Σε εξέλιξη είναι από το πρωί οι έλεγχοι κτηρίων στους δήμους Ανδρίτσαινας-Κρετστένων και Ζαχάρως, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν υποστεί ζημιές από τον χθεσινό ισχυρό σεισμό στην Ηλεία. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, κλιμάκια της περιφέρειας, των δήμων, αλλά και της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων, ελέγχουν σχολεία, δημόσια κτήρια και κατοικίες, για να καταγράψουν την κατάσταση που επικρατεί.
Επίσης, σύμφωνα με τον αντιπεριφρειάρχη, γίνονται έλεγχοι σε όλο το οδικό δίκτυο και ειδικά στις ορεινές περιοχές, για να διαπιστωθεί αν έχουν γίνει κατολισθήσεις. Πάντως, από τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν, φαίνεται ότι ο σεισμός έχει προκαλέσει μικρές υλικές ζημιές.
Παράλληλα, με απόφαση της περιφέρειας, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, για καθαρά προληπτικούς λόγους, τα σχολεία στους δύο δήμους, ενώ αργά το απόγευμα θα αποφασιστεί για τον αν θα παραμείνουν κλειστά και αύριο.
Στάση αναμονής από τους σεισμολόγους
Ο σεισμολόγος Ευθ.Λέκκας δήλωσε στην εφημερίδα Πατρίς ότι είναι ακόμη νωρίς για να διαμορφώσει ολοκληρωμένη άποψη, καθώς θα πρέπει να περάσει τουλάχιστον ένα 24ωρο για να αξιολογηθεί η μετασεισμική ακολουθία. Ωστόσο τόνισε ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία «η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται ικανοποιητικά. Το συγκεκριμένο ρήγμα ξεκινά από Επιτάλιο και πάει προς την Κρέστενα και είχε αρκετά χρόνια να δώσει σεισμό. Όμως είναι ακόμα νωρίς για να πούμε αν είναι ο κύριος σεισμός».