pontosnews.gr
Παρασκευή, 28/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ερντογάν-Νταβούτογλου, ένα δίδυμο τζιχαντιστών με προβιά πολιτικού

27/11/2015 - 2:27μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η Τουρκία επιτέθηκε με βάση προηγούμενο σχεδιασμό σε πολιτικό επίπεδο, και κατέρριψε ένα ρωσικό αεροσκάφος που δρούσε στον εναέριο χώρο της Συρίας κατόπιν πρόσκλησης της νόμιμης κυβέρνησης, η οποία είναι η μόνη που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ. Το ρωσικό αεροσκάφος βομβάρδιζε στόχους τζιχαντιστών, που δρουν από κοινού με Τουρκομάνους πράκτορες της Τουρκίας και κατέχουν μια στρατηγικής σημασίας ορεινή περιοχή η οποία συνορεύει με τον νομό Αντιόχειας (Χατάυ), τον οποίο έκανε δώρο η Γαλλία στην Τουρκία (1937) όταν παρακαλούσε ολάκερη η Δύση τον «επιτήδειο ουδέτερο» να λάβει το μέρος των δυνάμεων που πολεμούσαν το ναζισμό και το φασισμό.

Για την ιστορία, η Τουρκία προσάρτησε το νομό Αντιόχειας το 1939, και αντί να συνασπιστεί με τη Δύση συνασπίστηκε στην ουσία με τους Ναζί, υπογράφοντας σημαντικές συμφωνίες με τη χιτλερική Γερμανία.

Το τμήμα που βομβάρδιζε το ρωσικό αεροσκάφος βρίσκεται μεταξύ της Λατάκειας και της πόλης Ιντλίμπ, και όποιος το κατέχει, έχει το επιχειρησιακό πλεονέκτημα στην περιοχή. Την ημέρα που οι Τούρκοι κατέρριψαν το ρωσικό αεροσκάφος, μεγάλο μέρος της περιοχής περνούσε στα χέρια του νόμιμου συριακού στρατού.

Η Τουρκία κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος για να ανακοπεί η ανακατάληψη της περιοχής Μπαγίρνταγι από τον συριακό στρατό, γιατί η Τουρκία έχει επενδύσει στους Τουρκομάνους και στους τζιχαντιστές που έχουν για έδρα τους την περιοχή, τους οποίους χρειάζεται για έναν επί πλέον λόγο. Θέλει να τους αναθέσει τον στρατιωτικό αλλά και τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ έλεγχο της λωρίδας των 98 χλμ που συνδέει τα καντόνια Κομπάνι και Αφρίν, αφενός για να μην την καταλάβουν οι Κούρδοι και ενώσουν τα καντόνια τους και αφετέρου για να αποτελεί μια βάση μέσω της οποίας η Άγκυρα θα διεκδικεί ρόλο στα τεκταινόμενα στη Συρία την επόμενη μέρα – όποια κι αν είναι αυτή, όποτε κι αν έλθει.

Ένας από τους λόγους που έκαναν την Τουρκία να «λυσσάξει» στην κυριολεξία για την απώλεια της συγκεκριμένης περιοχής είναι και η πιθανότητα η περιοχή Μπαγίρμπαγι να δοθεί ως διέξοδος στους Κούρδους προς τη θάλασσα, εξέλιξη που αφήνει την Τουρκία εκτός του παιχνιδιού του κουρδικού πετρελαίου, ενώ έχει και άλλες σοβαρότατες γεωπολιτικές συνέπειες για την ίδια.

Ο Δυτικός κόσμος και οι Δυτικοί αναλυτές προσπαθούν να αναλύσουν τη συμπεριφορά του διδύμου Ερντογάν-Νταβούτογλου και την απόφασή τους –γιατί ήταν δική τους απόφαση που την πήραν την προηγούμενη εβδομάδα, όταν άρχισε να χάνεται το Μπαγίρμπαγι– για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους με όρους και κριτήρια πολιτικά και ευρύτερα γεωπολιτικά. Και κάνουν λάθος. Πρόκειται για ένα δίδυμο τζιχαντιστών, που έχει φορέσει εδώ και χρόνια την προβιά του πολιτικού, πλην όμως δεν έχουν καμία διαφορά από τους τζιχαντιστές που βιάζουν παιδιά και γυναίκες, που αποκεφαλίζουν αιχμαλώτους (αλήθεια, πόσο βάρβαρος πρέπει να είσαι για να σκοτώσεις έναν πιλότο που πέφτει με το αλεξίπτωτό του!), που ανατινάζουν τις αρχαιότητες και την Παλμύρα, που, που…

Ναι, όταν το δίδυμο Ερντογάν-Νταβούτογλου έπαιρνε την απόφαση για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, σκέφθηκαν και λειτούργησαν σαν τζιχαντιστές, τους οποίους άλλωστε όλοι γνωρίζουν, και πρώτα απ’ όλα οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Ουάσινγκτον, ότι ως ομοϊδεάτες που είναι ενισχύουν, προστατεύουν, εξοπλίζουν και χρηματοδοτούν, δίνοντάς τους μόνο μέρος των εσόδων από το παράνομο πετρέλαιο που εμπορεύεται ο γιος του Ερντογάν, κρατώντας το μερίδιο του λέοντος για την οικογένεια, γιατί η πολιτική έχει… έξοδα.

Το τραγικό είναι ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει αντιληφθεί ότι όπως εκβιάζει η Τουρκία την ΕΕ με τους πρόσφυγες, έτσι εκβιάζει και τη Συμμαχία με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους.

Και είναι τραγικό γιατί και η ΕΕ και το ΝΑΤΟ έχουν βάλει ένα τζιχαντιστικό φίδι στον κόρφο τους, το οποίο Κύπρος και Ελλάδα το πληρώσαμε ακριβά και τώρα ήλθε η σειρά να το πληρώσει και η Δύση.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ελληνικές συστοιχίες Patriot (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΓΝΩΜΕΣ

Κινήσεις στη σφαίρα του παραλόγου

28/08/2026 - 4:35μμ
(Φωτ.: pxhere.com)
ΓΝΩΜΕΣ

Στην προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού (Μέρος Β’)

25/08/2026 - 9:58πμ
(Φωτ.: EPA)
ΓΝΩΜΕΣ

Γιατί η Τουρκία «καταπίνει» την επίθεση του Ισραήλ

23/08/2026 - 4:00μμ
(Φωτ.:EPA/ABIR SULTAN)
ΓΝΩΜΕΣ

Η Τουρκία αλλάζει την περιοχή και το Ισραήλ ομφαλοσκοπεί

22/08/2026 - 9:56πμ
(Φωτ.: Pixabay / www_slon_pics)
ΓΝΩΜΕΣ

Η Τουρκία έβαλε την «ουρά στα σκέλια»

21/08/2026 - 5:13μμ
Το δέντρο της γνώσης, χαραγμένο σε επιτύμβια πλάκα (πηγή: getarchive.net)
ΓΝΩΜΕΣ

Στην προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού (Μέρος Α’)

18/08/2026 - 9:26πμ
Χορός σε πανηγύρι (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΓΝΩΜΕΣ

Για τα πανηγύρια

15/08/2026 - 9:56πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Necati Savas)
ΓΝΩΜΕΣ

Πάει για ισόβιος πρόεδρος ο Ερντογάν

14/08/2026 - 4:55μμ
Ο Ιωσήφ υποδέχεται τον πατέρα και τους αδελφούς του (έργο του Salomon de Bray)
ΓΝΩΜΕΣ

Στον Ιωσήφ (Μέρος Ζ’)

11/08/2026 - 9:46πμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και ο Σεχμπάζ Σαρίφ υπογράφουν τη «Συμφωνία Κοινής Άμυνας της Μέκκας». Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)
ΓΝΩΜΕΣ

Τι σημαίνει ένα σουνιτικό ΝΑΤΟ;

9/08/2026 - 4:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο νέος πρόεδρος της FED Κέβιν Γουόρς στην πρώτη ομιλία του στο Τζάκσον Χολ (πηγή; YouTube/CNBC Television)

Fed: «Ανησυχητικός» ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ – Τι είπε ο νέος πρόεδρος

12 λεπτά πριν
(Πηγή φωτ.: facebook.com/efxsinospontos)

Αγιασμός στον Σύλλογο Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος»

38 λεπτά πριν
(Φωτ.: thessalonikifair.gr)

90ή ΔΕΘ: Ενιαίο εισιτήριο Full Access Pass για όλες τις μέρες και τις συναυλίες

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Ναυπηγεία Σαλαμίνας)

Ναυπηγεία Σαλαμίνας: Παραδόθηκαν νέα τμήματα για την 3η γαλλική φρεγάτα FDI

1 ώρα πριν
Πολίτες στην επαρχία Νουβακότ του Νεπάλ, ψάχνουν στις λίστες αγνοουμένων τους συγγενείς τους, έξω από το στρατιωτικό Κέντρο Επιχειρήσεων, στον απόηχο των καταστροφικών πλημμυρών (φωτ.: EPA/ NARENDRA SHRESTHA)

Τραγωδία στο Νεπάλ: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Φόβοι για νέες φονικές πλημμύρες από παγετωνικές λίμνες

2 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/pontioi)

28ο Μοθοπωρί Αροθυμίας στο Ελευθέριο Κορδελιό: Τριήμερο ποντιακό γλέντι τον Σεπτέμβριο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV