pontosnews.gr
Τρίτη, 15/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θα πάει άδικα το αίμα του Ισαάκ και του Σολωμού;

16/08/2016 - 8:21μμ
Ο Διονύσιος Σολωμός πάντα επίκαιρος
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Διαβάζαμε κάποτε στα βιβλία τις διάφορες περιγραφές που έκαναν οι επιζήσαντες της Γενοκτονίας του Πόντου και της μικρασιατικής σφαγής, και δεν πιστεύαμε πώς ένας λαός μπορεί να διαπράξει τέτοιες αγριότητες. Μάλιστα, σε συζητήσεις που γίνονταν κάποιοι πιο… προοδευτικοί αμφισβητούσαν όσα πέρασαν οι πρόγονοί μας στα χώματα της Ιωνίας.

Όσα έπαθαν οι Τούρκοι στρατιώτες και αξιωματικοί (βιασμοί, βασανιστήρια και άλλα πολλά, που ακόμη δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας) από τους συμπατριώτες τους -και μάλιστα περίπου 100 χρόνια μετά- είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που αμφισβητούν τη γενοκτονία αλλά και όσα διαπράχθηκαν στη μαρτυρική Κύπρο, τόσο κατά τη διάρκεια της εισβολής όσο και μετέπειτα, σε όσους έπεσαν στα χέρια τους.

Γι’ αυτό όλοι οι Ελλαδίτες και οι Κύπριοι που έπεσαν στα χέρια των ανθρωποειδών της Άγκυρας πρέπει να ανακηρυχθούν μάρτυρες του έθνους και δεν πρέπει να πέσουν στη λήθη και τη λησμονιά.

Αφορμή για το σημείωμά μου αυτό είναι τα δύο Ελληνόπουλα που θυσιάστηκαν πριν από 20 χρόνια για μια Κύπρο ενιαία και ελεύθερη: ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμός Σολωμού.

Ο πρώτος δολοφονήθηκε άγρια από τους Γκρίζους Λύκους στη νεκρή ζώνη στις 11 Αυγούστου και ο δεύτερος από τα υποκινούμενα του Ντενκτάς στις 14 Αυγούστου, όταν επιχείρησε να κατεβάσει την κατοχική σημαία από τον ιστό της.

Δύο δολοφονίες εν ψυχρώ, που επιβεβαίωσαν την αγριότητα της ψυχής και των ενστίκτων των «γειτόνων» μας. Και όλα αυτά υπό το βλέμμα της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ.

Είκοσι χρόνια μετά κάποιοι θέλουν να ξεχάσουν (ίσως γι’ αυτό δεν έβγαλαν καμία ανακοίνωση για τον Τάσο Ισαάκ) και ετοιμάζονται να κλείσουν μια συμφωνία, που, αν είναι όπως διαρρέει, το μόνο που θα επιτύχει θα είναι να κάνει σε πρώτη φάση τις δυνάμεις κατοχής «νόμιμο κράτος» και σε δεύτερη να παραδώσει ολόκληρη τη Μεγαλόνησο στις ορέξεις της Άγκυρας. Μπορεί οι Τούρκοι να έχουν τα εσωτερικά τους προβλήματα, αλλά στο Κυπριακό εμφανίζονται πάντα ενωμένοι.

Όπως πολύ σωστά επισημαίνει και ο συνάδελφος Μιχάλης Ιγνατίου, η διαπραγμάτευση, με τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται, προσφέρει την ευκαιρία στην Τουρκία να απειλεί και να απαιτεί χωρίς να δίνει τίποτε.

«Όταν οι ηγέτες μας λαμβάνουν μέρος σ’ αυτή τη φαρσοκωμωδία, νομιμοποιούν τις απαιτήσεις της Τουρκίας, διότι έχουν αποδεχθεί και έχουν κάνει οδυνηρές υποχωρήσεις. Σε ποια θέματα έχει υποχωρήσει η κατοχική δύναμη; Κάποιος να μας ενημερώσει και να μας πείσει, παρακαλώ. Εδώ έχουμε ομολογία από τον αρμόδιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι οι δυνάμεις κατοχής θα παραμείνουν στο νησί και μετά τη λύση. Μα είναι δυνατόν; Με την ψευτοδικαιολογία ότι δεν μπορούν να φύγουν από τη μια στιγμή στην άλλη, βρε αδελφέ… Μας ζητούν να ψηφίσουμε “ναι” στο νέο δημοψήφισμα γνωρίζοντας ότι οι Τούρκοι στρατιώτες θα παραμείνουν στην Κύπρο. Όχι, δεν θα πάρουμε».

Συμφωνούμε και συνυπογράφουμε τη θέση του Ιγνατίου. Δεν πρέπει να πάει άδικα το αίμα του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού.

Νίκος Ελευθερόγλου

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Κάτια Χριστοδούλου)
ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακό: Η Γαλλία βλέπει λύση – «Απαιτείται πολιτικό θάρρος»

11/09/2026 - 11:41πμ
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης υποδέχεται τον πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, στις 10 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: ΓΤΠ / Ανδρέας Λουκαΐδης)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος-Ισραήλ: Άμυνα και ενέργεια στη σκιά του πολέμου – Η ιδέα για τριμερή με τον Λίβανο

10/09/2026 - 4:04μμ
Συλληφθείς για το πολύνεκρο ναυάγιο του Filo Jet οδηγείται στο «δικαστήριο» της κατεχόμενης Κερύνειας (φωτ.: AA / Harun Özalp)
ΚΥΠΡΟΣ

Ναυάγιο στην Κερύνεια: «Η πλώρη έσπασε από τα κύματα», κατέθεσε ο καπετάνιος του Filo Jet

31/08/2026 - 2:33μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο ΕΡΑ)
ΚΥΠΡΟΣ

Ναυάγιο στα Κατεχόμενα: Αγωνία για 18 αγνοουμένους – Συνεχίζονται οι έρευνες σε βάθος άνω των 500 μέτρων

31/08/2026 - 10:53πμ
(Φωτ.: philenews.com)
ΚΥΠΡΟΣ

Ναυάγιο στα Κατεχόμενα: Συνελήφθη ο καπετάνιος – «Έλεγαν δεν συμβαίνει τίποτα, έφυγαν πρώτοι», λένε επιζώντες

30/08/2026 - 10:51μμ
Επιβαίνοντες με σωσίβια, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης ανοιχτά της κατεχόμενης Κερύνειας (φωτ.: Takvim / στιγμιότυπο από βίντεο)
ΚΥΠΡΟΣ

Ναυάγιο ανοιχτά της Κερύνειας: Αναφορές για νεκρούς – Έτοιμη να επέμβει η Κυπριακή Δημοκρατία

30/08/2026 - 4:13μμ
Το αναποδογυρισμένο καταμαράν ανοιχτά της κατεχόμενης Κερύνειας, με επιβαίνοντες να περιμένουν τη διάσωσή τους πάνω στο εκτεθειμένο τμήμα του σκάφους (φωτ.: Takvim / στιγμιότυπο από βίντεο)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ανατράπηκε καταμαράν με 270 επιβαίνοντες ανοιχτά της κατεχόμενης Κερύνειας

30/08/2026 - 2:39μμ
Το σημείο της τραγωδίας, στο Κάβο Γκρέκο. Λόγω της έντονης θαλασσοταραχής, συνολικά τρία σκάφη βρέθηκαν σε κίνδυνο. Σάββατο 29 Αυγούστου 2026 (πηγή: philenews.com)
ΚΥΠΡΟΣ

Ντίμης Μαυρόπουλος: «Του φώναζαν να κατέβει» – Η δραματική μαρτυρία για την τραγωδία στο Κάβο Γκρέκο

30/08/2026 - 1:48μμ
(Εικ.: skai.gr)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Νεκρός γνωστός επιχειρηματίας από προσάραξη σκαφών στο Κάβο Γκρέκο – Τι έγινε

30/08/2026 - 8:58πμ
Από το επίσημο προωθητικό υλικό για τα καμπ της ακαδημίας της Μπαρτσελόνα (φωτ.: Facebook / Barça Academy)
ΚΥΠΡΟΣ

Η Μπαρτσελόνα διοργανώνει καμπ στα Kατεχόμενα – Αντιδράσεις για το «Northern Cyprus»

25/08/2026 - 4:35μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνα από ορκομωσία 
νεοκαταταγέντων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) του Στρατού Ξηράς και του
Κοινού Νομικού Σώματος (φωτ. αρχείου: Γρ. Τύπου ΓΕΣ / EUROKINISSI)

Ένοπλες δυνάμεις: Παράταση στην υποβολή δικαιολογητικών για τις προσλήψεις ΕΠΟΠ

14 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Θεσσαλονίκη: Έκκληση για την αναγνώριση σορού άνδρα που βρέθηκε στον Θερμαϊκό

35 λεπτά πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος»/Facebook)

Μεταμόρφωση: Το ποντιακό αντάμωμα του «Εύξεινου Πόντου» κράτησε το γλέντι μέχρι το πρωί

58 λεπτά πριν
Άποψη του Συνεδριακού Κέντρου Λάρισας όπου διεξάγεται η δίκη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη (φωτ.: Λεωνίδας Τζέκας/ EUROKINISSI)

Δίκη για τα Τέμπη: Στην τελική ευθεία η απόφαση για το κινητό του σταθμάρχη – Τι κατέθεσε ο Παύλος Ασλανίδης

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EPA / Yuri Kochetkov)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Θετικό το Κρεμλίνο για το μορατόριουμ στις ενεργειακές υποδομές

2 ώρες πριν
(Φωτ.: orthodoxianewsagency.gr)

Αυστραλία: Εκοιμήθη ο π. Νικόλαος Λιλιμπάκης – Η πολυετής διακονία του στη Μελβούρνη

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV