pontosnews.gr
Κυριακή, 8/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ξεκινούν οι συζητήσεις Αναστασιάδη-Ακιντζί στην Ελβετία

7/11/2016 - 8:47πμ
Έντονη κινητικότητα ενόψει του δείπνου Αναστασιάδη-Ακιντζί
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με χαμηλές προσδοκίες, εκτός κι αν υπάρξει θετική κίνηση από την πλευρά της Άγκυρας, αρχίζει σήμερα στο Mont Pelerin της Ελβετίας εντατική και επίπονη διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο ηγετών της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, η οποία θα επικεντρωθεί στο εδαφικό, ενώ αναμένεται να συζητηθούν και άλλα θέματα «αγκάθια», όπως η ασφάλεια, οι εγγυήσεις και η εκ περιτροπής προεδρία.

Οι διαπραγματεύσεις στο Μον Πελερέν (Mont Pelerin) θα διαρκέσουν μέχρι και τις 11 Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος μετέβη χθες το απόγευμα στο ελβετικό θέρετρο, έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook: «Μεταβαίνω  στην Ελβετία με αποφασιστικότητα, καλή θέληση και την αναγκαία βούληση, έχοντας κατά νου ότι η λύση θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες, αλλά και να καθησυχάσει τις ανησυχίες του κυπριακού λαού».

Με την άφιξη στο Μον Πελερέν ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανάρτησε φωτογραφίες στο λογαριασμό του στο Twitter.

The view from #MontPelerin… pic.twitter.com/x3Az72Yg8e

— NikosChristodoulides (@Christodulides) 6 Νοεμβρίου 2016

Στην αυριανή εναρκτήρια συνάντηση θα παραστεί και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, ο οποίος, όπως είχε δηλώσει εκπρόσωπός του, «προσβλέπει στο να προσφέρει την προσωπική του υποστήριξη προς το έργο των δύο ηγετών, καθώς εισέρχονται σ’ αυτήν την κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων».

Στις συνεντεύξεις της περασμένης Παρασκευής, Αναστασιάδης και Ακιντζί εμφανίστηκαν με αποκλίσεις σε ό,τι αφορά το εδαφικό και την κατάθεση χαρτών. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στη στάση της Άγκυρας, η οποία δεν φαίνεται διατεθειμένη να συμβάλλει θετικά. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η εκτίμηση ενισχύεται και από την απόφασή της για επικείμενη κάθοδο του ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπάρος» στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου.

Ο Αναστασιάδης θα προσέλθει, σύμφωνα με έγκυρη πηγή, στις διαπραγματεύσεις προετοιμασμένος για όλα τα πιθανά σενάρια που μπορούν να προκύψουν, δηλαδή, τόσο των διαφορών των δύο πλευρών όσο και του στοιχείου της έκπληξης.

Το τελευταίο δεν αποκλείεται από διπλωματικές πηγές ως διαπραγματευτικός ελιγμός εκ μέρους της τουρκοκυπριακής πλευράς για αποκόμιση οφέλους σε άλλο, πλην του εδαφικού κεφάλαιο, όπως η εκ περιτροπής προεδρία που, σύμφωνα με τον Ακιντζί, αποτελεί «βασικό στοιχείο της ισότητας των Τουρκοκυπρίων».

Το Μον Πελερέν, ένα μικρό ειδυλλιακό θέρετρο πάνω από τη λίμνη της Γενεύης, προστίθεται στην εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα ιστορία του Κυπριακού, αφού πολλές συναντήσεις για επίλυση του προβλήματος έγιναν σε ελβετικές πόλεις ή θέρετρα.

Η συμφωνία για την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας έγινε στη Ζυρίχη το 1959. Από τότε μέχρι και σήμερα η Ελβετία φιλοξένησε 9 από τις 21 συναντήσεις για το Κυπριακό.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο συνέδριο DEFEA 2026 με τίτλο «Securing Tomorrow: Defence Strategies for the Future», στα Σπάτα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιώργος Βιτσαράς)
ΚΥΠΡΟΣ

Νίκος Χριστοδουλίδης: Ώρα να μπει τέλος στην αποικιοκρατική κληρονομιά των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο

7/11/2026 - 2:30μμ
(Φωτ.: Δήμος Κερύνειας)
ΚΥΠΡΟΣ

Ιωσήφ Βιολάρης: Θα επιστρέψουμε στην Κερύνεια – Δεν ζητάμε συμβολικές επισκέψεις, αλλά απελευθέρωση

6/11/2026 - 10:12πμ
Στιγμιότυπο από την προβολή του ντοκιμαντέρ «Πέλλα Πάις – Νυν και Αεί» (φωτ.: Σπίτι της Κύπρου)
ΚΥΠΡΟΣ

Ρίγη συγκίνησης στο Σπίτι της Κύπρου με το ντοκιμαντέρ «Πέλλα Πάις – Νυν και Αεί» και τον θεατρικό μονόλογο «Η μάνα του Αγνοούμενου»

4/11/2026 - 3:40μμ
Παραλιακή όψη των Βαρωσίων, με τα εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία, τον Οκτώβριο του 2017 (φωτ.: Zairon / Wikimedia Commons
ΚΥΠΡΟΣ

Έκαναν τα Βαρώσια «ατραξιόν» για το Halloween – Η ομογένεια τούς ανάγκασε σε συγγνώμη

1/11/2026 - 6:12μμ
(Πηγή: History of the Greek People, vol. 15th, p. 480/commons.wikimedia.org/wiki/File:Cypriot_demonstration_1930)
ΚΥΠΡΟΣ

Σαν σήμερα, 21 Οκτωβρίου 1931: Τα Οκτωβριανά και η πρώτη μεγάλη εξέγερση στην Κύπρο

21/10/2026 - 4:15μμ
(Φωτ. αρχείου: facebook.com/POLAEK.Folk.Dances)
ΚΥΠΡΟΣ

Πάφος: Το 2ο Ποντιακό Πανοΰρ έρχεται στο Περιφερειακό Κέντρο Κοίλης

17/10/2026 - 11:01πμ
(Φωτ.: hellenicparliament.gr)
ΚΥΠΡΟΣ

Αθανάσιος Μπούρας από την Κύπρο: «Δεν θα επιτρέψουμε οι κατεχόμενες περιοχές να γίνουν χαμένες πατρίδες»

14/10/2026 - 2:48μμ
(Φωτ.: ink.com)
ΚΥΠΡΟΣ

Παναγία Σουμελά Αλεθρικού: Εγκαινιάστηκε σε κλίμα κατάνυξης ο ναός – Η μητέρα των προσφύγων ένωσε τον πόνο Ποντίων και Κυπρίων

10/10/2026 - 8:18μμ
Το πλοίο πόντισης καλωδίων C/S Teliri (φωτ.: Μarinetraffic / John Pegden)
ΚΥΠΡΟΣ

Έρευνες σε κυπριακά χωρικά ύδατα ανακοίνωσε η Τουρκία με NAVTEX – «Μια ακόμη προκλητική μονομερής ενέργεια» λένε διπλωματικές πηγές

2/10/2026 - 10:49πμ
(Φωτ.: Διεύθυνση Ενημέρωσης/Υπουργείο Εθνικής Άμυνας/Ευάγγελος Καραΐσκος/ EUROKINISSI)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Τα ελληνικά F-16 Viper και τα νέα οπλικά συστήματα στην παρέλαση για τα 66 χρόνια ανεξαρτησίας

1/10/2026 - 5:48μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η πολωνική σημαία κυματίζει μεσίστια στο κτήριο της Κάτω Βουλής στη Βαρσοβία, στις 8 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Pawel Supernak)

Πένθος στην Πολωνία: Σκότωσε την οικογένειά του προτού ανοίξει πυρ αδιακρίτως – Άγνωστα τα κίνητρα του 24χρονου

3 λεπτά πριν
Ο Γκάντι Άιζενκοτ πανηγυρίζει με υποστηρικτές του στο Τελ Αβίβ μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών της 27ης Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Atef Safadi)

Ισραήλ: Οι ψήφοι που ψάχνει ο Άιζενκοτ και οι όροι του Νετανιάχου

27 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από το 1ο Φόρουμ Ποντίων Γυναικών της ΟΣΕΠΕ, που έγινε την 1η Νοεμβρίου 2026 στο Ντίσελντορφ (φωτ.: ΟΣΕΠΕ)

Ντίσελντορφ: Οι Πόντιες της Γερμανίας παίρνουν το λόγο

50 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Ιασίου στο Παλάτι Μπράουνσταϊν, στις 4 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Primăria Municipiului Iași)

Ιάσιο: Νέα στέγη για την ομογένεια στην πόλη όπου ο Υψηλάντης κήρυξε την Επανάσταση

1 ώρα πριν
O Νίκος Δένδιας στη Σχολή Ικάρων, στην τελετή εορτασμού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας. Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Πολεμική Αεροπορία: Σχέδιο για 200 μαχητικές πλατφόρμες και εκατοντάδες drones

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο)

Cadet European Judo Cup: Χρυσή στην Ουγγαρία η Κομπορόζου

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV