Σε δύο ακόμη αλλαγές όσον αφορά στους περιορισμούς στη διακίνηση κεφαλαίων προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών με απόφαση του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Οι δύο αλλαγές αφορούν στη μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, η απόφαση του προηγούμενου 10ημέρου εξαιρούσε από τους περιορισμούς την «είσπραξη σε μετρητά τουλάχιστον ισόποσου ποσού από πελάτες τους (σ.σ πελάτες των τραπεζών) − πληρωτές εμβασμάτων προς το εξωτερικό, έως κατ’ ανώτατο του ποσού των χιλίων οκτακοσίων (1.800) ευρώ ανά πελάτη τους− δικαιούχο εμβάσματος, ανά ημερολογιακό μήνα».
Μετά την αλλαγή, ο περιορισμός των 1.800 ευρώ δεν υπάρχει πλέον.
Με δεύτερη αλλαγή ορίζεται ότι επιτρέπονται συναλλαγές νομικών προσώπων ή επιτηδευματιών προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, που δεν υπερβαίνουν τις 5.000 ευρώ η καθεμία ανά ημέρα και ανά πελάτη.