Ο διαμεσολαβητικός ρόλος της στη ρωσοουκρανική κρίση και το ότι άνοιξε τις πόρτες της Γερμανίας στους πρόσφυγες που φτάνουν κατά κύματα στην Ευρώπη χάρισε στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ μία από τις υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης.
Ωστόσο σχεδόν τα δύο τρίτα των Γερμανών θεωρούν πως δεν είναι κατάλληλη υποψήφια για την κορυφαία διάκριση!
Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Handelsblatt, αποκαλύπτει ότι το 61% των ερωτηθέντων δεν βλέπει τη Γερμανίδα καγκελάριο ως κατάλληλη υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης που ανακοινώνεται την Παρασκευή στο Όσλο. Αντίθετη γνώμη έχει το 34%, ενώ το 54% όσων από τους συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση δήλωσαν συντηρητικοί, πιστεύει πως πρέπει να είναι υποψήφια.
Όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα, μεγάλη μερίδα των πολιτών αντιμετωπίζουν επικριτικά τη στάση της Μέρκελ έναντι των προσφύγων, το ότι δηλαδή άφησε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να πλημμυρίσουν τις μεγάλες πόλεις της Γερμανίας. Μέχρι στιγμής η κεντροευρωπαϊκή χώρα έχει υποδεχθεί περίπου 600.000 πρόσφυγες, ενώ έως το τέλος του 2015 αναμένεται να φτάσουν στη γερμανική επικράτεια ακόμα 800.000-1.000.000 άτομα.