Ένα απίστευτο προϊόν όπως αυτό δεν θα μπορούσε παρά να κερδίσει τις εντυπώσεις και εκτός Ελλάδας. Ο λόγος για τη μοναδική βιολογική μαρμελάδα λαχανικών «marmeλλada», που παρασκευάστηκε από φοιτητές του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας και παρουσιάστηκε στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Ecotrophelia Europe 2015, αφού προηγουμένως είχε καταλάβει την πρώτη θέση στον αντίστοιχο ελληνικό διαγωνισμό Ecotrophelia 2015.
Η εξαιρετική παρουσίαση της ομάδας των φοιτητών του ΤΕΙ ήταν αρκετή για να κλέψει η marmeλλada –ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, με ιδιαίτερο άρωμα και έντονο πορτοκαλί χρώμα– την παράσταση, έστω κι αν δεν απέσπασε κάποια περαιτέρω διάκριση στο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στις 4-6 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων Food Εxpo.
Συνολικά δεκαέξι ομάδες φοιτητών πανεπιστημίων από ισάριθμες χώρες της Ευρώπης (Ουγγαρία, Γαλλία, Ιταλία, Κροατία, Σερβία, Σλοβενία, Δανία, Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Βέλγιο, Ελλάδα, Γερμανία, Ρουμανία, Ισπανία, Ισλανδία) παρουσίασαν τα καινοτόμα προϊόντα τους ως νικήτριες των αντίστοιχων διαγωνισμών σε εθνικό επίπεδο.
Το Ecotrophelia Europe Gold κέρδισε η ομάδα από την Ουγγαρία για το προϊόν «VeSage», ένα αλλαντικό με βάση τα λαχανικά.
Το Ecotrophelia Europe Silver κέρδισε η ομάδα της Ιταλίας για το «Fresh-App», ένα οικολογικό ποτό με μειωμένο ποσοστό αλκοόλ, που προέρχεται από φλούδες μήλου και πορτοκαλιού, και το Ecotrophelia Europe Bronze κέρδισε η ομάδα της Γαλλίας για το προϊόν «Gréneo», ένα γευστικό και τραγανό μούσλι με βάση τα όσπρια, που έχει πικάντικη αλλά και γλυκιά γεύση.
Το συνολικό αποτέλεσμα ικανοποίησε την ομάδα των φοιτητών και τον επιβλέποντα καθηγητή Θεοφάνη Γεωργόπουλο, ο οποίος ευχαρίστησε για την άμεση υποστήριξη του προϊόντος το ΤΕΙ Θεσσαλίας και πλήθος επιχειρηματιών, στην Αθήνα και την περιφέρεια.