pontosnews.gr
Σάββατο, 12/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ιβάν Σαββίδης: Ενίσχυση σε νεαρούς πολιτικούς ποντιακής καταγωγής

2/10/2015 - 11:51μμ
Αθλιότητες για τον Ιβάν Σαββίδη – Ποιοι τον αποκαλούν «Ρωσοπόντιο εξολοθρευτή»
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την είδηση ότι «το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδης» ξεκινάει από σήμερα την ενίσχυση νεαρών πολιτικών ποντιακής καταγωγής, έδωσε κατά την ομιλία του στην τελετή έναρξης της 2ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ποντιακής Νεολαίας ο μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης Ιβάν Σαββίδης.

Λίγο αργότερα σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης είπε ότι δεν προτίθεται να δημιουργήσει ποντιακό κόμμα, αλλά επειδή η ελληνική εθνική πολιτική κάνει έγκλημα σχετικά με το ρόλο και τη θέση της απέναντι στον ποντιακό ελληνισμό, «υπάρχουμε κι εμείς οι Πόντιοι, το 30% του ελληνικού πληθυσμού, οι οποίοι θέλουμε τη δική μας θέση. Αναρωτιέμαι για ποιο λόγο οι Πόντιοι νέοι αφήνουν την πατρίδα τους και φεύγουν στην Αυστραλία, την Αμερική.

»Για ποιο λόγο η ελληνική Βουλή καθιέρωσε τη 19η Μαΐου. Για ποιο λόγο ο νέος υπουργός Παιδείας είπε ότι το γεγονός της Γενοκτονίας δεν συνέβηκε. Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να ενισχύουμε τους Πόντιους στην ελληνική Βουλή. Θεωρώ ότι ήρθε ο χρόνος ο ελληνικός λαός να γίνει ευτυχισμένος και μόνο εμείς οι Πόντιοι μπορούμε να τον κάνουμε ευτυχισμένο.

»Σε όλη μου τη ζωή άκουγα ποντιακή μουσική για τον πόνο. Τα μάτια μου πλέον έχουν στεγνώσει. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά».

Αναφερόμενος στους νέους που μεταναστεύουν στο εξωτερικό ο Ιβάν Σαββίδης είπε ότι «πρέπει να χτίσουμε εδώ στην Ελλάδα και γι’ αυτό έχουμε ανάγκη από ισχυρούς ανθρώπους», κάτι που έχει συζητήσει και με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

«Δεν έχει δικαίωμα να είναι υπουργός Παιδείας»
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τις θέσεις του νέου υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, αναφορικά με το θέμα της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, ο Ιβάν Σαββίδης ανέφερε τα εξής: «Πιστεύω ότι η νεολαία θα βγάλει ψήφισμα. Σήμερα τα σχολικά βιβλία γράφουν για τους Πόντιους σαν να υπήρχαν και να μην υπήρχαν. Ο Υψηλάντης δεν ήταν δικός μας; Γι’ αυτό λέω να αλλάξουν τη διδακτική ύλη.

»Όταν ο υπουργός Παιδείας αρνείται τη Γενοκτονία και προσβάλει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, δεν έχει δικαίωμα να είναι υπουργός Παιδείας. Αν δεν γνωρίζει κάποιο γεγονός, είναι καλύτερα να μη μιλάει γι’ αυτό. Αν αρνείται το γεγονός, να αναρωτηθεί για ποιο λόγο τόσος κόσμος εδώ και εκατό χρόνια κλαίει γι’ αυτό. Γιατί να σεβαστώ εγώ τους ελληνικούς νόμους, όταν ο υπουργός δεν σέβεται το νόμο; Αν δεν έγινε Γενοκτονία, να καταργήσουν το νόμο. Δεν θα επιτρέψουμε να σβήνεται και να ποδοπατείται η μνήμη μας. Όταν ο υπουργός λέει κάτι, πρέπει να καταλάβει ότι ο κόσμος πονάει μέσα του».

Ο Ιβάν Σαββίδης ανέφερε ακόμα ότι το φιλανθρωπικό ίδρυμά του θα δημιουργήσει επιστημονικό κέντρο μελετών, το οποίο θα ασχοληθεί και με τον ποντιακό ελληνισμό.

«Αν δεν έχει συμβεί τίποτα (σ.σ. η Γενοκτονία), τότε θα είμαστε κι εμείς σαν τους Σύριους που φύγαμε από την πατρίδα μας».

Στους δημοσιογράφους για τη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας μίλησε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος ανέφερε: «είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και υπερήφανος για τη φυλή μου και την ποντιακή νεολαία. Σε μία δύσκολη εποχή για τη χώρα οι Πόντιοι στέκονται όρθιοι και έφεραν ελπίδα. Συγχαρητήρια στην ποντιακή νεολαία, συγχαρητήρια σε όλους για τη διοργάνωση».

Τέλος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το μήνυμα της συνδιάσκεψης είναι η ενότητα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: facebook / Σωματείο «Αγ. Γεώργιος Περιστερεώτα)
ΠΟΝΤΟΣ

1ο Θερινό Σχολείο για τον Πόντο: Η μεγάλη επιτυχία του, ανοίγει το δρόμο να γίνει θεσμός

11/07/2025 - 8:11μμ
Το χιλιοτραγουδισμένο γεφύρι της Τρίχας πάνω από τον Πυξίτη, ή αλλιώς Δαφνοπόταμο (φωτ.: Facebook / Συλ. Ποντίων Μπαμπαλιού Αξέχαστες Πατρίδες)
ΠΟΝΤΟΣ

Αυτό είναι το γεφύρι της Τρίχας, το χιλιοτραγουδισμένο – Συνδέει τον Πόντο με την… Άρτα

11/07/2025 - 12:12μμ
Η Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας στο Φεστιβάλ Αντισάρας 2025 (φωτ.: Δήμος Καβάλας / Κώστας Σαραϊδάρης)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ποντιακοί χοροί στη… βιτρίνα της Καβάλας, στο Φεστιβάλ Αντισάρας 2025

11/07/2025 - 10:59πμ
Ποντιακό τραπέζι έστρωσε η «Παναγία Σουμελά» Κατερίνης στο 5ο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας και Πολιτισμού Ελλάδας και Κύπρου (φωτ.: Facebook / Παναγία Σουμελά Κατερίνης - Ποντιακός Σύλλογος)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Φεστιβάλ γευσιγνωσίας στο Δίον με 15 ποντιακές συνταγές από την «Παναγία Σουμελά» Κατερίνης

10/07/2025 - 11:49μμ
Η Αγία Μαρίνα στο Θρυλόριο (φωτ.: Facebook /  Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΠΟΝΤΟΣ

«Παρακάθ’ κι αροθυμίας» στο Θρυλόριο: Μέχρι και της Αγίας Μαρίνας ο ποντιακός πολιτισμός στα καλύτερά του

10/07/2025 - 10:41μμ
(Πηγή: facebook.com/ POLITISTIKOS SILLOGOS AVGHS_Πολιτιστικός Σύλλογος Αυγής/ Katerina Bili)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Δυνατά και ποντιακά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αυγής Λαγκαδά στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αιδηψού 2025

10/07/2025 - 3:08μμ
Γλέντι στην Κοινώνεσσα Σουρμένων για τον εορτασμό του τουρκικού Συντάγματος. 10 Ιουλίου 1908 (πηγή: Συλλογή Άννας Θεοφυλάκτου / Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού Δήμου Καλαμαριάς)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Όταν οι Έλληνες γιόρταζαν για τους Νεότουρκους, τους μετέπειτα σφαγείς τους

10/07/2025 - 10:28πμ
Μαθήτριες σε ελληνικό σχολείο της Φάτσας (φωτ.: «Η Έξοδος», τόμ. ΙΑ')
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Μαρτυρία Ευστράτιου και Μελέτιου Σιδηρόπουλου: Το σύνταγμα ήταν το δηλητήριο που μας κρυφοπότισαν οι Τούρκοι

9/07/2025 - 9:42μμ
ΠΟΝΤΟΣ

8ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας: Νέα επεισόδια από το σπίτι του Big Πάσα – Ποια είναι «άμον θεά Αφροντάιτι»;

9/07/2025 - 7:48μμ
(Φωτ. αρχείου: facebook / dzigeridis)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ποντιακή Εστία Νεάπολης

9/07/2025 - 6:24μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παιχνίδια στο μοιραίο λούνα παρκ όπου βρήκε τραγικό θάνατο 19χρονος από τη Βέροια (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Μιχάλης Παππούς)

Χαλκιδική: 6 εγκληματικές παραλείψεις στο μοιραίο λούνα παρκ – Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πολυγύρου

28 λεπτά πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Με αίθριο καιρό και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας θα κυλήσει το Σάββατο

58 λεπτά πριν
(Φωτ.: Hellenic Train)

Προαστιακός Πάτρας: Αύξηση δρομολογίων και νέες υπηρεσίες ανακοίνωσε η Hellenic Train

9 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Θεσσαλονίκη: Σε ύφεση η φωτιά σε επιχείρηση ανακύκλωσης στη Σίνδο

10 ώρες πριν
(Φωτ.: glomex / EΡΤ 3)

Diamond League: Δεύτερη θέση για τον Καραλή στο Μονακό

10 ώρες πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Ποια επιδόματα θα καταβληθούν έως τις 18 Ιουλίου

11 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign