Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στο σημερινό παναγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος όπου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, συγκεντρώθηκαν περίπου 10.000 αγρότες από όλη την Ελλάδα, αλλά και εργαζόμενοι άλλων κλάδων. Αύριο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη κινητοποίηση, με τους παραγωγούς να προτίθενται να παραμείνουν στην Αθήνα τουλάχιστον έως το βράδυ της ίδιας μέρας.
Η προσέλευση αγροτών στην πρωτεύουσα από μπλόκα της Βορείου Ελλάδας αναμένεται να συνεχισθεί και αύριο ενώ συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί στην Ομόνοια διοργανώνει το ΠΑΜΕ.
Την πρόθεσή της να κλιμακώσουν οι αγρότες τις κινητοποιήσεις τους, εξέφρασε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων. Όπως είπε χαρακτηριστικά το μέλος της Συντονιστικής, Ρίζος Μαρούδας «με άδεια χέρια δεν γυρίζουμε πίσω», προσθέτοντας ότι προϋπόθεση για να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.
(Φωτ.: ΑΠΕ / ΜΠΕ Αλέξανδρος Βλάχος)
«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τους αγρότες και τους περιμένουμε να κοιταχτούμε στα μάτια και να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις», ανέφερε, μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Σε διάλογο προσκάλεσε εκ νέου τους αγρότες και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου από το βήμα της Βουλής. Χαρακτήρισε ωστόσο «μελανή σελίδα στην ιστορία του αγροτικού κινήματος» τα σημερινά επεισόδια.
Ελεύθεροι πάντως αφέθηκαν νωρίτερα με εντολή εισαγγελέα οι τέσσερις αγρότες που συνελήφθησαν, για τα επεισόδια που έγιναν το πρωί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.