pontosnews.gr
Δευτέρα, 12/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Καζάνι που βράζει η Τουρκία· νέα επίθεση στη Hürriyet (βίντεο-φωτο)

9/09/2015 - 1:20μμ
Οι διαδηλώσεις στην Αυστρία υποκινούνται ευθέως από την Τουρκία
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Έκκληση του Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου για ηρεμία (!), έφερε η δεύτερη μέσα σε δυο μέρες επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας Hurriyet και η χθεσινοβραδινή επίθεση στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) στην Άγκυρα και άλλες τουρκικές πόλεις, την ώρα που ο πόλεμος ανάμεσα στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και το PKK κλιμακώνεται.

«Είναι απαράδεκτο να προκαλείς ζημιές σε οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε κτίρια πολιτικών κομμάτων και σε περιουσίες πολιτών μας», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο Twitter, καταδικάζοντας τις επιθέσεις στη Hürriyet. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν από την πλευρά του κάλεσε τον κουρδικό πληθυσμό «να σταθεί απέναντι στην τρομοκρατική οργάνωση (σ.σ. έτσι αποκαλεί το PKK) […] και όλα θα λυθούν».


Η είσοδος της Hurriyet μετά τη χθεσινοβραδινή επίθεση

«Καλώ όλους τους πολίτες με τις καρδιές τους γεμάτες από αγάπη για τη χώρα να επιδείξουν ηρεμία, να συμμεριστούν ο ένας τον άλλον και να έχουν εμπιστοσύνη στο Κράτος», τόνισε ο Νταβούτογλου στο μήνυμά του, χωρίς πάντως να πείθει αφού η κατάσταση στην Τουρκία μοιάζει με καζάνι που βράζει και όλοι γνωρίζουν, ειδικά για την επίθεση στη Hürriyet ότι αυτουργοί ήταν οπαδοί του AKP.

Το σκηνικό πίσω από τις επιθέσεις προκαλεί μεγάλη ανησυχία και η Τουρκία απειλείται με βαθύ εσωτερικό ρήγμα κι έναν πόλεμο που βγαίνει από τα στενά όρια του πεδίου των συγκρούσεων.

Οι καθημερινές μάχες των τουρκικών δυνάμεων με το PKK και το σφυροκόπημα θέσεων των ανταρτών από την τουρκική πολεμική αεροπορία ρίχνουν συνεχώς λάδι στη φωτιά της έντασης και με ολόκληρη την κουρδική κοινότητα. Τα πλήγματα που καταφέρει το PKK από την πλευρά του έχουν προκαλέσει κύμα οργής και ενίσχυση των ακραίων στοιχείων. Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, πάνω από εκατό είναι ήδη οι νεκροί Τούρκοι στρατιώτες και αστυνομικοί, το τελευταίο δίμηνο.


Νεκροί αστυνομικοί από την επίθεση του PKK στην Ντάγλιτσα (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA-DICLE)

Τη νύχτα της Τρίτης πυρπολήθηκαν τα κεντρικά γραφεία του φιλο-κουρδικού HDP στην Άγκυρα αλλά και σε άλλες έξι πόλεις. Αντάρτες του ΡΚΚ άνοιξαν πυρ εναντίον αυτοκινήτου που οδηγούσε αστυνομικός στο Τούντζελι και τον σκότωσαν ενώ στο Ντάργκετσιτ της επαρχίας Μαρντίν έπληξαν με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό αστυνομικό αυτοκίνητο σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και τραυματίζοντας τρεις. Και σε λιγότερο από 48 ώρες, τα γραφεία της εφημερίδας Hurriyet δέχθηκαν δεύτερη επίθεση, μετά την πρώτη οπαδών του AKP, με πέτρες.

Σειρά κινητοποιήσεων με στόχο τους Κούρδους υποκινεί το εθνικιστικό MHP που προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει τη διάχυτη οργή για τις επιθέσεις του PKK εναντίον στρατού και αστυνομίας. Στους δρόμους βγαίνουν οπαδοί του φωνάζοντας συνθήματα κατά του PKK.


Διαδήλωση κατά του PKK χθες βράδυ στην Κωνσταντινούπολη (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA-T.Bozoglu)

Πενήντα μαχητικά πλήττουν το τελευταίο 48ωρο θέσεις ανταρτών του PKK στο βόρειο Ιράκ ενώ για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, τουλάχιστον βάσει των γνωστών στοιχείων, ειδικές χερσαίες δυνάμεις του τουρκικού στρατού μπήκαν στο έδαφος του Ιράκ καταδιώκοντας Κούρδους αντάρτες. Σύμφωνα με το Anadolu, η είσδυση στα εδάφη του Ιράκ συνιστά την απάντηση των ενόπλων δυνάμεων στο φοβερό πλήγμα του PKK στη Ντάγλιτζα της επαρχίας Χάκκαρι.

Σε αυτό το φόντο, και με το δημόσιο λόγο πολλών αρθρογράφων να σκληραίνει έναντι της πολιτικής ηγεσίας, γίνονται οι προετοιμασίες των κομμάτων για τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου… 

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση (φωτ.: facebook/Συνομοσπονδία λαϊκών αγορών)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σε θετικό κλίμα η συνάντηση της Συνομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών με υφυπουργούς και βουλευτές

11/01/2026 - 11:55μμ
Χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από βίντεο με σούζες που είχαν ανεβάσει οι συλληφθέντες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα: Χειροπέδες σε τρεις οδηγούς μηχανών που έκαναν σούζες – Ο ένας δεν είχε καν δίπλωμα οδήγησης

11/01/2026 - 9:12μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά αύριο τα σχολεία σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες λόγω κακοκαιρίας

11/01/2026 - 8:09μμ
Διαδηλωτές κατά του καθεστώτος υψώνουν σημαίες του Ιράν στη διάρκεια διαδήλωσης στη Φρανκφούρτη (φωτ.: EPA/Matias Basualdo)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Πάνω από 500 νεκροί λόγω των διαδηλώσεων – ΗΠΑ και Ισραήλ παρακολουθούν τις εξελίξεις

11/01/2026 - 7:37μμ
Δυνατοί άνεμοι και βροχόπτωση προκάλεσαν την πτώση δέντρων στην πόλη της Αλεξανδρούπολης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δημήτρης Αλεξούδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ακραία και απρόβλεπτη η καταιγίδα που χτύπησε την Αλεξανδρούπολη – «Από θαύμα δεν σημειώθηκαν δυστυχήματα»

11/01/2026 - 6:00μμ
(Φωτ.: astynomia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Πάνω από 72 κιλά κάνναβη είχαν στις αποσκευές τους τρεις γυναίκες στο «Ελ. Βενιζέλος»

11/01/2026 - 2:47μμ
Σηροτρόφοι (πηγή: Αρχείο Κώστα Δούλια)
ΕΛΛΑΔΑ

Οι χαμένες τέχνες του Σουφλίου: Όταν η πόλη δούλευε με τα χέρια

11/01/2026 - 1:53μμ
Καθημερινές οι εκκλήσεις για διαδηλώσεις στήριξης του Μαδούρο και της συζύγου του στη Βενεζουέλα (φωτ.: EPA/ Boris Vergara)
ΚΟΣΜΟΣ

Νικολάς Μαδούρο: «Είμαστε καλά, είμαστε μαχητές» – Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα για την απελευθέρωσή του

11/01/2026 - 12:56μμ
Χιόνια στη Λέσβο (φωτ.: ΕUROKINISSI / Παναγιώτης Μπαλάσκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία από σήμερα: Πορτοκαλί προειδοποίηση της ΕΜΥ για ψύχος, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους

11/01/2026 - 12:32μμ
Ιρανή περνάει από την πλατεία Παλαιστίνης στην Τεχεράνη που τις τελευταίες εβδομάδες συγκλονίζεται από σοβαρά επεισόδια ενώ έχουν καταγραφεί δεκάδες νεκροί και τραυματίες (φωτ.: EPA/ ABEDIN TAHERKENAREH)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο Ισραήλ για ενδεχόμενη παρέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράν – Προειδοποίηση από την Τεχεράνη

11/01/2026 - 10:45πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση (φωτ.: facebook/Συνομοσπονδία λαϊκών αγορών)

Θεσσαλονίκη: Σε θετικό κλίμα η συνάντηση της Συνομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών με υφυπουργούς και βουλευτές

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

Super League: Ο Άρης έριξε την ΑΕΚ από την κορυφή – Νίκες για Παναθηναϊκό, Λεβαδειακό, ΟΦΗ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Andrej Cukic)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Σαρωτική στην πρεμιέρα η Εθνική

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)

ΚΥΣΕΑ: Τοποθετήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

3 ώρες πριν
Στο φουαγιέ του ΣΕΦ, η Ένωση Ποντίων Περιστερίου (φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων Περιστερίου)

Η Ένωση Ποντίων Περιστερίου έφερε τον Πόντο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

3 ώρες πριν
Χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από βίντεο με σούζες που είχαν ανεβάσει οι συλληφθέντες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (φωτ.: glomex)

Αθήνα: Χειροπέδες σε τρεις οδηγούς μηχανών που έκαναν σούζες – Ο ένας δεν είχε καν δίπλωμα οδήγησης

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign