pontosnews.gr
Δευτέρα, 8/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γέλασαν μέχρι δακρύων στη Φραγκφούρτη με την ποντιακή επιθεώρηση (φωτο)

12/11/2016 - 8:19μμ
Γέλασαν μέχρι δακρύων στη Φραγκφούρτη με την ποντιακή επιθεώρηση (φωτο)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη και μπροστά σε ένα ένθερμο κοινό έκανε πρεμιέρα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στο Saalbau Gallus της Φραγκφούρτης, η ποντιακή επιθεώρηση –και όχι μόνο– «Ζωή και κόοοοτα με χαβίτς και με κορκότα».

Οι Έλληνες της Γερμανίας απόλαυσαν μια τρίωρη παράσταση και χάρισαν απλόχερα το ζεστό τους χειροκρότημα σε όλους τους συντελεστές.

«Ήταν μια μαγική βραδιά. Έγινε sold out. Ο κόσμος γέλασε με την ψυχή του, το ευχαριστήθηκε. Αυτό εισπράξαμε εμείς, από το ξεκίνημα μέχρι το τέλος της παράστασης», τονίζει στο pontos-news.gr η ηθοποιός Χρύσα Συμεωνίδου, μέλος του θιάσου που ταξίδεψε πριν από μια εβδομάδα στη Γερμανία.


Χρύσα Συμεωνίδου (αριστερά), Φανή Αδαμίδου επί σκηνής

«Τα vibes του κόσμου μεταφέρθηκαν στη σκηνή από το πρώτο λεπτό του έργου. Ήταν κάτι μοναδικό για μένα. Στο τέλος οι θεατές μάς ζητούσαν να μην σταματήσουμε. Να παίξουμε κι άλλο, παρότι ήταν μια παράσταση τριών ωρών. Μόλις κατεβήκαμε από τη σκηνή, πολύς κόσμος ήρθε και μας έδωσε συγχαρητήρια, μας αγκάλιασε και φωτογραφήθηκε μαζί μας», προσθέτει και δεν κρύβει τη μεγάλη προσμονή για τον επόμενο σταθμό του έργου, την Καβάλα στις 4 Δεκεμβρίου.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων της γερμανικής πόλης βρέθηκαν περίπου 500 άτομα. «Όχι μόνο από την Φραγκφούρτη· ήρθαν Έλληνες κι από άλλα μέρη», εξηγεί στο pontos-news.gr o πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ποντίων στη Φραγκφούρτη, Άλκης Παπαβραμίδης. «Ήρθε περισσότερος κόσμος απ’ όσο υπολογίζαμε κι ευτυχώς που οι υπεύθυνοι του χώρου εκδηλώσεων βρήκαν λύση, λίγο πριν ξεκινήσει το έργο, για να καθήσουν όλοι οι άνθρωποι που είχαν έρθει. Να σας πω ότι η προπώληση ήταν γύρω στα 250 εισιτήρια ενώ την ίδια βραδιά είχε εκδήλωση και ο “Ακρίτας” του Βούπερταλ», προσθέτει.

Η ποντιακή επιθεώρηση Ζωή και κόοοοτα με χαβίτς και με κορκότα, «δικαιωματικά» έκανε ξεκίνημα από την Φραγκφούρτη. «Το είχαμε πει από καιρό με τον Τάκη Βαμβακίδη. Στις συζητήσεις μας, του έλεγα ότι ήθελα να κάνει κάτι εδώ για τους Πόντιους. Ένα δρώμενο καλλιτεχνικό, όχι όμως μια συνηθισμένη παράσταση.


Ο Αλέξης Παρχαρίδης στο ρόλο της γριάς

»Έτσι, άρχισε να γεννιέται η ιδέα της ποντιακής επιθεώρησης κι όπως φάνηκε τελικά ήταν όντως κάτι ξεχωριστό και ο κόσμος το απόλαυσε. Όλοι οι συντελεστές προσπάθησαν γι’ αυτό. Χάρισαν άφθονο γέλιο ενώ ανέδειξαν με σεβασμό την ιστορία και την παράδοση του Πόντου», συμπληρώνει ο Άλκης Παπαβραμίδης.


O πρόεδρος Ελλήνων Ποντίων στη Φραγκφούρτη Αλ. Παπαβραμίδης (κέντρο) με συντελεστές της παράστασης και φίλους

Στην παράσταση συμμετείχε και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ελλήνων Ποντίων στη Φραγκφούρτη. «Όταν το είπαμε στα παιδιά, στην αρχή είναι η αλήθεια, δεν ενθουσιάστηκαν. Όμως, όταν ξεκίνησε το έργο και ο Τάκης (σ.σ. Βαμβακίδης) τα έβγαλε μαζί του στη σκηνή, τα πράγματα άλλαξαν. Το είδαν πολύ “ζεστά” και στη συνέχεια χόρεψαν πολύ ζωντανά τους χορούς που είχε η χορογραφία», λεει ο πρόεδρος του συλλόγου, που σε λίγο καιρό θα συμπληρώσει 40 χρόνια ζωής και πλούσιας δράσης στη Γερμανία.


Μέλη του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου Ποντίων Φραγκφούρτης με τη χορογράφο της παράστασης Σοφία Σαββίδου

«Δεν ξέρω αν θα κατέβω και πάλι στις εκλογές. Όμως, σε κάθε περίπτωση θα προσπαθήσω να έχουμε μια μεγάλη και ξεχωριστή εκδήλωση για τα 35 χρόνια του συλλόγου. Αν θα είναι θεατρικό ή κάτι άλλο, δεν το γνωρίζω τώρα. Πάντως, στόχος μου είναι να κάνουμε πράγματα που να είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την παράδοση του Πόντου και να συμμετέχει η νέα γενιά», προσθέτει ο Αλ. Παπαβραμίδης.

Χρήστος Τέλιος

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: The Greek Herald)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Antipodean Palette 2026»: Μια γιορτή τέχνης και πολιτισμού των Ελλήνων της Αυστραλίας

8/06/2026 - 11:24πμ
Η Χριστίνα Κίτσος κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων της ως δήμαρχος της Γενεύης, στις 3 Ιουνίου 2026. Η κόρη Ελλήνων μεταναστών θα βρίσκεται στην προεδρία της δημοτικής αρχής της ελβετικής πόλης έως τον Μάιο του 2027 (φωτ.: Magali Girardin)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η νέα δήμαρχος της Γενεύης είναι κόρη Ελλήνων μεταναστών και εγγονή Μικρασιατών προσφύγων

7/06/2026 - 11:40πμ
(Φωτ.: Αναμνήσεις/Δημήτρης Τσάκας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η κυπριακή παράδοση ζωντάνεψε στη Νέα Υόρκη μέσα από τη νέα γενιά

7/06/2026 - 12:10πμ
(Φωτ,: greek.vema.com.au.)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Σίδνεϊ: Η πορεία ενός Ελληνοαυστραλού ομογενή από τα θρανία Ελληνορθόδοξου Κολεγίου στην πρωτοπορία της ιατρικής έρευνας

6/06/2026 - 11:17μμ
Ο διακεκριμένος Έλληνας της Μολδαβίας Παντελεήμων Συναδηνός, και χάρτης της χώρας στα τέλη του 18ου αι. (πηγή: Н.Н. Ольшанский, «3-й созыв Государственной Думы: портреты, биографии, автографы» — это историко-биографический альбом, изданный Н. Н. Ольшанским в Санкт-Петербурге в 1910, commons.wikimedia.org)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μολδαβία: Μια χώρα με ισχυρή ελληνική παρουσία, από τον καιρό της Τουρκοκρατίας

6/06/2026 - 10:27πμ
Ο γάμος του Ηρακλή (Eric) Μάνγκου και της Φανής (Faye) Νίτσου, Μελβούρνη, 2 Ιουνίου 1968 (φωτ.: Museums Victoria/Public Domain)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Γνωρίστηκαν στο πλοίο «Πατρίς» με προορισμό την Αυστραλία και έγραψαν τη δική τους ιστορία αγάπης στην ομογένεια

5/06/2026 - 8:35μμ
(Φωτ.: greek.vema.com.au.)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Τιμή στη μνήμη των μεγάλων ευεργετών του Ζαππείου Εκπαιδευτηρίου στην Κωνσταντινούπολη

5/06/2026 - 6:45μμ
(Φωτ.: Facebook/Pontian Association Of Whittlesea "Panagia Soumela")
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Ένωση Ποντίων Whittlesea «Παναγία Σουμελά» τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού

4/06/2026 - 11:36μμ
Στιγμιότυπο από την παράλληλη εκδήλωση «Η φωνή της κοινότητας: Οι Έλληνες της Ουκρανίας για τον εαυτό τους». Σάββατο 30 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Федерація грецьких товариств України)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Από τη Μαριούπολη και το Χάρκοβο στο Κίεβο: Οι Έλληνες της Ουκρανίας μιλούν για τις ρίζες και το μέλλον τους

4/06/2026 - 10:40μμ
(Φωτ.: dimitrismpasis/Instagram)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Μελβούρνη τραγούδησε Μίμη Πλέσσα: Θερμή ανταπόκριση στο μουσικό αφιέρωμα με τον Δημήτρη Μπάση

4/06/2026 - 7:14μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καπνός από τη φωτιά στο Λουτράκι, Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Iraklis Nikolaidis)

Φωτιά στο Λουτράκι: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις, ίσως ξεκίνησε από χορτοκοπτικό μηχάνημα

12 λεπτά πριν
Παλαιό ελληνικό αρχοντικό στην Κερασούντα (φωτ.: Θωμαΐς Κιζιρίδου)

Ο Πόντος «έπεσε» στις Πανελλαδικές – Τι απέγινε όμως ο πλούτος που δημιούργησαν οι Έλληνες του;

36 λεπτά πριν
Η Καίτη Γαρμπή (φωτ.: EUROKINISSI / Αλέξανδρος Γεωργιάδης)

Είναι η Καίτη (Γαρμπή) που αγαπούσες, που αγαπάς και που θα αγαπάς – Και έχει και γενέθλια

59 λεπτά πριν
Υπερορθόδοξοι Εβραίοι παρατηρούν τα συντρίμμια ιρανικού βαλλιστικού πυραύλου που έπεσε σε κοντά στον ισραηλινό οικισμό Μεβότ Γεριχώ, στην Κοιλάδα του Ιορδάνη. 8 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)

Στο «κόκκινο» η Μέση Ανατολή: Εκεχειρία υπό πίεση, απειλές για νέα χτυπήματα και φόβοι για ενεργειακή κρίση

1 ώρα πριν
Μεταγωγή του 55χρονου Ελληνοαυστραλού Τζέιμς Δαλαμάγκα στα δικαστήρια της Πάτρας, Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Ανδρέας Αλεξόπουλος)

Στη μάχη κατά της έκδοσής του στην Αυστραλία ο Τζέιμς Δαλαμάγκας

2 ώρες πριν
Ψηφιδωτό που αναπαριστά τον Μεγαλέξανδρο με τον Βουκεφάλα

Τουρκία: Αρχαιολογικός χώρος το πεδίο της μάχης του Γρανικού, όπου ο Μέγας Αλέξανδρος νίκησε τους Πέρσες

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign