Διπλή παράταση δίνει το υπουργείο Οικονομίας για τα κόκκινα δάνεια, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο Γιώργος Σταθάκης. Συγκεκριμένα παρατείνεται μέχρι τις 30 Απριλίου η προθεσμία για την επικαιροποίηση των στοιχείων αιτήσεων υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη, καθώς παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση από την πλευρά των τραπεζών στη χορήγηση των απαραίτητων δικαιολογητικών.
Παράλληλα, παρατείνεται κατά ένα μήνα, μέχρι τις 15 Μαρτίου 2016 (από 15-2-2016 που ισχύει σήμερα), η αναστολή για την εφαρμογή της δυνατότητας πώλησης και μεταβίβασης κόκκινων δανείων σε ξένα funds.
Η παράταση αφορά σε καταναλωτικά δάνεια, στεγαστικά με υποθήκη ή μεπροσημείωση υποθήκης πρώτης κατοικίας, δάνεια μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και δάνεια με εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου.