pontosnews.gr
Παρασκευή, 12/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οι αρνητές της Γενοκτονίας και όσοι κατηγορούν την Ευρώπη και όχι την Τουρκία, είναι συνένοχοι στο δράμα των προσφύγων

30/10/2015 - 1:36μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο υπουργός Παιδείας της Ελλάδας, παγκόσμια πρωτοτυπία γιατί εκτός από αγράμματος είναι και αναιδής αλλά και άνανδρος, αφού πρώτα προσέβαλε με άρθρο του στην Αυγή τους βουλευτές που απείλησαν τον Αύγουστο του 2014 με ανατροπή και πτώση την κυβέρνηση Σαμαρά, απαιτώντας να συμπεριληφθεί στο υπό ψήφιση αντιρατσιστικό νομοσχέδιο η Γενοκτονία που έκαναν οι Τούρκοι σε Έλληνες και Αρμενίους, αφού έκανε δίκη προθέσεων, προσάπτοντάς τους μάλιστα σκοπούς που ήταν εκτός πραγματικότητας, πριν από λίγες μέρες, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Γ. Αντωνιάδη στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, και πάλι δεν απάντησε επί της ουσίας.

Xωρίς να αναφερθεί στο επίμαχο άρθρο και χωρίς να απαντήσει αν αρνείται την τέλεση της Γενοκτονίας, για να θολώσει τα νερά επικαλέστηκε απόψεις που εξέφρασε πριν από επτά χρόνια ο ίδιος, που δεν έχει πανεπιστημιακό πτυχίο, σε συνομιλία που είχε με διεθνολόγους και ιστορικούς!

Μάλιστα, αντί να κάνει αυτοκριτική ή να μιλήσει αντρίκια και καθαρά, εκφράζοντας με θάρρος τις απόψεις του –όποιες κι αν είναι αυτές– δεν απέφυγε να κατηγορήσει και πάλι τους άλλους, κάποιους που «βρήκαν ευκαιρία να φτιάξουν έναν καβγά», λέγοντας ότι ο θόρυβος που ξέσπασε για το θέμα δεν οφείλεται στις απόψεις που εξέφρασε, αλλά σε εσωκομματικούς λόγους και στην κούρσα για τη διαδοχή στη ΝΔ. Και πάλι υποκρισία, κυνισμός, αναίδεια και ανανδρία, όπως στο περσινό άρθρο της Αυγής, αντί να μιλήσει καθαρά και να αναλάβει τις ευθύνες του.

Να πάμε τώρα στο θέμα των προσφύγων και στη συνενοχή των αρνητών της Γενοκτονίας σ’ αυτό το συνεχιζόμενο έγκλημα.

Πήγες του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος από τις Βρυξέλλες μάς διαβεβαιώνουν, και μας απέστειλαν σχετικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το δίδυμο Ερντογάν-Νταβούτογλου και το τουρκικό κράτος είναι ο βασικός διοργανωτής της διακίνησης και της κατεύθυνσης των προσφύγων της Συρίας στα ελληνικά νησιά και στην Ευρώπη. Πέραν των άλλων μακροπρόθεσμων στόχων, που είναι η δημιουργία πολυάριθμων μουσουλμανικών κοινοτήτων στην Ελλάδα και τις χώρες της Ευρώπης, το δίδυμο του ισλαμοφασισμού και το τουρκικό κράτος-γενοκτόνος έχουν και έναν άλλο (στρατηγικό) στόχο, που εξυπηρετεί η Άγκυρα, διώχνοντας στην ουσία τους πρόσφυγες από τα σπίτια τους και προωθώντας τους προς την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ο στρατηγικός στόχος είναι να αδειάσει από ανθρώπους το Δυτικό Κουρδιστάν (Ροζάβα), όπως ονομάζεται η περιοχή της Β. Συρίας που κατοικείται κυρίως από Κούρδους, για να μην είναι σε θέση να το υπερασπιστεί το Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας (PYD) και ο Στρατός Λαϊκής Άμυνας (YPG), αφού μήνα με το μήνα φεύγουν από την περιοχή δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι, παρασυρμένοι από τους διακινητές και τους δουλεμπόρους που καθοδηγούνται από το τουρκικό κράτος. Για το λόγο αυτόν οι Αρχές τού υπό δημιουργία κουρδικού κράτους, λόγω λειψανδρίας, έχουν ήδη βγάλει νόμους για υποχρεωτική στράτευση και κάνουν ό,τι είναι δυνατό να αποτρέψουν τη φυγή των κατοίκων από την περιοχή, που η Τουρκία θέλει να την καταστήσει δικό της προτεκτοράτο, την επόμενη μέρα στη Συρία.

Μάλιστα, καταγγέλλουν ότι σκόπιμα οι τουρκικές Αρχές παρακίνησαν –ή πιο σωστά έδιωξαν προς την Ευρώπη– τους περισσότερους από τις 200.000 Κούρδους της μαρτυρικής περιοχής Κομπάνι, που είχαν καταφύγει στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν υπό το φόβο του ΙΚ, το οποίο είχε καταλάβει την ως άνω επαρχία τη υποδείξει του ίδιου του Ερντογάν, ως αντιπαροχή στη στήριξη που παρείχε το τουρκικό κράτος στους τζιχαντιστές. Να σημειώσουμε ότι και η οικογένεια του Αλάν Κούρντι, που βρέθηκε νεκρός στις ακτές της Αλικαρνασσού, ήταν πρόσφυγες από το Κομπάνι που ζούσαν επί δύο χρόνια στην Τουρκία, απ’ όπου τους ξεσήκωσαν οι σύγχρονοι γενοκτόνοι για να φύγουν από την περιοχή και να μην υπάρχουν Κούρδοι να την υπερασπιστούν αύριο, που θα συμφωνηθεί μια λύση για τη Συρία.

Επίσης, καταγγέλλουν ότι ακόμα και από το καντόνι του Αφρίν, αυτό που βρίσκεται κοντά στα παράλια της Μεσογείου, και τις ακτές της Αλεξανδρέττας, όπου δεν υπάρχει πόλεμος και άρα δεν υπάρχουν λόγοι εξόδου, εξαπατώνται Κούρδοι της περιοχής, στους οποίους κυκλώματα του τουρκικού κράτους τάζουν ευρωπαϊκά διαβατήρια, και εγκαταλείπουν την περιοχή για να βρεθούν στα ελληνικά νησιά και εκείθεν στην Ευρώπη.

Έχουμε να γράψουμε πολλά, όμως τα παραπάνω παραδείγματα είναι αρκετά. Απλώς να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τον επίσημο ορισμό, και η «διά της βίας μεταφορά των παιδιών της ομάδας σε μια άλλη ομάδα» συνιστά γενοκτονία.

Αυτό γίνεται συστηματικά από πλευράς του τουρκικού κράτους, το οποίο συνεχίζει να εφαρμόζει πολιτικές γενοκτονίας για να υλοποιήσει τα σχέδια της επιβολής ενός εθνοφυλετικού και ισλαμιστικού φασισμού, κι αυτό συνεχίζεται και γιατί υπάρχουν εκείνοι που κατηγορούν την Ευρώπη και όχι την Τουρκία για το δράμα των προσφύγων, και οι απανταχού… Φίληδες που τις νομιμοποιούν με τις ανιστόρητες νεοκεμαλικές τους απόψεις, αντί να συστρατευθούν όλοι στο πιο προοδευτικό κίνημα της ανθρωπότητας, που είναι ο αγώνας για την αναγνώριση και την καταδίκη της Γενοκτονίας και της κάθε γενοκτονίας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τραμπ και Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. 25 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EPA / Sem van der Wal)
ΓΝΩΜΕΣ

Ναρκοθετημένο το τρίγωνο ΗΠΑ-Ισραήλ-Τουρκίας

12/09/2025 - 3:58μμ
Ψηφιδωτό από τη Μαονή της Χώρας (φωτ.: Dick Osseman / pbase.com)
ΓΝΩΜΕΣ

Στη γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου (Μέρος Β’)

9/09/2025 - 9:38πμ
(Φωτ.: EPA / Khaled Elfiqi
ΓΝΩΜΕΣ

Μονή Σινά: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

6/09/2025 - 9:36πμ
(Φωτ.: admie.gr)
ΓΝΩΜΕΣ

Περί καλωδίου και Τουρκίας

5/09/2025 - 3:43μμ
Η προσευχή της Αγίας Άννας και ο Ευαγγελισμός του Ιωακείμ. Ψηφιδωτό από το νάρθηκα του Καθολικού της Μονής Δαφνίου (πηγή: Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής – efada.gr)
ΓΝΩΜΕΣ

Στη γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου (Μέρος Α’)

2/09/2025 - 9:45πμ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου (φωτ.: EPA / Sergey Dolzhenko)
ΓΝΩΜΕΣ

Προς τι ο εκνευρισμός του Φιντάν;

31/08/2025 - 3:48μμ
Άγιον Όρος, Μονή Αγίου Παντελεήμονος (φωτ.: MOTIONTEAM / Βασίλης Βερβερίδης)
ΓΝΩΜΕΣ

Το Άγιον Όρος σε μετάλλαξη και το παρασκήνιο του Σινά

30/08/2025 - 8:58πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Vyacheslav Prokofyev / Kremlin  / Sputnik Pool)
ΓΝΩΜΕΣ

Για την Τουρκία όλα θα κριθούν στη Συρία

29/08/2025 - 3:38μμ
(Πηγή: Hans Leonhard Schäufelein & Adam Petri / commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στην Αιμορροούσα (Μέρος Γ’)

26/08/2025 - 9:23πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΓΝΩΜΕΣ

Το τίμημα των επιλογών μας

24/08/2025 - 3:59μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα φέρετρα με τις σορούς ήταν τυλιγμένα με την παλαιστινιακή σημαία (φωτ.: Al Jazeera)

Πόλεμος στη Γάζα: Η Χαμάς επιβεβαίωσε ότι ο επικεφαλής διαπραγματευτής της επέζησε από το χτύπημα του Ισραήλ στη Ντόχα

9 λεπτά πριν
(Πηγή: mus.gen.tr)

Εντίλ εκούζ: Με νταούλια και… πονηριές οι αγώνες των βοδιών στον Πόντο

45 λεπτά πριν

Σύλλογος Ποντίων Γιαννιτσών: Πλησιάζει η ώρα για την έναρξη των μαθημάτων και των δραστηριοτήτων

1 ώρα πριν

ΟΗΕ: Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε δήλωση για λύση δύο κρατών Ισραήλ-Παλαιστίνης – Υπερψήφισε η Ελλάδα

2 ώρες πριν
(Πηγή φωτ.: Pixabay/ JudyGilmore)

Αγορά σχολικών ειδών: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για να γλιτώσουν χρήματα και χρόνο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο την 1η Οκτωβρίου

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign