από την Φραγκφούρτη. «Το είχαμε πει από καιρό με τον Τάκη Βαμβακίδη. Στις συζητήσεις μας, του έλεγα ότι ήθελα να κάνει κάτι εδώ για τους Πόντιους. Ένα δρώμενο καλλιτεχνικό, όχι όμως μια συνηθισμένη παράσταση.


Ο Αλέξης Παρχαρίδης στο ρόλο της γριάς

»Έτσι, άρχισε να γεννιέται η ιδέα της ποντιακής επιθεώρησης κι όπως φάνηκε τελικά ήταν όντως κάτι ξεχωριστό και ο κόσμος το απόλαυσε. Όλοι οι συντελεστές προσπάθησαν γι’ αυτό. Χάρισαν άφθονο γέλιο ενώ ανέδειξαν με σεβασμό την ιστορία και την παράδοση του Πόντου», συμπληρώνει ο Άλκης Παπαβραμίδης.


O πρόεδρος Ελλήνων Ποντίων στη Φραγκφούρτη Αλ. Παπαβραμίδης (κέντρο) με συντελεστές της παράστασης και φίλους

Στην παράσταση συμμετείχε και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ελλήνων Ποντίων στη Φραγκφούρτη. «Όταν το είπαμε στα παιδιά, στην αρχή είναι η αλήθεια, δεν ενθουσιάστηκαν. Όμως, όταν ξεκίνησε το έργο και ο Τάκης (σ.σ. Βαμβακίδης) τα έβγαλε μαζί του στη σκηνή, τα πράγματα άλλαξαν. Το είδαν πολύ “ζεστά” και στη συνέχεια χόρεψαν πολύ ζωντανά τους χορούς που είχε η χορογραφία», λεει ο πρόεδρος του συλλόγου, που σε λίγο καιρό θα συμπληρώσει 40 χρόνια ζωής και πλούσιας δράσης στη Γερμανία.


Μέλη του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου Ποντίων Φραγκφούρτης με τη χορογράφο της παράστασης Σοφία Σαββίδου

«Δεν ξέρω αν θα κατέβω και πάλι στις εκλογές. Όμως, σε κάθε περίπτωση θα προσπαθήσω να έχουμε μια μεγάλη και ξεχωριστή εκδήλωση για τα 35 χρόνια του συλλόγου. Αν θα είναι θεατρικό ή κάτι άλλο, δεν το γνωρίζω τώρα. Πάντως, στόχος μου είναι να κάνουμε πράγματα που να είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την παράδοση του Πόντου και να συμμετέχει η νέα γενιά», προσθέτει ο Αλ. Παπαβραμίδης.

Χρήστος Τέλιος

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: screwyouth/Instagram)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Από το μόλις 5% ελπίδας να ξαναπερπατήσει, στα πρώτα βήματα: Η συγκλονιστική πρόοδος του Ιωάννη Βιδινιώτη μετά το ατύχημα στην Αυστραλία

17/06/2026 - 11:41μμ
(Φωτ.: Instagram/philipvakos)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Περήφανη η ομογένεια στη Μελβούρνη για τον Φίλιπ Βάκος – Πέρασε στην τελική πεντάδα του ελληνικού MasterChef

17/06/2026 - 8:04μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Forbes: Τέσσερις Έλληνες ανάμεσα στους κορυφαίους μετανάστες που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη Αμερική

17/06/2026 - 3:48μμ
(Φωτ.: greeknewsusa.com/DIMITRIOS@PANAGOS.COM)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης: Μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου

17/06/2026 - 12:35μμ
(Πηγή: facebook.com/xeniteas.dusseldorf)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Στο Ντίσελντορφ θα χτυπήσει η καρδιά του ποντιακού ελληνισμού – Δυνατό πολιτιστικό διήμερο από τον «Ξενιτέα»

17/06/2026 - 11:11πμ
(Φωτ.: Facebook/Manasis School of Greek Dance and Culture)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Προορισμός η πατρίδα»: Η μεγάλη αποστολή της ομογένειας που ενώνει παράδοση, χορό και πολιτισμό

16/06/2026 - 4:41μμ
Εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια της Ενορίας του Αγίου Ανδρέα στη Νοαλούνγκα της Αδελαΐδας (φωτ.: Greek Orthodox Parish of Saint Andrew Noarlunga/Michael Tsakrios)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η ελληνορθόδοξη ενορία του Αγίου Ανδρέα στη Νότια Αυστραλία γιορτάζει 40 χρόνια πίστης και προσφοράς

15/06/2026 - 11:21μμ
Ένα από τα πιο νεαρά μέλη της ελληνικής κοινότητας στην Ιορδανία (φωτ.: Facebook / Greek Community Club in Jordan)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η ελληνική γλώσσα ενώνει Ελλάδα και Ιορδανία – Ολοκληρώθηκε η σχολική χρονιά στο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας στο Αμμάν

15/06/2026 - 6:37μμ
Μαθητές ελληνικής καταγωγής του International European School της Βαρσοβίας τιμούν την 25η Μαρτίου με παρέλαση, παραδοσιακούς χορούς και μουσική (φωτ.: International European School Warsaw)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ιστορική απόφαση στην Πολωνία: Οι Έλληνες αναγνωρίζονται ως εθνική μειονότητα

14/06/2026 - 5:03μμ
Άποψη του Χασάουτ-Γκρέτσεσκογιε (πηγή: greekmos.ru)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Χασάουτ-Γκρέτσεσκογιε: Μια νησίδα ελληνισμού στην καρδιά του Καυκάσου

13/06/2026 - 11:31πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: screwyouth/Instagram)

Από το μόλις 5% ελπίδας να ξαναπερπατήσει, στα πρώτα βήματα: Η συγκλονιστική πρόοδος του Ιωάννη Βιδινιώτη μετά το ατύχημα στην Αυστραλία

3 ώρες πριν
O Κωνσταντίνος Φωτιάδης καλεσμένος στην Ευξεινούπολη, Σάββατο 13 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook  / Δαυίδ Μ. Κομνηνός Ποντιακός Σ.)

Κωνσταντίνος Φωτιάδης: «Φώτισε» την ιστορία των Κρυπτοχριστιανών του Ακ Νταγ Ματέν στην Ευξεινούπολη

3 ώρες πριν
Ο Αχμέντ αλ Σάραα στη Δαμασκό της Συρίας (φωτ.: EPA / Giuseppe Lami)

Το στοίχημα των «τεσσάρων θαλασσών»: Πώς η Συρία μπορεί να παρακάμψει το Στενό του Ορμούζ

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Miguel A. Lopes)

Μουντιάλ 2026: Πρεμιέρα με… γκέλα για την Πορτογαλία

4 ώρες πριν
Δικαστική αίθουσα (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Νέα δίωξη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής – Στο «κάδρο» η έκπτωτη δήμαρχος και ακόμη έξι πρόσωπα

4 ώρες πριν
Ιρανοί ψαράδες πλέουν ανάμεσα σε πλοία που έχουν ακινητοποιηθεί στα Στενά του Ορμούζ, ανοιχτά του Μπαντάρ Αμπάς στο νότιο Ιράν, την 1η Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Amirhossein Khorgooei / ISNA News Agency)

ΗΠΑ-Ιράν: Στη δημοσιότητα το επίσημο μνημόνιο των 14 σημείων – Τι προβλέπει για Ορμούζ, κυρώσεις και πυρηνικά

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign