Συντονισμό και… ποντιακή ψυχή για 15 λεπτά συνεχόμενα θα απαιτηθεί από αυτούς που θα τολμήσουν, κινούμενοι στο ρυθμό του ομάλ’, να κυκλώσουν απόψε τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, και να κερδίσουν μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.
Περίπου 8.000-10.000 άτομα υπολογίζουν οι διοργανωτές, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο pontos-news.gr ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης. «Περιμένουμε να πάνε όλα καλά και να καταγράψουμε το ρεκόρ μας. Μετά από έξι μήνες προσπαθειών μας έχει δημιουργηθεί στο Γκίνες ειδική κατηγορία, η pontic dance», αναφέρει.
Για να καταγραφεί το ρεκόρ, ο χορός θα πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον 15 λεπτά.
Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης θα δίνει οδηγίες για το πώς πρέπει να γίνει η διαδικασία και να κυλήσουν όλα ομαλά, ενώ προς το τέλος της (γύρω στις 23:00) περίπου 60 «οδηγοί» θα κατευθύνουν τον κόσμο προς τις εξόδους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Και στις δύο εξόδους θα υπάρχουν μηχανήματα της διοίκησης της ΔΕΘ για να καταγραφεί ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων, ενώ, για ακόμη ακριβέστερη καταγραφή, από πάνω τους θα πετούν drone. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των «οδηγών», ο κόσμος θα μπει στη σωστή θέση ώστε να σχηματιστεί ένας ενιαίος κύκλος. Όσο γρηγορότερα σχηματιστεί ο κύκλος τόσο πιο εύκολα θα είναι τα πράγματα για την καταγραφή του ρεκόρ.
Συμμετοχή στον ομάλ’ για Γκίνες μπορεί να έχει κάθε επισκέπτης της έκθεσης, ακόμα και αν δεν γνωρίζει τα βήματα, μόνο με το εισιτήριο εισόδου, το οποίο είναι σήμερα 3 ευρώ.
Μόλις ο κύκλος ολοκληρωθεί από σκηνής ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης θα πει «1-2-3 πάμε», το οποίο θα αποτελέσει το σύνθημα για να ξεκινήσει το ομάλ’.
Γύρω από τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης έχουν τοποθετηθεί 160 ηχεία, για να ακούγεται σε κάθε σημείο επαρκώς η μουσική, και έχει ενισχυθεί σημαντικά ο φωτισμός. Με τη βοήθεια της Αστυνομίας, η οδός Γ’ Σπτεμβρίου, η οποία δε διαθέτει πλατύ πεζοδρόμιο, θα κλείσει, ενώ το ίδιο θα γίνει και με μία ή δύο λωρίδες κυκλοφορίας της Εγνατίας, στο ρεύμα της προς τα ανατολικά.
Το όλο εγχείρημα θα καταγραφεί από μηχανήματα της ΔΕΘ-Helexpo και στη συνέχεια το υλικό θα αποσταλεί στις ΗΠΑ, προκειμένου να εξεταστεί αν επετεύχθη το ρεκόρ.
Κατά τον Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη, θα χρειαστεί αρκετός καιρός για να αναγνωριστεί το ρεκόρ, λόγω της γραφειοκρατίας. Αρκεί να σημειωθεί ότι χρειάστηκαν περίπου έξι μήνες προκειμένου να δοθεί η έγκριση και να δημιουργηθεί στα ρεκόρ Γκίνες κατηγορία με την επωνυμία pontic dance.
Ρωμανός Κοντογιαννίδης
- Διαβάστε περισσότερα για τον ομάλ’, και πώς χορεύεται, στη σχετική ενότητα του pontos-news.gr.