Μετά τη μήνυση Alpha κατά Ιβάν Σαββίδη, ήρθε και η μήνυση από τον επιχειρηματία σε βάρος εκπροσώπων του καναλιού της Κάντζας. Η μήνυση είναι για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης, και κατατέθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Ιβάν Σαββίδη, Αλέξανδρο Λυκουρέζο.
Ο Alpha ζητά τη δίωξη του Ιβάν Σαββίδη για ένα κακούργημα και δύο πλημμελήματα.
«Ο κ. Σαββίδης κατανοεί την απελπισία […], δεν είναι όμως διατεθειμένος να επιτρέψει τέτοιες αήθεις επιθέσεις στο πρόσωπό του», ανέφερε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος για τον Alpha, σημειώνοντας ότι ο τηλεοπτικός σταθμός είχε την ατυχή έμπνευση να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του επιχειρηματία, με στόχο «να τορπιλίσει τη διαδικασία» για τις τηλεοπτικές άδειες.
Σε ό,τι αφορά την πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις προσφυγές έξι τηλεοπτικών σταθμών και της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, αυτή ορίστηκε για τις 30 Σεπτεμβρίου.
Με τις προσφυγές τους οι τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται κατά του συνόλου του νομοθετικού πλαισίου χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, 3 εκατ. ευρώ η καθεμιά, για τη μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition).