Με ευλάβεια και συγκίνηση οι κάτοικοι της Αθήνας υποδέχθηκαν χθες το απόγευμα το ιερότερο σύμβολο της ποντιακής πίστης, την εικόνα της Παναγίας Σουμελά στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος, της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού.
Άνθρωποι κάθε ηλικίας, ποντιακής καταγωγής και μη, συγκεντρώθηκαν στο ναό για να υποδεχθούν και να προσκυνήσουν τη χάρη της Παναγίας Σουμελά από το Βέρμιο.
Την θαυματουργή εικόνα παρέλαβε ο Μητροπολίτης Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ, ο οποίος στη συνέχεια τη μετέφερε στο ναό ώστε οι πιστοί να λάβουν την ευλογία Της.
Ο Μητροπολίτης Βύρωνος και Υμηττού, μετά τον αρχιερατικό Εσπερινό, μίλησε για την εικόνα της Παναγίας Σουμελά που «ταξίδεψε» από το Βέρμιο στην Αθήνα προκειμένου να χαρίσει δύναμη στους πιστούς, τους δύσκολους αυτούς καιρούς για τη χώρα μας.
![]()
(φωτ.: poimin.gr)
Η υποδοχή της θαυματουργής εικόνας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της ενορίας για την εορτή του Αγίου Δημητρίου, τα ΙΓ΄ Δημήτρια, τα οποία φέτος είναι αφιερωμένα στην Παναγία και τις οσιακές μορφές του Αγιοτόπου Πόντου.
- Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά θα παραμείνει στο ναό μέχρι και την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015.
















