pontosnews.gr
Πέμπτη, 15/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πρωτοχρονιά στον κόσμο με εκδηλώσεις και μέτρα ασφαλείας (φωτο)

1/01/2016 - 10:42πμ
Πρωτοχρονιά στον κόσμο με εκδηλώσεις και μέτρα ασφαλείας (φωτο)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Εκατομμύρια άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους μεγάλων πόλεων σε ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ αυτών 2 εκατομμύρια πολίτες στο Ρίο της Βραζιλίας, για να γιορτάσουν την έλευση του 2016, προσπαθώντας να αψηφήσουν τις απειλές περί τρομοκρατικών επιθέσεων κατά τη διάρκεια των πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος φέρεται να προετοίμαζε μια «επίθεση αυτοκτονίας» στο Μόναχο (νότια Γερμανία).

Τουλάχιστον 2 εκατομμύρια άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην παραλία της Κοπακαμπάνα στο Ρίο ντε Ζανέιρο για να παρακολουθήσουν ένα εντυπωσιακού σόου πυροτεχνημάτων που διήρκησε 16 λεπτά.

Στη Γερμανία, οι πληροφορίες που διαθέτουν οι αρχές κάνουν λόγο για μια απειλή «επίθεσης αυτοκτονίας», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Μόναχο ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μονάχου, Χουμπέρτους Άντρα, ο οποίος αναφέρθηκε σε «5 έως 7» πιθανούς υπόπτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν «φιλικές υπηρεσίες πληροφοριών», την επίθεση είχε προσχεδιάσει το Ισλαμικό Κράτος να γίνει «γύρω στα μεσάνυχτα» στον έναν από τους δύο κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς του Μονάχου, επισήμανε από την πλευρά του ο Γιοάχιμ Χέρμαν, υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας.


(Φωτ.: EPA/Sven Hoppe)

Στο Ντουμπάι, το ξενοδοχείο πέντε αστέρων The Address Downtown, που βρίσκεται σε έναν ουρανοξύστη 63 ορόφων, σε κοντινή απόσταση από τον ψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου, το Μπουρζ Χαλίφα (828 μέτρα), τυλίχθηκε στις φλόγες, την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ αυτών πολλοί τουρίστες, είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή για να υποδεχθούν το νέο έτος. Ένας πρώτος επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 16 τραυματίες, 14 εκ των οποίων έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Στο Παρίσι, που παραμένει υπό το σοκ των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου (130 νεκροί, 350 τραυματίες), χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων. Από τους εορτασμούς για το 2016 έλειψαν τα παραδοσιακά πυροτεχνήματα, καθώς η απειλή μιας τρομοκρατικής επίθεσης παραμένει «πολύ υψηλή» σύμφωνα με τις αρχές. Περισσότεροι από 100.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στους δρόμους ολόκληρης της χώρας.

Ο φόβος της τρομοκρατίας δεν απέτρεψε, ωστόσο, στο Λονδίνο χιλιάδες ανθρώπους να συγκεντρωθούν στις όχθες του ποταμού Τάμεση, υπό το άγρυπνο βλέμμα 3.000 αστυνομικών που αναπτύχθηκαν στη βρετανική πρωτεύουσα.

Στις Βρυξέλλες ο φόβος της τρομοκρατίας είχε ως αποτέλεσμα την ματαίωση των εκδηλώσεων. Έξι άνθρωποι συνελήφθησαν χθες στο πλαίσιο ερευνών για επικείμενες τρομοκρατικές επιθέσεις. Τρεις εξ αυτών αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι.

Στην Τουρκία, όπου απετράπη επίσης μια επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα, οι δυνάμεις επιβολής της τάξης βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης ασφαλείας.

Στη Μαδρίτη η αστυνομία είχε προβλέψει να περιορίσει σε 25.000 τον αριθμό των ανθρώπων στους οποίους επετράπη να συγκεντρωθούν στην Πουέρτα δελ Σολ για τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς.

Στη Μόσχα, η εμβληματική Κόκκινη Πλατεία, έκλεισε για πρώτη φορά φέτος για τους πολίτες την Πρωτοχρονιά, λόγω των φόβων τρομοκρατικής επίθεσης.


(Φωτ.: EPA/Maxim Shipenkov)

Στο Βερολίνο, ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένονταν στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, ενώ στο Άμστερνταμ 10.000 άνθρωποι παρακολούθησαν ένα εντυπωσιακό θέαμα πυροτεχνημάτων με τους εορτασμούς να μη μένουν ανεπηρέαστοι από την ανάληψη από την Ολλανδία της προεδρίας ης Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Στη Νέα Υόρκη, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι υπολογίζεται ότι συγκεντρώθηκαν, υπό το άγρυπνο βλέμμα των αρχών ασφαλείας, στην Τάιμς Σκουέρ για την έλευση του καινούργιου χρόνου. Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε χθες ότι ασκήθηκαν διώξεις σε έναν άνδρα ηλικίας 25 ετών, καθώς φέρεται να προετοίμαζε μια επίθεση στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, επρόκειτο να επιτεθεί σε ένα εστιατόριο στο Ρότσεστερ στην πολιτεία της Νέας Υόρκής ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Όπως επισημαίνει το υπουργείο αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.


(Φωτ.: EPA/Jason Szenes)

Μετά την Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους της Αμερικής για να γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατηγορούμενοι για κακουργήματα ζήτησαν και πέτυχαν ποινική διαπραγμάτευση αφού επέστρεψαν 165.000 ευρώ

15/01/2026 - 2:33μμ
Ο Πούτιν με στολή παραλλαγής σε στρατηγείο της Ρωσίας, σε άγνωστη τοποθεσία (φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας της Ρωσίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί το Ιράν είναι «κόκκινη γραμμή» για τη Ρωσία

15/01/2026 - 12:51μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Διευκολύνσεις σε δρόμους και τελωνεία στη Βόρεια Ελλάδα – Παραμένουν στο πλάι τα τρακτέρ

15/01/2026 - 11:49πμ
Ιρανοί φοιτητές κρατούν πανό στη διάρκεια διαμαρτυρίας μπροστά από τη βρετανική πρεσβεία στην Τεχεράνη. Στο κεντρικό πανό απεικονίζεται η απόπειρα δολοφονίας του Ντ. Τραμπ τον Ιούλιο του 2024 με τη φράση «Το βέλος δεν αστοχεί πάντα» (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Δεν αποκλείει στρατιωτική επίθεση στο Ιράν – «Οι προγραμματισμένες εκτελέσεις διαδηλωτών δεν έγιναν»

15/01/2026 - 9:37πμ
Ο Ναός του Απόλλωνα με φόντο τη χιονισμένη ορεινή Κορινθία, Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Καλός καιρός την Πέμπτη και άνοδος θερμοκρασίας – Τοπικές νεφώσεις και ομίχλες

15/01/2026 - 8:00πμ
Στιγμιότυπο από την προσαγωγή των δύο 22χρονων στον εισαγγελέα Καλαμάτας (φωτ.: EUROKINISSI /Νικήτας Κώτσιαρης)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Φοινικούντας: Νέα απολογία του 22χρονου για τη διπλή δολοφονία – «Ανασκεύασα για λόγους ηθικής τάξης»

14/01/2026 - 10:46μμ
Συγκέντρωση και πορεία ιδιοκτητών και οδηγών ταξί στην Αθήνα, Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ταξί στην Αθήνα: Αυτοκινητοπομπή προς το Μαξίμου την Πέμπτη

14/01/2026 - 9:16μμ
Κάτοικοι κοιτάζουν μέσα από ένα κατεστραμμένο κτήριο, μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές ανατολικά της Πόλης της Γάζας (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Ανακοινώθηκε ο επικεφαλής της μεταβατικής επιτροπής διακυβέρνησης

14/01/2026 - 8:52μμ
Η σάλα στο εστιατόριο Fanático στη Μαδρίτη (φωτ.: GLH Singular)
ΚΟΣΜΟΣ

Παραλίγο νέα τραγωδία: Φωτιά από πυροτεχνήματα σε εστιατόριο της Μαδρίτης

14/01/2026 - 8:27μμ
Αμερικανικά στρατιωτικά μέσα σε επιχειρησιακή ανάπτυξη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής (φωτ.: EPA / Matt Herbst)
ΚΟΣΜΟΣ

Φουντώνουν τα σενάρια για αμερικανική επίθεση κατά του Ιράν – Φυγή Ιρανών προς την Τουρκία

14/01/2026 - 7:16μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Έβρος: Στα ελληνοτουρκικά σύνορα ο υπουργός Ασύλου και Μετανάστευσης και Εξωτερικών της Ολλανδίας

23 λεπτά πριν
(Πηγή: facebook.com/GiannisXylouris.Psarogiannis)

Πέθανε ο δεξιοτέχνης του λαούτου Γιάννης Ξυλούρης, αδερφός του Νίκου

52 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατηγορούμενοι για κακουργήματα ζήτησαν και πέτυχαν ποινική διαπραγμάτευση αφού επέστρεψαν 165.000 ευρώ

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Θοδωρής Μανωλόπουλος/Γρ. Τύπου Προεδρίας της Δημοκρατίας/ EUROKINISSI)

Ιστορικό ορόσημο για το Πολεμικό Ναυτικό η ένταξη της FDI HN Belharra «Κίμων» στις δυνάμεις του

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Ποντιακός Σύλλογος Μανιακίου «Αμάσεια»)

Στο Μανιάκι Φλώρινας ετοιμάζονται για τη βασιλόπιτα της «Αμάσειας»

2 ώρες πριν
Τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας στο ύψος του Πλατύκαμπου, Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)

Αγρότες-κυβέρνηση σε τροχιά διαλόγου: Τη Δευτέρα το ραντεβού με Μητσοτάκη, ανοίγουν οι δρόμοι

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign