pontosnews.gr
Πέμπτη, 26/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στην Κρήτη χτυπά η καρδιά της Ορθοδοξίας – Πατριαρχικό Συλλείτουργο στον Άγιο Μηνά

19/06/2016 - 4:22μμ
Στην Κρήτη χτυπά η καρδιά της Ορθοδοξίας – Πατριαρχικό Συλλείτουργο στον Άγιο Μηνά
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η σημερινή είναι ημέρα ενότητας τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά τη διάρκεια του Πατριαρχικού Συλλείτουργου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, στο Ηράκλειο της Κρήτης, το οποίο τέλεσε ο ίδιος με συλλειτουργούς τους προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μίλησε επίσης και για την αποστολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας, λέγοντας πως οφείλει να δώσει στον σύγχρονο κόσμο μαρτυρία αγάπης και ενότητας και να αποκαλύψει την ελπίδα.

«Εμείς οι ταγοί της Εκκλησίας οφείλομε να δίνομε το καλό παράδειγμα και να ενστερνιστούμε ακέραια την αλήθεια την οποία παρελάβαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Χαιρετίζοντας με τη σειρά του τη σύγκληση και την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέτρεξε στα ιστορικά διδάγματα της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, για να περιγράψει την αποστολή που καλείται να εκπληρώσει σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία.


Κατά τη διάρκεια του Συλλείτουργου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέγνωσε το «Πάτερ Ημών» (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Πανάγος)

Αποστολή «η οποία αποκτά πανανθρώπινες διαστάσεις, αφού η Χριστιανοσύνη, μ’ επίκεντρο την Ορθοδοξία, καλείται να υπερασπισθεί, πέραν των άλλων, τις αρχές και τις αξίες του ευρωπαϊκού και του εν γένει δυτικού Πολιτισμού, μ’ έμφαση σ’ εκείνες της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης», τόνισε  εμφατικά ο Προκόπης Παυλόπουλος.


Στιγμιότυπο από το Πατριαρχικό Συλλείτουργο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Πανάγος)

Στο Συλλείτουργο παρέστη επίσης ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος ανάγνωσε το «Πιστεύω», ενώ χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών της Συνόδου, συνέδεσε την Ορθοδοξία με την Αριστερά: «Εδώ και τέσσερις μήνες η ελληνική κυβέρνηση έχει εργαστεί σκληρά, έτσι ώστε να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για την επιτυχία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

»Άλλωστε, η Αριστερά και η Ορθοδοξία συναντώνται στην αγάπη, στην αλληλεγγύη και στην προσφορά στον άνθρωπο. Η σημερινή μέρα είναι ιστορική για όλους».

Την έναρξη των εργασιών της Συνόδου χαιρέτισε με ανάρτησή του στο Twitter και ο Πάπας Φραγκίσκος. «Ας ενωθούμε στην προσευχή με τους ορθόδοξους αδελφούς μας για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας η οποία αρχίζει σήμερα στην Κρήτη», έγραψε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: GANP/Dimitrios Panagos)
ΠΙΣΤΗ

Ο Ελπιδοφόρος υποδέχτηκε στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής τον δήμαρχο Νέας Υόρκης Ζόραν Μαμντάνι

25/03/2026 - 10:59μμ
(Πηγή: mount-Athos.com)
ΠΙΣΤΗ

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου: Χαίρε, Νύμφη ανύμφευτε!

25/03/2026 - 11:02πμ
Από την τελετή των Γ' Χαιρετισμών (φωτ.: flickr.com/photos/imverias)
ΠΙΣΤΗ

Σε απευθείας μετάδοση από την Παναγία Σουμελά η Δ’ Στάση των Χαιρετισμών

20/03/2026 - 2:35μμ
Νεκροφόρα που μεταφέρει το φέρετρο του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία Β' διασχίζει πλήθος πιστών έξω από τον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στην Τιφλίδα. 18 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / David Mdzinarishvili)
ΠΙΣΤΗ

Τέλος εποχής για τη Γεωργία: Λαοθάλασσα στο τελευταίο αντίο στον Πατριάρχη Ηλία Β’

18/03/2026 - 11:03μμ
(Φωτ.: Οικουμενικό Πατριαρχείο / Princeton University Library)
ΠΙΣΤΗ

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Επετειακές Εκδηλώσεις για τα 1400 χρόνια από την πρώτη ψαλμώδηση του Ακάθιστου Ύμνου

18/03/2026 - 3:44μμ
(Φωτ.: georgians.gr)
ΠΙΣΤΗ

Πένθος στη Γεωργία: Έφυγε από τη ζωή ο Πατριάρχης Ηλίας Β’, μετά από σχεδόν 50 χρόνια ηγεσίας

18/03/2026 - 12:07πμ
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμος, Παρασκευή 13 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSΙ / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΙΣΤΗ

Ιερώνυμος για εικόνες και Θρησκευτικά: Μας αναπαύουν οι αποφάσεις, είμαστε στον σωστό δρόμο

17/03/2026 - 8:51μμ
Από την εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Ευαγγελίστριας στη Νέα Ιωνία Βόλου (φωτ.: Flickr / Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος)
ΠΙΣΤΗ

Νέα Ιωνία Βόλου: Συγκίνηση για τα 100 χρόνια από τον πρώτο προσφυγικό ναό

17/03/2026 - 7:11μμ
Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στο ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα Φίχτια Αργολίδος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΠΙΣΤΗ

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως σήμερα: Γιατί θεωρείται «σταθμός» στη Σαρακοστή

15/03/2026 - 8:56πμ
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (κέντρο) στη διάρκεια της Ακολουθίας των Χαιρετισμών (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΙΣΤΗ

Θεσσαλονίκη: Ακολουθία Χαιρετισμών με χορωδία 1.000 μαθητών παρουσία του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου – Μήνυμα στους νέους να αντιταχθούν στην παρακμή

13/03/2026 - 11:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου/ EPA/GRAEME SLOAN / POOL)

Ιράν: «Καμία διαπραγμάτευση με ΗΠΑ» – Με «κόλαση» απειλεί ο Τραμπ, αρνητικό στην εκεχειρία το Ισραήλ

7 ώρες πριν
Άποψη της έκθεσης στην Αγιορείτικη Εστία (φωτ.: Αγιορείτικη Εστία)

Θεσσαλονίκη: Παράταση στην έκθεση «Η χώρα της καρδιάς μου. Ο Φώτης Κόντογλου στο Άγιον Όρος» – «Ζωγραφιές της πιο σπάνιας τελειότητος»

8 ώρες πριν
(Φωτ.: GANP/Dimitrios Panagos)

Ο Ελπιδοφόρος υποδέχτηκε στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής τον δήμαρχο Νέας Υόρκης Ζόραν Μαμντάνι

8 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τις πρόβες της παράστασης (φωτ.: Χριστίνα Τσαρδίκου)

Οι «Πέρσες» του Αισχύλου ταξιδεύουν στην Αργεντινή

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Γλυφάδας/Ένωση Ποντίων Περιστερίου/Σύλλογος Ποντίων Κορυδαλλού «Εύξεινος Πόντος»/Σύλλογος Ποντίων Μαγούλας/Σύλλογος Ποντίων Χορευτών «Τραντέλλενες»)

Με περηφάνια και παράδοση παρέλασαν οι Πόντιοι για την 25η Μαρτίου

9 ώρες πριν
(Φωτ.: seismoi.gr)

Σεισμός 4.9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος – Αισθητός σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Καβάλα

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign