Μπορεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου να λήγει η προθεσμία για το πρόγραμμα διακανονισμού ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 δόσεις της ΔΕΗ, ωστόσο ο οργανισμός προσανατολίζεται στην παράταση του μια και όπως επισημαίνεται απέφερε έσοδα με περισσότερους από 400.000 καταναλωτές να έχουν ρυθμίσει χρέη άνω του 1,1 δισ. ευρώ.
Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, καταγράφεται μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε απόλυτα μεγέθη.
Η αυξημένη εισπραξιμότητα αποδίδεται και στο πρόγραμμα επιβράβευσης της συνέπειας με έκπτωση 15% για την τακτική πληρωμή των λογαριασμών. Τα αποτελέσματα δείχνουν πως πρέπει να δοθεί παράταση στο πρόγραμμα διακανονισμού καθώς και στις λοιπές ρυθμίσεις για τις διάφορες κατηγορίες των οφειλετών. «Εκτιμούμε ότι ο συνδυασμός των στοχευμένων αποκοπών και των διακανονισμών θα φέρουν πιο απτά αποτελέσματα στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 και τις αρχές του 2017» τόνισε ο Εμμανουήλ Παναγιωτάκης.
Το πρόγραμμα
Οι καταναλωτές που θέλουν να κάνουν διακανονισμό με τη ΔΕΗ πρέπει να γνωρίζουν ότι:
- Μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 36 δόσεις και χωρίς προκαταβολή.
- Στη ρύθμιση αυτή έχουν τη δυνατότητα να προσχωρήσουν και οι πελάτες που έχουν ήδη διακανονίσει τις οφειλές τους πριν την 01.04.2016
- Εξαιρούνται περιπτώσεις πελατών με ρευματοκλοπή
- Η καταβολή της 1ης δόσης θα πραγματοποιείται με την έγκριση του διακανονισμού
- Στις περιπτώσεις που κάποιοι πελάτες δεν προσέρχονται αυτοβούλως αλλά αφού η ΔΕΗ αναγκάζεται λόγω της παρατεταμένης ασυνέπειας και αδιαφορίας τους να διακόψει την ηλεκτροδότηση τους, προκειμένου να γίνει επανασύνδεση θα καταβάλλεται το 30% της οφειλής και το υπόλοιπο θα εξοφλείται σε 8 δόσεις κατ’ ανώτατο.