pontosnews.gr
Παρασκευή, 11/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ανυποχώρητοι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ – Ποια η πρότασή τους

27/09/2016 - 2:45μμ
Νέες κινητοποιήσεις από Πέμπτη στον ΟΑΣΘ;
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Δεν φαίνεται να βγαίνει, τουλάχιστον άμεσα, «λευκός καπνός» στο πρόβλημα με την αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, το οποίο ταλανίζει εδώ και έντεκα μέρες τους κατοίκους της πόλης.

Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας, μέχρι να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα δύο μηνών, του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Μάλιστα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), εκπρόσωποί τους κατέθεσαν τη δική τους πρόταση προς το Δημόσιο για να αρθεί το αδιέξοδο και να ξαναπιάσουν τιμόνι, ενώ κατηγόρησαν τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη ότι είναι ο μόνος υπεύθυνος για το αδιέξοδο και τον κάλεσαν να δώσει άμεσα λύση. Εκείνοι από την πλευρά τους υποσχέθηκαν πως θα βγάλουν τα αστικά λεωφορεία μέσα σε πέντε λεπτά στους δρόμους.

Παράλληλα, κατέθεσαν και τη δική τους πρότασή τους για να αρθεί το αδιέξοδο. Οι εργαζόμενοι ζητούν να καταβληθούν προκαταβολικά οι αντισταθμιστικές καταβολές (επιχορηγήσεις) που δίνει κάθε μήνα το Δημόσιο στον ΟΑΣΘ, των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, και μέσα στον Οκτώβριο να καθήσουν οι δύο πλευρές στο τραπέζι ώστε να βρεθεί οριστική λύση.


Στιγμιότυπο από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου (φωτ.: Ρωμανός Κοντογιαννίδης)

Εξάλλου, τόσο ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ Δημήτρης Τσερμενίδης όσο και ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, υποστήριξαν ότι υπάρχει από το υπουργείο σχέδιο χρεοκοπίας του οργανισμού, κάτι που με τα σημερινά δεδομένα και την οφειλή της πολιτείας προς αυτόν που φτάνει τα 133 εκατ. ευρώ μπορεί να γίνει μέσα στις επόμενες 15 μέρες και στη συνέχεια ο ΟΑΣΘ να πουληθεί σε κάποιον «κουμπάρο». Σε αυτή την περίπτωση, τόνισαν, το εισιτήριο στην αστική συγκοινωνία Θεσσαλονίκης θα ανέβει από τα 1,1 ευρώ σήμερα στα 1,5 ευρώ κι έτσι ο νέος ιδιοκτήτης του οργανισμού θα αποκομίσει κέρδη.

Από το 2010 τα προβλήματα στον ΟΑΣΘ
Από το 2010 ήταν εμφανή τα προβλήματα του οργανισμού σύμφωνα με τον Δημήτρη Τσερμενίδη, ο οποίος σημείωσε ότι εδώ και 1,5 χρόνο οι εργαζόμενοι προσπαθούν, όμως χωρίς αποτέλεσμα, να τα θέσουν ενώπιον της κυβέρνησης.

«Επανειλημμένα στείλαμε έγγραφα και συζητήσαμε με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, ωστόσο όλα όσα προσδιορίσαμε έμειναν στις καλένδες από την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών. Ξεκινήσαμε τον περασμένο Ιούλιο προειδοποιητικές κινητοποιήσεις, αλλά και πάλι δεν έγινε τίποτα» είπε.

Υπέγραψαν συμφωνία για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, πρόσθεσε, ενώ πάλι οι προτάσεις τους έπεσαν στις καλένδες και «ο υπουργός είπε επανειλημμένα ψέματα, ανακρίβειες και αναλήθειες».

«Το αποτέλεσμα είναι σήμερα να επικρατεί οικονομική εξαθλίωση στον οργανισμό, στον οποίο το Δημόσιο χρωστάει 133 εκατομμύρια ευρώ. Ο υπουργός θέλει να καταργηθεί η τιμολογιακή πολιτική του ΟΑΣΘ για πολυτέκνους, ανέργους και φοιτητές, κι εμείς λέμε όχι σ’ αυτό. Ο υπουργός κρύβεται από τους εργαζομένους, διότι στην τελευταία συνάντηση που κάναμε, στις 20 Σεπτεμβρίου, μας είπε ”σιγά μη σας πω τι θα κάνω με τον ΟΑΣΘ”. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στους δρόμους. Καταλαβαίνουμε τι πρόβλημα δημιουργείται στην κοινωνία, αλλά πρέπει και οι πολίτες να καταλάβουν κι εμάς. Οι οικογένειές μας πλέον βρίσκονται στην επαιτεία», τόνισε ο Δημήτρης Τσερμενίδης.

«Προσπάθεια κατασυκοφάντησης των πάντων»
Βαρύτατες εκφράσεις κατά του Χρήστου Σπίρτζη χρησιμοποίησε στη δική του τοποθέτηση ο Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης. Όπως είπε, ο υπουργός βρίσκεται επί 20 μήνες σε αυτή τη θέση και κανείς υπηρεσιακός παράγοντας δεν γνωρίζει τι συμβαίνει με τον ΟΑΣΘ, ενώ την ίδια στιγμή προχωρεί σε προσπάθεια κατασυκοφάντησης των πάντων.


(Φωτ.: Ρωμανός Κοντογιαννίδης)

«Κατά καιρούς ο κ. Σπίρτζης έχει πει διάφορα για τον πρόεδρο των εργαζομένων, για μένα, για τον οργανισμό, ότι επικρατεί ληστρικό καθεστώς κτλ. Προλαμβάνει αποτελέσματα ελέγχων, οι οποίοι γίνονται και δεν βρίσκεται τίποτα. Του έχουμε πει να πάει στον εισαγγελέα αν βρει το οτιδήποτε. Επίσης, κάνει παρεμβάσεις και ασκεί πίεση στη Δικαιοσύνη για διαιτητικές αποφάσεις. Έχει πει διάφορα ψέματα ότι οι εργαζόμενοι είναι μεγαλομέτοχοι του οργανισμού, όταν στο σύνολό τους έχουν μόνο 25 μετοχές με πολύ μικρά μερίσματα.

»Υπάρχει σχέδιο να οδηγήσουν τον ΟΑΣΘ σε χρεοκοπία, κάτι που μπορεί να γίνει μέσα στις επόμενες 15 μέρες, στη συνέχεια να ορίσουν ειδικό εκκαθαριστή και μετά να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ώστε να έρθει ένας νέος Καλογρίτσας, κάποιος φίλος ή κάποιος κουμπάρος και να αυξηθεί το εισιτήριο σε 1,5 ευρώ. Στις συναντήσεις μας ο υπουργός δεν αφήνει άνθρωπο να μιλήσει. Όποιος πει κάτι, τον τραμπουκίζει. Δεν του έχουμε πλέον την ελάχιστη εμπιστοσύνη.

»Με 1,5 ευρώ εισιτήριο το Δημόσιο θα δίνει λίγα χρήματα στον ΟΑΣΘ και ο νέος Καλογρίτσας θα βγάζει κέρδη. Σε κάθε περίπτωση, από το να υπάρχει κάποιος φίλος ή κουμπάρος, προτιμώ ένα πολυμετοχικό σχήμα, ώστε να γίνεται καλύτερα ο έλεγχος. Καταλαβαίνουμε ότι ταλαιπωρούνται με την έλλειψη λεωφορείων φτωχοί εργαζόμενοι και ζητάμε συγνώμη γι’ αυτό, αλλά όποιος δουλεύει πρέπει και να πληρώνεται. Ακούμε τα παράπονα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα υποχωρήσουμε, την ώρα που βλέπουμε ότι μας εμπαίζουν», ανέφερε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

Μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου περίπου 700 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Τέλος, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται σήμερα συνάντηση για το θέμα του ΟΑΣΘ, στην οποία συμμετέχουν ο Γιάννης Μπουτάρης, δήμαρχοι, εκπρόσωποι οικονομικών φορέων της πόλης και εκπρόσωποι του ΕΚΘ.

Κείμενο, φωτογραφίες: Ρωμανός Κοντογιαννίδης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Μαζωνάκη: Συνελήφθησαν οι δύο γιατροί – Τι βρέθηκε στο ιατρείο

10/09/2026 - 7:56μμ
(Φωτ.: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σμηναγός Δημήτρης Πέτρου: Το τελευταίο «αντίο» στον πιλότο που έφυγε τόσο πρόωρα στο δυστύχημα στην Τανάγρα

10/09/2026 - 6:35μμ
(Φωτ.: ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Μαζωνάκης: Νέα στοιχεία στην έρευνα για τον θάνατό του – Η οικογένεια όρισε τεχνικό σύμβουλο

10/09/2026 - 5:44μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Κόνιτσα: Σε πλήρη ανάπτυξη οι δυνάμεις για την πυρκαγιά στην Τραπεζίτσα – Σύσκεψη υπό τον Ευάγγελο Τουρνά

10/09/2026 - 4:53μμ
Δικαστική αίθουσα (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Τον Νοέμβριο η δίκη για τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας

10/09/2026 - 4:28μμ
Ο Γιώργος Μαζωνάκης. Δευτέρα 18 Αυγούστου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Η κατάθεση της γιατρού για τα κρίσιμα λεπτά – Τι λέει ο ΙΣΑ

10/09/2026 - 2:54μμ
Το λεωφορείο που έπεσε σε στάση, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκρουση λεωφορείων στη Νεάπολη: Χειρουργήθηκε η 21χρονη – Τι είπε ο οδηγός του ΚΤΕΛ

10/09/2026 - 2:30μμ
Στο ιατρείο στο Κολωνάκι έγινε νέα αυτοψία παρουσία εισαγγελέα, αστυνομικών της Ασφάλειας και «ελληνικού FBI», αλλά και κλιμακίου του ΙΣΑ. Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Στο μικροσκόπιο το μηχάνημα πλασμαφαίρεσης – Τι κατέθεσε η γιατρός

10/09/2026 - 11:41πμ
Σκεπασμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρο του 40χρονου επισμηναγού Γιάννη Μπλέσια (φωτ.: ilialive.gr / Γιάννης Σπυρούνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεία Γιάννη Μπλέσια: Βουβός ο Πύργος στο τελευταίο «αντίο» στον επισμηναγό

10/09/2026 - 10:54πμ
Η είσοδος της πολυκατοικίας στην οδό Καρνεάδου στο Κολωνάκι. Σε ιατρείο που στεγάζεται εκεί ο Γιώργος Μαζωνάκης φέρεται να έπαθε την ανακοπή, προτού μεταφερθεί στο «Ελπίς». Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Ποιος έκανε την ιατρική πράξη – Τα κρίσιμα λεπτά πριν από την ανακοπή

10/09/2026 - 8:33πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Ελπιδοφόρος: Ο Άγιος Νικόλαος στο Σημείο Μηδέν, σύμβολο ελπίδας 25 χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Super League: Νίκησε την Κηφισιά και έκανε το 3Χ3 ο Παναθηναϊκός

3 ώρες πριν
(x.com/@ferozwala)

Ελβετία: Τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο

3 ώρες πριν
Ο δάσκαλος Σπύρος Μαντίδης με τη μητέρα του, τη σύζυγό του Χριστίνα, τα παιδιά και τα εγγόνια του (πηγή: Facebook / Χρήστος Αηδονίδης – «Ψηφιακή Σάντα»)

Σπύρος Μαντίδης: Ο δάσκαλος της Σάντας κόντρα στο «τα πολλά τα γράμματα τη διαβόλ’»

4 ώρες πριν
(Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου/Facebook/pliroforiodotis.gr)

Με 50μελή αποστολή ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου στο Φεστιβάλ της Βέροιας

4 ώρες πριν
(Φωτ,: x.com/Drone Wars)

11η Σεπτεμβρίου: 2.977 drones σχημάτισαν τους Δίδυμους Πύργους πάνω από τη Νέα Υόρκη

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV