pontosnews.gr
Δευτέρα, 12/05/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ξύπνα Ευρώπη

29/04/2016 - 2:23μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Αμερική άρχισε να ξυπνά από τον νεοοθωμανικό της λήθαργο και να αντιλαμβάνεται το έγκλημα που διέπραξε, υποστηρίζοντας επί δεκαετίες ένα καθεστώς που όχι μόνο ήταν υπεύθυνο για γενοκτονίες, αλλά τις συνέχιζε αμετανόητο εναντίον των εναπομεινάντων Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Τενέδου, και τις τελευταίες δεκαετίες εναντίον των Κούρδων.

Εσχάτως κάποιοι στην Ουάσινγκτον αφυπνίζονται και δείχνουν να αντιλαμβάνονται τι νεοοθωμανικό τέρας δημιούργησαν.

Και λέω «δείχνουν να αντιλαμβάνονται», γιατί η πολιτική συμπόρευσης των ΗΠΑ με τους Κούρδους στη Συρία και η αποστολή 250 Αμερικανών στρατιωτών στο Ροζάβα, για συνεργασία με τις κουρδικές Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας (YPG), στην επικείμενη επιχείρηση ανακατάληψης της Ράκκας, είναι ένα απτό παράδειγμα.

Δείγματα αφύπνισης από τον νεοοθωμανικό λήθαργο έχει και η Ρωσία, η οποία αφυπνίστηκε κάπως απότομα με την κατάρριψη του μαχητικού αεροσκάφους της από τουρκικά F-16 και δείχνει κι αυτή διατεθειμένη να παίξει το κουρδικό χαρτί, που το έκαψε ο ανεκδιήγητος Γέλτσιν, όταν αποφάσισε να στείλει τον Οτσαλάν στην Ελλάδα, σε μια εκ των προτέρων υπονομευμένη υπόθεση, που κατέληξε τελικά στην σύλληψη και φυλάκιση του Κούρδου ηγέτη.

Αυτός που δεν δείχνει να αφυπνίζεται με τίποτα είναι ο γραφειοκρατικός γίγαντας που λέγεται Ευρώπη, αφού η Τουρκία χορεύει στην κυριολεξία στο ταψί την ΕΕ, εκμεταλλευόμενη τον ελληνικό παραλογισμό του διδύμου Αλέξη Τσίπρα – Τασίας Χριστοδουλοπούλου, που με την πολιτική των ανοικτών συνόρων οδήγησαν στον πνιγμό 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες και κατέστησαν Κύπρο, Ελλάδα και ΕΕ όμηρο της Τουρκίας, ελέω Προσφυγικού-Μεταναστευτικού.

Τα καινούρια νέα δεν είναι καθόλου ευχάριστα.

Σύμφωνα με ασφαλέστατες διπλωματικές πηγές, η Τουρκία –και συγκεκριμένα το Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (Savunma Sanayii Müsteşarlığı)– είναι σε επαφή με τη βουλγαρική κυβέρνηση και τη βιομηχανία όπλων και πυρομαχικών KINDEX, μεθοδεύοντας αγορά μεγάλων ποσοτήτων πυρομαχικών για οπλισμό και οπλικά συστήματα ανατολικού τύπου, τα οποία δεν διαθέτουν οι ένοπλες δυνάμεις και οι δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας.

Η κίνηση αυτή, σε συνδυασμό με ανάλογες κινήσεις που κάνει η τουρκική κυβέρνηση σε άλλες χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, που διαθέτουν αμυντική βιομηχανία και δεν έχουν καλές σχέσεις με τη Μόσχα, δείχνει ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να αναζωπυρώσει τον πόλεμο στη Συρία και το Ιράκ, εξοπλίζοντας με άφθονα πυρομαχικά και όπλα τους τρομοκράτες της Αλ Νούσρα, της Ανσάρ Ελ Ισλάμ, του Ισλαμικού Μετώπου και διάφορες ταξιαρχίες που έχουν συγκροτήσει Τουρκομάνοι και ισλαμιστές τρομοκράτες κυρίως από τη Συρία και τον αραβικό κόσμο.

Ο στόχος της Τουρκίας είναι διπλός. Αφενός μεν θέλει μέσω των ομάδων αυτών να έχει λόγο την επόμενη μέρα στη Συρία αλλά και στο Ιράκ, και αφετέρου θέλει να κάνει μια επιχείρηση αντιπερικύκλωσης των Κούρδων, οι οποίοι βήμα-βήμα την περικυκλώνουν στην κυριολεξία από τρία σημεία του ορίζοντα, κυρίως μετά τη συνένωση των κουρδικών καντονιών στα νότια σύνορα, στο μαλακό της υπογάστριο.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των τζιχαντιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων που υποστηρίζει η Τουρκία, κάτω από τη μύτη των ΗΠΑ και της ΕΕ, είναι ότι όλες αυτές οι οργανώσεις στρέφονται φανερά εναντίον των Κούρδων και ιδιαίτερα εναντίον του YPG, που μετατρέπεται σε εφιάλτη και απειλεί τις νεοοθωμανικές ονειρώξεις της Άγκυρας.

Η ΕΕ πρέπει να αφυπνιστεί για πολλούς λόγους, όπως για παράδειγμα για λόγους αυτοάμυνας, αυτοσυντήρησης και συνέχισης της ύπαρξής της, επ’ ωφελεία των πολιτών και όχι των τραπεζών, των βιομηχάνων και των μεγάλων εταίρων.

Υπάρχει όμως και ένας άλλος λόγος που πρέπει να αφυπνιστεί. Το δίδυμο Ερντογάν-Νταβούτογλου, εκμεταλλευόμενο την τραγικότητα του άλλου διδύμου Αλέξη Τσίπρα – Τασίας Χριστοδουλοπούλου, έχει αποκτήσει έναν ανίκητο πολιορκητικό κριό, τους πρόσφυγες-μετανάστες, πολιορκεί για τρίτη φορά την Ευρώπη και απειλεί να πάρει εκδίκηση για τις δύο προηγούμενες ήττες στις πύλες της Βιέννης.

Ας ελπίσουμε οι Γερμανοί της Αυστρίας, που διαθέτουν μνήμη, να συνετίσουν τους Γερμανούς του Βερολίνου, που κουβαλούν πολλές αμαρτίες στην πλάτη τους και δείχνουν να έχουν μαγευτεί ή μάλλον παραφρονήσει από τα… θέλγητρα της νεοοθωμανίας…

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μπενιαμίν Νετανιάχου και Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, στις 4 Φεβρουαρίου 2025 (φωτ.: EPA / Shawn Thew / POOL)
ΓΝΩΜΕΣ

Πού θα οδηγήσει η ρήξη Τραμπ-Νετανιάχου;

10/05/2025 - 12:20μμ
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν στην έκθεση Teknofest Aerospace and Technology Fair, στην κατεχόμενη Λευκωσία (φωτ.: EPA/ Erdem Sahin)
ΓΝΩΜΕΣ

Πόσο μακράν;

9/05/2025 - 5:27μμ
Η Ανάσταση διά χειρός Ελ Γκρέκο (πηγή: commons.wikimedia.org. Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΓΝΩΜΕΣ

Αναστάσιμο κοντάκιο (Μέρος Γ’)

6/05/2025 - 10:22πμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε στην Άγκυρα στις 4 Φεβρουαρίου τον μεταβατικό πρόεδρο της Συρίας Άχμεντ αλ Σάρα (φωτ.: EPA / Necati Savas)
ΓΝΩΜΕΣ

Σε κίνδυνο η ασφάλεια της Ευρώπης

4/05/2025 - 3:31μμ
Κουκουλοφόροι βάζουν φωτιά στο προαύλιο της Βουλής μετά τη συγκέντρωση για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών (φωτ.: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΓΝΩΜΕΣ

Βία και Πολιτική

3/05/2025 - 12:32μμ
Ο ηγέτης των Δρούζων του Λιβάνου Walid Jumblatt, μιλά σε έκτακτη συνάντηση που διοργάνωσε η Λιβανέζικη Κοινότητα Δρούζων για να συζητήσουν τις εξελίξεις στη Συρία στη Βηρυτό του Λιβάνου (φωτ.: EPA/WAEL HAMZEH)
ΓΝΩΜΕΣ

Η Τουρκία πιάστηκε στα «πράσα»

2/05/2025 - 4:10μμ
Η συγκλονιστική απεικόνιση της Ανάστασης στη Μονή της Χώρας (πηγή: Joseph Kranak / flickr / commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Αναστάσιμο κοντάκιο (Μέρος Β’)

29/04/2025 - 9:35πμ
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος μιλάει πριν από τη συναυλία που διοργανώθηκε πέρυσι στο Ηρώδειο για τα 50 χρόνια τουρκικής κατοχής της Κύπρου, με πρωτοβουλία της Αρχιεπισκοπής Κύπρου (φωτ.: Χρήστος Μπόνης/ Αρχιεπισκοπή Αθηνών)
ΓΝΩΜΕΣ

Η Τουρκία φοβάται τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

27/04/2025 - 5:13μμ
Εικόνα από τη Νεκρή Ζώνη στην Κύπρο (φωτ.: EPA/ Katia Christodoulou)
ΓΝΩΜΕΣ

Η ήττα της Σαμαρκάνδης

26/04/2025 - 9:25πμ
Εικόνα από την πρώτη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Κεντρικής Ασίας, στις 3-4 Απριλίου, στη Σαμαρκάνδη (φωτ.: EPA/ KYRGYZ PRESIDENT PRESS SERVICE / HANDOUT)
ΓΝΩΜΕΣ

Το τραύμα από την ήττα της Σαμαρκάνδης

25/04/2025 - 4:10μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Εικ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Γερμανός Καραβαγγέλης: Η επιστροφή του Δεσπότη στον Πόντο μετά την εξορία του

2 ώρες πριν
Η φωτογραφία που βρέθηκε στο συρτάρι του Παντελή Σαλιάρη. Αντίγραφό της υπάρχει και στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Οι Βουρλιώτες παρουσιάζουν το βιβλίο «1922 Καταστροφή – Μια φωτογραφία διηγείται την ιστορία της»

2 ώρες πριν
Ο Έντι Ράμα μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος (φωτ.: EPA / STRINGER)

Αλβανία-Εκλογές: Άνετο προβάδισμα Ράμα έδειξαν τα exit poll – Την Τρίτη τα επίσημα αποτελέσματα

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Συννεφιά και τοπικές βροχές στο μενού του καιρού σήμερα – Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία

3 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook / DefenceCyprus)

Ακρίτας Κιλκίς: Με ποντιακό χρώμα η επίσκεψη του υπουργού Άμυνας της Κύπρου – Εκδηλώσεις στη μνήμη του Γρηγόρη Αυξεντίου

11 ώρες πριν

Μουσικό Σχολείο Δράμας: «Εντάμαν» θα παίξουν οι μαθητές του Συνόλου Ποντιακής Μουσικής

12 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign