pontosnews.gr
Κυριακή, 2/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ναι, το pontos-news.gr παίρνει «γραμμή». Από τους αναγνώστες του

Mας έχουν κατηγορήσει ότι «τους κόβουμε» γιατί δεν μας αρέσουν, μας έχουν καθυβρίσει γιατί δεν αναρτήσαμε θέμα που οι ίδιοι δεν είχαν γνωστοποιήσει πουθενά

11/10/2016 - 6:08μμ
24ωρη απεργία σήμερα σε όλα τα ΜΜΕ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μέρες Οκτωβρίου του 2014 δινόταν το εναρκτήριο λάκτισμα του ανανεωμένου pontos-news.gr (δύο χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του), και λίγες ημέρες αργότερα, στις 2 Νοεμβρίου, πραγματοποιούνταν η μεγάλη εκδήλωση εγκαινίων μιας νέας εποχής στο χώρο της ειδικής ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας. Μια ομάδα έμπειρων, επαγγελματιών δημοσιογράφων, συνεπικουρούμενη από Ποντίους που γνώριζαν από τα γεννοφάσκια τους τον ποντιακό χώρο και ζούσαν τον ποντιακό πολιτισμό στην κάθε τους μέρα, ανέλαβε το έργο της αναβάθμισης της επικοινωνίας, της πληροφόρησης και της ενημέρωσης σε θέματα ποντιακού και γενικότερου προσφυγικού ενδιαφέροντος, διατηρώντας παράλληλα ένα παράθυρο ανοιχτό στην τρέχουσα επικαιρότητα στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Από της γεννήσεώς του προ τεσσάρων ετών, το pontos-news.gr ευλογήθηκε να εισπράττει καθημερινά την εκτίμηση των αναγνωστών του· περίπου 4 εκατομμύρια αναγνώστες μάς εμπιστεύονται.

Οι επισκέπτες μας διατυπώνουν κριτική και σχόλια που δεν υπόκεινται σε λογοκρισία, τα οποία λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη σε μια διαρκή ανταλλαγή που αποτελεί ζητούμενο για κάθε σοβαρό μέσο ενημέρωσης που σέβεται τον εαυτό του. Καθώς όμως βελτιωνόμαστε ακούγοντας τον παλμό των αναγνωστών μας, πολλαπλασιάζονται και οι επιθέσεις για το περιεχόμενο του pontos-news.gr από «παράγοντες» του οργανωμένου ποντιακού χώρου.


Από την παρουσίαση του pontos-news.gr στο μετρό Συντάγματος (27/10/2014)

Οι επιθέσεις αυτές μάλιστα κατά κανόνα (γιατί υπάρχουν και εξαιρέσεις) δεν γίνονται ανοιχτά, δημόσια, ενώπιον αυτών που κρίνουν τη δουλειά μας ώρα με την ώρα, μέρα με τη μέρα, αλλά σε πηγαδάκια, σε τηλέφωνα, στα inbox μας. Έχουμε υβριστεί, έχουμε συκοφαντηθεί, έχουμε δεχτεί προσβολές (και προσωπικές) για δημοσιεύσεις ή… μη δημοσιεύσεις. Μας έχουν υποδείξει να βάλουμε αυτή τη φωτογραφία και όχι κάποια άλλη, μας έχουν καταγγείλει με το δάχτυλο σηκωμένο γιατί δεν αναφέραμε την παρουσία κάποιου σε ένα γεγονός (που καμία αξία δεν είχε για το ρεπορτάζ), μας έχουν κατηγορήσει ότι «τους κόβουμε» γιατί δεν μας αρέσουν, μας έχουν καθυβρίσει γιατί δεν αναρτήσαμε θέμα που οι ίδιοι δεν είχαν γνωστοποιήσει πουθενά (έπρεπε να μας έρθει… θεία φώτιση), μας έχουν καλέσει να μας κάνουν μαθήματα δημοσιογραφίας!

Το τραγελαφικό είναι ότι επιθέσεις έχουν γίνει από όλες τις… αντιμαχόμενες παρατάξεις. Γιατί περί μάχης χαρακωμάτων του οργανωμένου χώρου πρόκειται, και ένα μέσο ενημέρωσης, ως μη όφειλε, δέχεται τα παράπλευρα πυρά.

Άπαξ και σε χτυπούν όλοι, σημαίνει ότι κάνεις πολύ καλά τη δουλειά σου, έλεγε ένας Νέστορας της δημοσιογραφίας – και αυτό ισχύει και στην περίπτωσή μας.

Η πλειονότητα των εργαζομένων στο pontos-news.gr είναι μέλη της Ενώσεως Συντακτών και έχουν «γράψει» πολλά… χιλιόμετρα στο ρεπορτάζ, σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, διαθέτουν ήθος και πολιτισμικό υπόβαθρο. Τα νεότερα μέλη της ομάδας, άνθρωποι που ανδρώθηκαν μέσα σε ποντιακές οικογένειες, διαθέτουν επίσης σοβαρή αξιακή βάση, πραγματικό ενδιαφέρον για τη ενασχόλησή τους με τον τομέα της ενημέρωσης, συνέπεια και σεβασμό προς το αντικείμενο και κυρίως τα πρόσωπα-πρωταγωνιστές στο χώρο της δουλειάς τους. Κάτι που δυστυχώς δεν συμβαίνει με όλους τους ανθρώπους που εμπλέκονται στον οργανωμένο ποντιακό χώρο.

Τιμούμε εκείνους που παρά την πλούσια επιστημονική τους κατάρτιση, ή/και τα σημαντικά πεπραγμένα τους στο χώρο του Ποντιακού, προβλήθηκαν λιγότερο λόγω φόρτου, ουδέποτε όμως διαμαρτυρήθηκαν ή επιχείρησαν να υπονομεύσουν τη δουλειά μας. Και τους ζητούμε συγνώμη για πιθανές παραλείψεις, που σε καμία περίπτωση δεν έχουν δόλια κίνητρα.

Το pontos-news.gr δεν παίρνει «γραμμή», όπως αυτή νοείται από ορισμένους. Υπηρετεί την πολυφωνία και την αμερόληπτη κάλυψη των γεγονότων με γνώμονα το ενδιαφέρον των αναγνωστών, και με αμιγώς δημοσιογραφικό κριτήριο. Αδιάψευστοι μάρτυρες είναι οι δημοσιεύσεις του. Υπονοούμενα αλλά και ανοιχτές κατηγορίες προσβάλλουν κυρίως τους εργαζομένους και τους εθελοντές, οι οποίοι δεν είναι ενεργούμενα κανενός και κάνουν ευσυνείδητα τη δουλειά τους. Πολλές φορές μάλιστα με πολύ μεγάλη δυσκολία, λόγω της μη εξοικείωσης των συλλόγων με την προώθηση ενημερωτικού υλικού.

Είναι αδύνατον να καλύπτουμε με φυσική παρουσία όλες τις εκδηλώσεις. Είναι άλλωστε εκατοντάδες οι πρωτοβάθμιοι φορείς, και σε πολλές περιοχές του κόσμου. Γι’ αυτό βασιζόμαστε και επενδύουμε στην μεταβίβαση της πληροφορίας από εκείνους προς εμάς· την επιδιώκουμε και ενθαρρύνουμε κάθε τέτοια πρωτοβουλία. Οι πιο ενεργητικοί στην ενημέρωση σύλλογοι είναι λογικό να τυγχάνουν συχνά μεγαλύτερης προβολής, παρά την προσπάθειά μας να αναδείξουμε το έργο και λιγότερο κινητικών σωματείων.

Επιδίωξή μας είναι η κατά το δυνατόν αναλογική παρουσίαση των θεμάτων, με καλή πρόθεση και σεβόμενοι μέχρι κεραίας τη δημοσιογραφική μας ταυτότητα.

Στον οργανωμένο ποντιακό χώρο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα συνεννόησης, που εμποδίζει να εκφράζονται τα δίκαια του ποντιακού ελληνισμού με μία φωνή. Αυτό πονάει και θυμώνει τα εκατομμύρια των ανθρώπων εκείνων που δεν ενδιαφέρονται για τις καρέκλες αλλά φέρουν βαριά την παρακαταθήκη της ρίζας τους και ζουν για να θυμούνται τους αδικοχαμένους, να τους τιμούν και να τους μνημονεύουν, ελπίζοντας, αγωνιζόμενοι για μια συγνώμη εκ μέρους του θύτη και μια αναγνώριση από τη διεθνή κοινότητα. Τούτοι οι Πόντιοι παράγουν πολιτισμό και διατηρούν τις αξίες τους στην κάθε τους μέρα.

Εμείς είμαστε μ’ αυτούς. Με κανέναν άλλον. Και δεν αποτελούμε μέρος του προβλήματος της κακοφωνίας.

Το pontos-news.gr θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του με συνέπεια και υπευθυνότητα και χωρίς αποκλεισμούς. Δεν έχει προσωπικά με κανέναν, και ουδείς του υπαγορεύει «γραμμή», παρά μόνον οι αναγνώστες του.

pontos-news.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μετά τον τερματισμό της αποστολής, ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο (φωτ.: Facebook / Angelos Onisiforou)
ΠΟΝΤΟΣ

Τεράστιος ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, κολύμπησε 149 χιλιόμετρα σε ανοιχτή θάλασσα – Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ, για τα παιδιά με καρκίνο

2/11/2025 - 10:20μμ
Στον μητροπολιτικό ναό της Νέας Ιωνίας, Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: Μητρόπολη Νέας Ιωνίας)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Οι Πόντιοι της Νέας Ιωνίας τίμησαν την προστάτιδά τους, την Αγία Ελένη της Σινώπης

2/11/2025 - 9:06μμ
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Οι Πόντιοι του Ελευθερίου-Κορδελιού πέρασαν μια βόλτα από την… Κρήτη

2/11/2025 - 4:52μμ
(Φωτ.: facebook σύλλογος Ποντίων Χαϊδαρίου "Ποντιακή Λύρα")
ΠΟΝΤΟΣ

Νέα εποχή για το Σύλλογο Ποντίων Χαϊδαρίου – Ώρα εκλογών και απολογισμού

2/11/2025 - 3:00μμ
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Κω «Ο Ξενιτέας»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Έρχονται τα 8α «Διογένεια» από τον Σύλλογο Ποντίων Κω «Ο Ξενιτέας»

2/11/2025 - 10:32πμ
Άποψη των Κοτυώρων την περίοδο 1920-1930 (πηγή: facebook.com/orduolaygazetesi)
ΠΟΝΤΟΣ

Κοτύωρα: Οι πρώτες επίσημες διώξεις και ο «καυτός» πολιτικά Νοέμβριος του 1920

1/11/2025 - 9:30μμ
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Ακρίτες του Πόντου»)
ΠΟΝΤΟΣ

Νέα τακτική συνέλευση στους «Ακρίτες του Πόντου» Ασπροπύργου

1/11/2025 - 7:51μμ
(Φωτ.: facebook/Παναγία Σουμελά Σίδνεϊ)
ΠΟΝΤΟΣ

Τρικούβερτο ποντιακό γλέντι στο Σίδνεϊ – Σούβλες, λύρες και χορός μέχρι τελικής πτώσης!

1/11/2025 - 5:34μμ
Στην κουζίνα του ο μάγειρας είχε καιρό να μαγειρέψει και να... μαγειρέψει (φωτ.: pexels.com)
ΠΟΝΤΟΣ

Η Τσαζού, ο αγάς και η περίεργη τελευταία επιθυμία του μάγειρα

1/11/2025 - 2:59μμ
Από την αφίσα του συνεδρίου
ΠΟΝΤΟΣ

Γλώσσα, λογοτεχνία και θέατρο στο 2ο Συνέδριο Ποντιακού Πολιτισμού – Το πρόγραμμα

1/11/2025 - 12:47μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Super League: Περίπατος στις Σέρρες ο ΠΑΟΚ – Ο Πινέδα λύτρωσε την ΑΕΚ

22 λεπτά πριν
Οι «έμπιστοι» του Βούτιστς απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις (φωτ.: EPA / Andrej Cukic)

Σερβία: Υποστηρικτές του Βούτσιτς προκαλούν – Έχασε τον γιο της στο Νόβι Σαντ, δέχεται επίθεση

46 λεπτά πριν
Μετά τον τερματισμό της αποστολής, ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο (φωτ.: Facebook / Angelos Onisiforou)

Τεράστιος ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, κολύμπησε 149 χιλιόμετρα σε ανοιχτή θάλασσα – Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ, για τα παιδιά με καρκίνο

1 ώρα πριν
Υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων σε περιοχή της Αττικής (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Τα 46 ταχυδρομεία που κλείνουν από Δευτέρα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Κολωνίας - Verein der Griechen aus Pontos in Köln)

Ποντιακό και λαϊκό γλέντι με τους «Αργοναύτες» της Κολονίας και τους «Κομνηνούς» της Νέας Υόρκης

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπα από τις τελετές ελληνομάθειας με τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο και τη γενική πρόξενο Ιφιγένεια Καναρά (φωτ.: facebook/Consulate General of Greece in New York)

Διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή των νέων της ομογένειας στην εκμάθηση ελληνικών

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign