pontosnews.gr
Τετάρτη, 30/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κυβέρνηση τύπου ΜΚΟ

21/08/2015 - 3:27μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ένα μεγάλο πρόβλημα αυτής της κυβέρνησης είναι η έλλειψη υπευθυνότητας και πείρας στη διαχείριση κρατικών υποθέσεων, με τη νοοτροπία του ακτιβισμού, της αυτοδικίας και τον καταλήψεων να αποτελεί βασικό συστατικό και κοινή συνισταμένη των περισσότερων υπουργών της κυβέρνησης και φυσικά του ίδιου του πρωθυπουργού.

Με άλλα λόγια, πρόκειται για μια ομάδα ανθρώπων που θεωρεί ότι διοικεί μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση ή μια πολιτική οργάνωση της Αριστεράς, και όχι ένα κράτος και μια χώρα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο οπορτουνισμός και η ελαφρότητα με την οποία διαχειρίστηκαν την υπόθεση της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, τάζοντας «λαγούς με πετραχήλια» στους πάντες, καθώς και η διαχείριση της περιβόητης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, που κανείς δεν κατάλαβε τι –και κυρίως γιατί– έκανε η κυβέρνηση επί έξι μήνες, μέχρι που φτάσαμε στο απροχώρητο, από το οποίο «γεννήθηκε» το τρίτο μνημόνιο – μακράν το χειρότερο όλων!

Χαρακτηριστικότερο όμως παράδειγμα είναι η διαχείριση του καυτού ζητήματος των προσφύγων και των λαθρομεταναστών.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος παίρνει κάτω από τη βάση στο τεράστιο ζήτημα της επιλογής προσώπων, επέλεξε ως αρμόδια υπουργό την Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία αφού δήλωσε επισήμως ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι ανοικτά και όποιον θέλει να έλθει είμαστε υποχρεωμένοι να τον δεχτούμε, αφού δήλωσε ότι ο φράχτης στον Έβρο, που περιόρισε την είσοδο λαθρομεταναστών σε ποσοστό 99%, πρέπει να γκρεμιστεί, αφού έκλεισε τα κέντρα κράτησης, που ήταν ένα μέτρο αποτροπής για τους επίδοξους λαθρομετανάστες, ούτε λίγο ούτε πολύ μας απαγόρεψε να μιλάμε για μετανάστες, επιβάλλοντας σε όλους μας να θεωρούμε τους πάντες πρόσφυγες.

Ενώ η περιβόητη Συμφωνία «Δουβλίνο 2» λέει ότι πρόσφυγας χαρακτηρίζεται κάποιος μόνο όταν γίνεται αποδεκτή από τις αρμόδιες Αρχές η αίτηση ασύλου που έχει υποβάλει.

Πριν καταστήσουν όμως η κυβέρνηση και η ανεκδιήγητη υπουργός την Ελλάδα τον πιο δημοφιλή πρώτο προορισμό λαθρομεταναστών και προσφύγων στον κόσμο, δεν φρόντισαν να πάρουν κανένα μέτρο για τη διαχείριση του προβλήματος που οι ίδιοι δημιούργησαν, στα μεγέθη που έχει λάβει σήμερα το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης.

Έτσι, αφού λόγω της πολιτικής τους μέσα σε ένα μήνα μπήκαν στην Ελλάδα όσοι λαθρομετανάστες μπήκαν σχεδόν ολόκληρο το χρόνο πέρυσι, αφού οδήγησαν στην απόγνωση τους κατοίκους των νησιών, αφού με την πολιτική τους συγκέντρωσαν εκατοντάδες χιλιάδες δυστυχισμένους λαθρομετανάστες και πρόσφυγες στα μικρασιατικά παράλια, το μόνο που κατόρθωσαν να κάνουν είναι να μεταφέρουν τα λυόμενα της Αμυγδαλέζας στον Ελαιώνα, όπου φιλοξενούνται περίπου 200 Αφγανοί. Δηλαδή, σταγόνα στον ωκεανό.

Και αυτήν τους την κίνηση είχαν το θράσος να παρουσιάσουν ως επίτευγμα η κ. Χριστοδουλοπούλου και ο κ. Φλαμπουράρης, εμπαίζοντας τον κόσμο και εκμεταλλευόμενοι τα παιδιά των Αφγανών, τα οποία τα παρουσίασαν να ζωγραφίζουν σε μια ωραία ατμόσφαιρα, σαν εκείνη που δείχνουν τα ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας. Τόση και τέτοια αναισθησία και υποκρισία.

Το χειρότερο, την ανευθυνότητα και την ανικανότητά τους η αρμόδια υπουργός και η κυβέρνηση την έδειξαν στον υπέρτατο βαθμό εφαρμόζοντας σχεδόν επίσημα μια πολιτική υποδοχής των λαθρομεταναστών και δρομολόγησής τους προς τα Σκόπια και εκείθεν προς τις χώρες της Ευρώπης.

Τουλάχιστον δεν βρίσκεται κάποιος λογικός και υπεύθυνος άνθρωπος μέσα σ’ αυτήν την ΜΚΟ να τους πει ότι η πολιτική αυτή θα οξύνει το πρόβλημα, μια που οι απανταχού δυστυχείς της γης θα βλέπουν ες αεί την Ελλάδα ως την πιο φιλόξενη και ασφαλή πύλη για να μεταβούν στην Ευρώπη;

Το μέγεθος της ανικανότητας και της ανευθυνότητας φάνηκε περίτρανα στην περίπτωση του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο ξεκίνησε για Θεσσαλονίκη, για να είναι πιο κοντά στα σύνορα με τα Σκόπια, και τελικά, μετά από διπλωματικό επεισόδιο με τον ΟΗΕ και τις χώρες της Ευρώπης, έδεσε στον Πειραιά!

Αυτός ο λογικός και υπεύθυνος άνθρωπος που αναζητούμε μέσα σ’ αυτήν την κυβέρνηση-ΜΚΟ δεν μπορεί να τους πει ότι με την πολιτική μας αυτή δεν διαφέρουμε σε τίποτα από την Τουρκία, την οποία κατηγορούμε ότι διευκολύνει τους λαθρομετανάστες να έλθουν στην Ελλάδα;

Το πρόβλημα είναι μεγάλο, τεράστιο, μπορεί να λάβει διαστάσεις που θα απειλήσουν την εθνική μας υπόσταση και ακεραιότητα, και αφού αντί να το λύσει το δημιουργεί η κυβέρνηση, τη λύση πρέπει να την βρουν οι ίδιοι οι πολίτες. Οσονούπω…

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τρέλα γενική [Διάβολος με αγγελικό πρόσωπο]. Γκόγια υ Λουθιέντες Φρανθίσκο [1864], οξυγραφία και ακουατίντα σε χαρτί (φωτ.: Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου)
ΓΝΩΜΕΣ

Σε αυτόν που είχε λεγεώνα δαιμόνων (Μέρος B’)

29/07/2025 - 10:10πμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, Παρασκευή 25 Ιουλίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΓΝΩΜΕΣ

Ο κλοιός στενεύει

26/07/2025 - 9:38πμ
Ο Ιησούς εξορκίζει δαιμονισμένο Γερασηνό. Έργο του Spencer Alexander McDaniel, 2020 (πηγή: Katolophyromai / commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Σε αυτόν που είχε λεγεώνα δαιμόνων (Μέρος Α’)

22/07/2025 - 9:23πμ
Τούρκοι διαδηλωτές κρατούν τη σημαία της χώρας τους (φωτ.: EPA / Sedat Suna)
ΓΝΩΜΕΣ

Κοινοπολιτεία Μουσουλμάνων η Τουρκία;

20/07/2025 - 3:42μμ
Οι σημαίες της Τουρκίας και του Ισραήλ (πηγή: Canva)
ΓΝΩΜΕΣ

Άρχισε ο ψυχρός πόλεμος Ισραήλ-Τουρκίας

19/07/2025 - 9:10πμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτ. αρχείου: Χ / Recep Tayyip Erdoğan)
ΓΝΩΜΕΣ

Μετά τους Δρούζους, τι;

18/07/2025 - 4:49μμ
Όπλα του PKK για την πυρά, στη συμβολική εκδήλωση που έγινε στο Βόρειο Ιράκ (φωτ.: Χ / Heme Sûr - KANAL8)
ΓΝΩΜΕΣ

Γιατί «καταθέτουν» οι Κούρδοι όπλα;

13/07/2025 - 3:40μμ
(Εικ.: Χ.Κ)
ΓΝΩΜΕΣ

Μεταεθνοκρατικό αφήγημα των ΗΠΑ για την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή

12/07/2025 - 9:35πμ
Ισραηλινό F-35 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΓΝΩΜΕΣ

Το Ισραήλ λέει «όχι» στην παράδοση των F-35 στην Τουρκία

11/07/2025 - 3:26μμ
Μικρογραφία από εβραϊκό θρησκευτικό κείμενο του 14ου αι. (Haggadah) που φυλάσσεται στη Βρετανική Βιβλιοθήκη (πηγή: commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στον Ισαάκ όταν ευλόγησε τον Ιακώβ (Μέρος Γ’)

8/07/2025 - 9:10πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Peter Dejong)

Χάγη: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του ηγέτη των Σερβοβοσνίων Ράτκο Μλάντιτς

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Ακίνητα: Νέα δεδομένα στη διαδικασία των εξώσεων από το 2026 – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

8 ώρες πριν

Πόντιοι Ελευθερίου-Κορδελιού: Στο φουλ οι προετοιμασίες για το 27ο «Μοθωπορί αροθυμίας»

9 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Peter Pontios)

Η «Παναγία Σουμελά» Σίδνεϊ προσκαλεί στον ετήσιο χορό της

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Βουλή: Πέρασε η πρόταση της ΝΔ για Eξεταστική στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ

10 ώρες πριν
Από τη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Αγιάς Λάρισας (φωτ.: EUROKINISSI)

Πυροσβεστική: 65 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα – Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στις σημαντικότερες

10 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign