pontosnews.gr
Πέμπτη, 18/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ: Σε πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται η αναμέτρηση Κλίντον-Τραμπ

6/11/2016 - 12:46μμ
ΗΠΑ: Σε πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται η αναμέτρηση Κλίντον-Τραμπ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Δύο ημέρες πριν από τις αμερικανικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου η αναμέτρηση Κλίντον-Τράμπ αποκτά χαρακτηριστικά πολιτικού θρίλερ. Η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις έχει περιοριστεί σημαντικά και αρκετές από τις πολιτείες-κλειδιά που θεωρούνταν σίγουρες για τη Χίλαρι Κλίντον φαίνεται πως αλλάζουν προτιμήσεις, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα.

Η έρευνα που διενέργησε το ινστιτούτο Ipsos για λογαριασμό του Reuters δείχνει ότι οι δύο μονομάχοι βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής στη Φλόριντα και τη Βόρεια Καρολίνα.

Το προβάδισμα που είχε η Κλίντον στο Μίσιγκαν έχει μειωθεί στο όριο του προεκλογικού συναγερμού, εντείνοντας την ανησυχία στο προεκλογικό επιτελείο των Δημοκρατικών, ενώ η κατάσταση στο Οχάιο παραμένει συγκεχυμένη. Η Πενσυλβάνια φαίνεται να ξεκαθαρίζει υπέρ της Κλίντον. Η ίδια έρευνα δίνει προβάδισμα 5% της Χίλαρι Κλίντον έναντι του Τραμπ και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ.


Φανατική οπαδός του Τράμπ ντυμένη «Κλίντον στη φυλακή» (φωτ.: EPA / Cristobal Herrera)

Ωστόσο σύμφωνα με τον μέσο όρο των αποτελεσμάτων των σφυγμομετρήσεων που διενήργησαν μεγάλες εταιρείες και υπολόγισε η εταιρεία RealClearPolitics, το προβάδισμα της υποψήφιας των Δημοκρατικών μειώθηκε από τις πέντε μονάδες στα τέλη της περασμένης εβδομάδες στο 2,3% σε εθνικό επίπεδο, την Παρασκευή. Στην πολιτεία της Φλόριντα το προβάδισμά της έχει συρρικνωθεί στο 1,2%! 

Θυμίζουμε ότι προηγήθηκε η απόφαση του FBI να ανοίξει εκ νέου τον φάκελο με το προσωπικό ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο, την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Και καθώς τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων είναι αμφίβολα και αντιφατικά το τελευταίο διάστημα, οι δύο αντίπαλοι έχουν επιδοθεί σε μια φρενήρη κούρσα προκειμένου να κινητοποιήσουν αυτό το σαββατοκύριακο, το τελευταίο πριν από τις εκλογές, τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.


Και πώς να λείπει ο Τράμπ από το… καρναβάλι. Νεοΰρκέζος στο Χάλοουιν (φωτ.: EPA / Jason Szenes)

Η Χίλαρι Κλίντον έχει επιστρατεύσει τους διάσημους υποστηρικτές της σε μια κούρσα εντυπώσεων, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει ότι μπορεί για να φαίνεται ψύχραιμος και να χρησιμοποιεί ήπιο λόγο. «Ευγενικός και ήρεμος. Έτσι δεν είναι; Μείνε συγκεντρωμένος, Ντόναλντ» φώναζε ο Τράμπ στον εαυτό του, σε προεκλογική συγκέντρωση στις 2 Νοεμβρίου.

Επιχειρεί να στοχεύσει στην καρδιά του εκλογικού του σώματος, δηλαδή ανδρών, Ρεπουμπλικάνων, χαμηλού μορφωτικού επιπέδου.


Η Κλίντον ανάμεσα στην Μπιγιονσέ και τον ράπερ Τζέι Ζι (φωτ.: EPA / David Maxwell) 

Η Κλίντον από την άλλη πλευρά στοχεύει στις μειονοτικές ομάδες και στους νέους επιστρατεύοντας λαμπερά ονόματα της σοουμπίζ και διάσημες προσωπικότητες. Μετά τον τραγουδιστή Φάρελ Ουίλιαμς, με τον οποίο εμφανίστηκε την Πέμπτη, ακολούθησε ο ράπερ Τζέι Ζι και η σύζυγός του Μπιγιονσέ, την Παρασκευή στο Οχάιο, και η Κέιτ Πέρι το Σάββατο στη Φλόριντα.

Και στο περιθώριο όλων αυτών δεκάδες τηλεοπτικά σποτ βομβαρδίζουν τους Αμερικανούς τηλεθεατές, εστιάζοντας στην πλειοψηφία των περιπτώσεων στην κριτική του αντιπάλου.

Οι αγορές ανησυχούν
Το αμφίρροπο του εκλογικού αποτελέσματος αντανακλάται και στην πορεία των χρηματιστηριακών δεικτών που έχουν πάρει την κατιούσα τις τελευταίες μέρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δείκτης S&P 500 βρέθηκε σε τροχιά πτώσης επί εννέα διαδοχικές συνεδριάσεις, καταγράφοντας το μακροβιότερο πτωτικό σερί από το 2008.


Ο Ντόναλντ Τράμπ σε μια από τις τελευταίες προεκλογικές του συγκεντρώσεις στη Φλόριδα (φωτ.: EPA / Cristobal Herrera)

Όπως σημειώνουν οι οικονομικοί αναλυτές, οι αγορές δεν έχουν εμπιστοσύνη στις δημοσκοπήσεις υπό το φόβο ότι μπορεί πολλοί ψηφοφόροι του Τραμπ να διστάζουν να μιλήσουν στους δημοσκόπους για την προτίμησή τους. Περιμένουν λοιπόν με κομμένη την ανάσα το εκλογικό αποτέλεσμα, για να μην βρεθούν προ εκπλήξεων όπως στην περίπτωση του Brexit, που δεν μπόρεσαν να το προβλέψουν οι δημοσκοπήσεις.

Φόβος τρομοκρατικής επίθεσης
Την ίδια ώρα οι αμερικανικές αρχές λαμβάνουν πληροφορίες για κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης στη χώρα τις ημέρες των εκλογών, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και διεθνή πρακτορεία.

Το δίκτυο CBS μετέδωσε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ανακάλυψαν στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Αλ Κάιντα σχεδιάζει επίθεση στο έδαφος των ΗΠΑ τη Δευτέρα, μία ημέρα πριν τις εκλογές.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: pixabay.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Τρίχρονο παιδί πέθανε από ασιτία, στην Ελλάδα του 2025

17/12/2025 - 11:30μμ
ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Θέλει να απαγορεύσει μπούρκα και νικάμπ στα σχολεία

17/12/2025 - 8:20μμ
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθερες υπό όρους σύζυγος και αδελφή του βασικού κατηγορούμενου στην Κρήτη

17/12/2025 - 7:11μμ
Στιγμιότυπο από την  ημερίδα Υπεύθυνου Παιχνιδιού του ΟΠΑΠ (φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΕΛΛΑΔΑ

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής στην καθημερινότητα όλων

17/12/2025 - 6:55μμ
Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών με αφορμή την εισαγγελική πρόταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό, Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

«Η Δημοκρατία απαντά»: Η εισαγγελέας ζήτησε ενοχή και των 42 στη δίκη της Χρυσής Αυγής

17/12/2025 - 6:31μμ
Ειδικό κατάστημα κράτησης Αυλώνα (φωτ.: αρχείο EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Βία ανηλίκων χωρίς όρια: Προφυλακιστέα η 16χρονη που μαχαίρωσε συμμαθήτριά της στην Κυψέλη

17/12/2025 - 5:23μμ
Δρακόντεια μέτρα στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά για τη μεταγωγή του «Έλληνα Εσκομπάρ» (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση «Ίππαλος»: Πώς στήθηκε το θαλάσσιο δίκτυο κοκαΐνης και πώς ξεσκεπάστηκε ο «Έλληνας Εσκομπάρ»

17/12/2025 - 4:34μμ
Μπλόκο αγροτών στα διόδια Ακτίου (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ευσταθίου)
ΕΛΛΑΔΑ

Αλαλούμ με τις πληρωμές των αγροτών: Παρακρατήσεις πριν από τις ενισχύσεις και πολιτική σύγκρουση

17/12/2025 - 3:22μμ
Ένας μικρός αντι-drone πύραυλος, στη Διεθνή Έκθεση Αεροπλοΐας, Αεροναυπηγικής, Αεράμυνας και Διαστήματος (ILA) στο Βερολίνο, το 2024 (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΟΣΜΟΣ

Η πιθανή ειρήνη στην Ουκρανία «στοιχίζει» πολύ στη γερμανική αμυντική βιομηχανία

17/12/2025 - 2:28μμ
Στoν εισαγγελέα Πειραιά οδηγήθηκαν ο «Έλληνας Εσκομπάρ» και άλλοι τέσσερις συλληφθέντες, Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπό δεκαετή παρακολούθηση ο «Έλληνας Εσκομπάρ» – Οι αποκαλύψεις για το πλοίο με τους τόνους κοκαΐνης

17/12/2025 - 2:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: FIBA)

FIBA Europe Cup: Νικηφόρο πέρασμα από τη Λισαβόνα ο ΠΑΟΚ

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook Ένωση Ποντίων Ν. Σμύρνης, Αγ. Δημητρίου, Παλαιού Φαλήρου «Η Μαύρη Θάλασσα»)

Η Ένωση Ποντίων «Μαύρη Θάλασσα» γιορτάζει τα Χριστούγεννα με μουσική, παράδοση και δημιουργία

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)

FIBA Europe Cup: «Δύο στα δύο» για το Περιστέρι

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook Ελληνική ορθόδοξη ενορία και κοινότητα Kongarah)

Η ελληνορθόδοξη κοινότητα του Kogarah στη Νέα Νότια Ουαλία φωτίζει τα Χριστούγεννα παιδιών και οικογενειών

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

EuroCup: Βήμα εξάδας για τον Άρη στο Αμβούργο

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

ENBL: «Φρέναρε» τον Ηρακλή έβαλε η Ντουμπράβα

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign