pontosnews.gr
Δευτέρα, 27/03/2023
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η αρχαία Νικομήδεια σημαντικότερη από την Έφεσο;

22/06/2016 - 10:43πμ
Η αρχαία Νικομήδεια σημαντικότερη από την Έφεσο;
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Επτά ισχυρότατοι σεισμοί στην ιστορία της Νικομήδειας (İzmit) προκάλεσαν απώλειες και σοβαρές καταστροφές, διέσωσαν όμως κάτω από τόνους χώμα αρχαιολογικούς θησαυρούς που αποκαλύπτονται ο ένας μετά τον άλλον κατά την τελευταία 15ετία ανασκαφών στην πόλη.

Συνολικά, 138 ευρήματα έχουν έρθει στο φως από την πόλη που βρίσκεται στον μυχό του Αστακηνού Κόλπου στην Προποντίδα, απέναντι από την Κωνσταντινούπολη.

Τα στοιχεία για τις ανακαλύψεις έδωσε ο διευθυντής Τουρισμού της περιφέρειας Κοτζάελι, Αντνάν Ζαμπουρκάν, αποκαλύπτοντας, σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet ότι οι ανασκαφές θα διευρυνθούν για να περιλάβουν και τον συνοικισμό Τσουκουρμπάγ, όπου φέρεται να υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για την αρχαιολογική σκαπάνη. Απαιτείται πάντως προηγουμένως η απαλλοτρίωση γαιών και κτισμάτων.

Η Νικομήδεια, μια πόλη με ζωή 3.000 χρόνων, μητρόπολη της Βιθυνίας και του Πόντου επί ρωμαϊκής εποχής, μπορεί να εξελιχθεί σε μια δεύτερη Έφεσο, είπε ο Ζαμπουρκάν.

«Δεν αποκλείεται να φέρουμε στο φως έναν αρχαιολογικό χώρο μεγαλύτερο από εκείνον της Εφέσου».

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο Ζαμπουρκάν είχε ανακοινώσει την ανακάλυψη πέτρινης κλίμακας με 17 σκαλοπάτια, η οποία χρονολογείται στη ρωμαϊκή εποχή· είναι ηλικίας 2.000 ετών.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από τη χθεσινή παρέλαση στη Νέα Αρτάκη, όπου διακρίνεται το λάβαρο του Συλλόγου Απανταχού Αρτακηνών-Κυζικηνών και το λάβαρο της ΟΠΣΕ (πηγή: facebook.com/Laografiko.mouseio.neas.artakis)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Ο Σύλλογος Απανταχού Αρτακηνών-Κυζικηνών «παρέλασε» με το λάβαρό του στη Νέα Αρτάκη

26/03/2023 - 3:23μμ
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Μνημείο στη Βέροια: Αποκαλύπτεται «Η προσφυγιά των Ελλήνων» στην πλατεία Τσερμενίου

26/03/2023 - 8:59πμ
(Πηγή: facebook.com/estia1930ns)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Νέο ΔΣ στην Εστία Νέας Σμύρνης

25/03/2023 - 11:45μμ
Αντίγραφο του λαβάρου της Αγίας Λαύρας σε παρέλαση στη Ρόδο, το 2015 (φωτ.:EUROKINISSI / Αργύρης Μαντικός)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Από τη Σμύρνη στην Αγία Λαύρα – Η ιστορία του λαβάρου της Επανάστασης

24/03/2023 - 11:12μμ
Μία από τις «σελίδες» του βιβλίου στην πλατεία της συνοικίας Τσερμένι της Βέροιας (φωτ.: Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ημαθίας)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Οι προσφυγιές των Ελλήνων έγιναν μνημείο στη Βέροια – Μικρασία, Πόντος, Θράκη

19/03/2023 - 10:06μμ
Από τη συμμετοχή του Συλλόγου στο 22ο Γαβούστημα, το καλοκαίρι του 2022 (φωτ.: facebook / Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή»)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Βούναινα: Ένας οικισμός-μικρογραφία των δυσκολιών που αντιμετώπισαν οι πρόσφυγες – Ένας Σύλλογος με πλούσια δράση

18/03/2023 - 11:22πμ
Η λατέρνα ανάμεσα σε άλλα πολύτιμα αντικείμενα προσφύγων που θα φιλοξενούνται στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού - «Αγια-Σοφιά» (πηγή: facebook.com/Mouseio.Prosfygikou.Ellhnismou)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Μια λατέρνα από την Πόλη στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού – «Αγια-Σοφιά»

18/03/2023 - 9:22πμ
(Φωτ.: Facebook / Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Πρέβεζα: Οι ρίζες από τη Μικρασία που ενώνουν, το βίωμα και μια εκδήλωση από μαθητές και μαθήτριες

17/03/2023 - 9:22πμ
Τις ελεύθερες ώρες του, ο δραστήριος 94χρονος Τάσος Κολοκοτρώνης ασχολείται με την ζωγραφική, τη χειροτεχνία, την κηπουρική, τους υπολογιστές, το διάβασμα και τα ταξίδια (φωτ.: facebook/Anastasios Kolokotronis)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Δήμος Δέλτα: Η Νέα Μαγνησία του 1930 ξαναζωντανεύει χάρη στις μακέτες ενός Μικρασιάτη, απόγονου του Κολοκοτρώνη

16/03/2023 - 2:42μμ
Ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήταν προικισμένος με ένα σχεδόν αλάθητο ένστικτο, το οποίο τον καθοδηγούσε κατευθείαν στο σημείο όπου υπήρχε μια καινούρια ευκαιρία για εκείνον (φωτ. sansimera.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Αριστοτέλης Ωνάσης: Σαν σήμερα, το 1975, πέθανε, χτυπημένος από τη θλίψη για το χαμό του γιου του, Αλέξανδρου

15/03/2023 - 9:23μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόγραμμα του Θεάτρου Τραπεζούντος (πηγή: ellinoistorin.gr)

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου – Η απαρχή του ποντιακού θεάτρου

20 λεπτά πριν
Παίκτες του Άρη φορούν φανέλες με το όνομα και την ηλικία του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, σε παλιότερο αγώνα με την ΑΕΚ (φωτ.: EUROKINISSI/Μάρκος Χουζούρης)

Δίκη για τη δολοφονία Άλκη Καμπανού: Από αύριο η εξέταση των μαρτύρων της υπεράσπισης

49 λεπτά πριν
Επισκέπτες και τουρίστες περιμένουν έξω από το Λούβρο, απέναντι από τους διαδηλωτές που απέκλεισαν την είσοδο του μουσείου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη διετή αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, στο πλαίσιο εκτεταμένων κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη Γαλλία (φωτ.: EPA/Christophe Petit Tesson)

Γαλλία: «Θύμα» των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και το… μουσείο του Λούβρου

1 ώρα πριν
Ο συμβασιούχος σταθμάρχης είχε την απογευματινή βάρδια στο σταθμό της Λάρισας, τη μέρα που σημειώθηκε η πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, αλλά είχε αποχωρήσει νωρίτερα από το σταθμαρχείο  (φωτ.: EUROKINISSI/Λεωνίδας Τζέκας)

Τραγωδία στα Τέμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο συμβασιούχος σταθμάρχης – Νεκρός σε τροχαίο ο διευθυντής κυκλοφορίας του ΟΣΕ

2 ώρες πριν
Μετά από την απόφαση προφυλάκισης του 44χρονου, θα δοθεί έγκριση των εισαγγελικών αρχών για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του κατηγορούμενου  (πηγή: Facebook)

Ηλιούπολη: Προφυλακιστέος ο προπονητής-βιαστής του Τάε Κβον Ντο

2 ώρες πριν
Ο επισκέπτης του μουσείου μπορεί να δει σπάνιες φωτογραφίες, μουσικό υλικό, 45άρια δισκάκια, καθώς και αποκόμματα από συνεντεύξεις του Δημήτρη Μητροπάνου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τρίκαλα: Η «Γωνιά του Μητροπάνου»

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign