Σε μια ειδική εκδήλωση στη Βουλή, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, η ελληνική Πολιτεία τίμησε τα μέλη της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Στο μήνυμά του προς τους Παραολυμπονίκες ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε υπερήφανος όχι μόνο για τις διακρίσεις και τις επιδόσεις των αθλητών, αλλά κυρίως για το παράδειγμα που δίνουν στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στη νέα γενιά.
«Ο δεύτερος λόγος που είμαστε περήφανοι είναι και ο πιο σημαντικός. Είναι για το παράδειγμα και υπόδειγμα που προσφέρατε σε όλους μας […] Ιδιαίτερα δε το παράδειγμα αισιοδοξίας και δύναμης που προσφέρατε στη νέα γενιά, το μεγαλύτερο θύμα αυτής της κρίσης.
»Και τι είναι εκείνο που τους μεταφέρατε; Πώς μπορεί να μετατρέψει κανείς ακόμα και την αναπηρία σε δύναμη ψυχής και την δύναμη ψυχής σε δύναμη δημιουργίας. Διδάξατε με το παράδειγμά σας σε όλους μας και, κυρίως, στη νέα γενιά ότι ο άνθρωπος, στο δρόμο της δημιουργίας, δεν έχει άλλα όρια παρά μόνον εκείνα τα οποία ο ίδιος θέτει όταν υποκύπτει στην ίδια την συγκυρία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Προκόπης Παυλόπουλος.
Τι υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας
Την κατάθεση νομοσχεδίου τις επόμενες μέρες, στο οποίο θα ορίζεται ότι το 15% των θέσεων που θα προκηρύσσονται μέσω ΑΣΕΠ, θα καλύπτονται αποκλειστικά από άτομα με αναπηρία, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, απευθυνόμενος στα μέλη της παραολυμπιακής ομάδας.
Ο πρωθυπουργός απευθύνεται στους Έλληνες Παραολυμπιονίκες (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)
Ο πρωθυπουργός σημείωσε στην τοποθέτησή του ότι η Πολιτεία προχωρά σ΄ αυτή την κίνηση ως μια έμπρακτη στήριξη του αγώνα που δίνουν καθημερινά, αλλά και ως μια διαρκή υπόμνηση προς την κοινωνία, πως δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, πως η ποιότητα και το ήθος μιας χώρας αποτυπώνεται πρωτίστως στον τρόπο που αντιμετωπίζει τους πιο αδύναμους, για να τους κάνει κι αυτούς πιο δυνατούς.
«Η ελληνική Πολιτεία οφείλει να είναι δίπλα σας και θα είναι δίπλα σας. Σκεφτόμαστε όλους τους τρόπους για να σας βοηθήσουμε, εσάς που βοηθάτε εμάς. Μας βοηθάτε να προωθήσουμε την αντίληψή μας για την άθληση, ως κοινωνική δραστηριότητα και δικαίωμα, όχι μόνον για τον επαγγελματία αθλητή, αλλά και για τον αθλούμενο άνθρωπο, αλλά και για τον άνθρωπο με ειδικές ανάγκες» τόνισε.