pontosnews.gr
Τρίτη, 3/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η τραγωδία της Συρίας και η Τουρκία

16/08/2015 - 3:24μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μπορεί τη στημένη εξέγερση στη Συρία να την προκάλεσαν μηχανισμοί που ελέγχονται από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, όμως καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της κρίσης στη Συρία έπαιξε η Τουρκία.

Οι υπηρεσίες της Άγκυρας στην αρχή στήριξαν τη λεγόμενη συριακή αντιπολίτευση και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, στη συνέχεια την ισλαμιστική οργάνωση Αλ Νούσρα, που είναι παρακλάδι της Αλ-Κάιντα, με ηγετικά οικονομικά στελέχη της οποίας διατηρεί στενές σχέσεις ο Ερντογάν και η οικογένειά του, και στο τέλος στήριξαν τους τζιχαντιστές του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους.

Όλοι οι παραπάνω, με όπλα και υποστήριξη της Τουρκίας, του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας, διέπραξαν κατά συρροήν εγκλήματα πολέμου, με αποτέλεσμα τα θύματα από αυτόν τον «στημένο» πόλεμο μέσα στη Συρία να ανέρχονται στις 240.000 και τους εκτοπισμένους να ξεπερνούν τα πέντε εκατομμύρια, σε σύνολο περίπου 18 εκατομμυρίων που αριθμούσε ο πληθυσμός της χώρας πριν από την κρίση.

Μεγάλο θύμα αυτού του καταστροφικού πολέμου οι χριστιανοί της Συρίας, ορθόδοξοι και Ασσύριοι, που είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες αυτής της γης και αναγκάστηκαν να εκπατριστούν για να μπορέσει με ευκολία η Τουρκία, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία να στήσουν ένα σουνιτικό κράτος, προτεκτοράτο της Άγκυρας και κυματοθραύστης της σιιτικής ορμής προς τη Μεσόγειο, ζήτημα που απασχολεί στρατηγικά το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Σε αυτήν την τραγωδία έδωσαν στήριξη με επίσημες δηλώσεις τους στην πρώτη φάση της έναρξής της και οι… νηπιαγωγοί του ΣΥΡΙΖΑ, είτε γιατί δεν μπόρεσαν είτε γιατί δεν ήθελαν να δουν την ανθρωπιστική καταστροφή που θα ακολουθούσε, όπως δεν ήθελε ή δεν μπορούσε να δει και η κυρία Τασία ότι με την πολιτική της θα μετέφερε αυτή την τραγωδία στα ελληνικά νησιά και στην Αθήνα, όπου ο ήλιος λάμπει και είναι κατάλληλος για… ηλιοθεραπεία!

Μια από τις τελευταίες πράξεις της τραγωδίας την παρακολουθούμε να είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες, με τη συμφωνία ΗΠΑ-Τουρκίας, για τη δημιουργία μιας ιδιότυπης ζώνης ασφαλείας στο έδαφος της Συρίας, μεταξύ των καντονιών Κομπάνι και Αφρίν και της πόλης του Χαλεπίου, με στόχο να αποτραπεί η ένωση των κουρδικών καντονιών και ταυτοχρόνως να δημιουργηθούν συνθήκες για τον έλεγχο σε πρώτη φάση και την ενσωμάτωση-προσάρτηση σε επόμενη φάση αυτής της περιοχής στην Τουρκία, κατά το μοντέλο της προσάρτησης του σαντζακίου της Αλεξανδρέτας (Χατάι), το 1939.

Το τραγικό είναι ότι όλο αυτό το άθλιο και ανήθικο «αλισβερίσι» Ουάσινγκτον-Άγκυρας δεν γίνεται μόνο στην πλάτη των λαών της Συρίας αλλά και στην πλάτη των Κούρδων, οι οποίοι βλέπουν το δίδυμο Ερντογάν-Νταβούτογλου να μοιάζει όλο και περισσότερο με το δίδυμο Ντεμιρέλ-Τσιλέρ, τότε που το τουρκικό κράτος έσφαζε τους Κούρδους με την ανοχή και πάλι του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Εκτός από την ολοκλήρωση της γενοκτονίας των χριστιανών, που είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της περιοχής και σύμφωνα με τον τουρκοϊσλαμικό μεγαλοϊδεατισμό θα πρέπει να εξαλειφθούν από την περιοχή, ένας βραχυπρόθεσμος πλην σημαντικός στόχος της Τουρκίας είναι η πολιτική γενοκτονία των Κούρδων, ως εκδίκηση του 13% που έλαβαν στις εκλογές της 7ης Ιουνίου 2015, στερώντας από τον Ερντογάν το… θρόνο του σουλτάνου.

Το σκεπτικό το έχουμε αναπτύξει σε προηγούμενο άρθρο μας, στο οποίο δεν γράψαμε όμως πώς σκοπεύουν να αντιδράσουν οι Κούρδοι, πάντα στον πολιτικό τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κουρδικές πηγές, οι Κούρδοι και το Κόμμα Δικαιοσύνης των Λαών (HDP) σκοπεύουν να διευρύνουν το δημοκρατικό μέτωπο στις πρόωρες εκλογές –αν αποφασιστούν τελικά– με κόμματα, ομάδες και συνδικαλιστικές ενώσεις της Αριστεράς, με σκοπό να προσεγγίσουν ή ακόμα και να ξεπεράσουν το 20%, που θα είναι η αρχή του τέλους για το φασιστοειδές και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της Τουρκίας.

Έστι δίκης οφθαλμός ος τα πάνθ’ ορά, έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες και στη Συρία…

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο πρέσβης ε.τ. Selim Kuneralp (πηγή: YouTube/ Serbestiyet)
ΓΝΩΜΕΣ

Εξ ιδίων τα βέλη

1/03/2026 - 5:35μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/stokpic-692575/)
ΓΝΩΜΕΣ

Η τριγωνομετρία στη γεωπολιτική

28/02/2026 - 5:54μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ίδιο τραπέζι με τον Αντώνη Σαμαρά, στη Μεσσηνία. Παρασκευή 21 Απριλίου 2023 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΓΝΩΜΕΣ

Ποιος έχει δίκιο στη σύγκρουση Σαμαρά-Μητσοτάκη

28/02/2026 - 9:33πμ
Ο Αδάμ και η Εύα στον Παράδεισο (εικόνα ζωγραφισμένη σε κυψέλη. Πηγή: Μελισσοκομικό Μουσείο Radovljic / commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στη νηστεία (Μέρος Α’)

24/02/2026 - 9:31πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA/ Turkish Defense Ministry)
ΓΝΩΜΕΣ

Τούρκος ξηλώνει τη «Γαλάζια Πατρίδα»

22/02/2026 - 3:47μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ (φωτ.: Facebook / The White House)
ΓΝΩΜΕΣ

Παγκόσμια αμερικανική δικτατορία;

21/02/2026 - 9:25πμ
Τζαμπατίστα Πιτόνι, «Το θαύμα των άρτων και των ιχθύων», περ. 1725. Λάδι σε καμβά. National Gallery of Victoria, Μελβούρνη
ΓΝΩΜΕΣ

Στους πέντε άρτους (Μέρος Γ’)

17/02/2026 - 12:14μμ
Ο δεκανέας Hazel Wood (δεξιά) χαιρετά στρατιωτικά προτού παραλάβει ξύλινα κιβώτια που περιείχαν τα λείψανα Αμερικανών στρατιωτών, κατά τη διάρκεια τελετής επαναπατρισμού αγνοουμένων (MIA), στις 10 Ιουνίου 1996, στο αεροδρόμιο του Ανόι. 

Το Ανόι παρέδωσε στις ΗΠΑ, τα υποτιθέμενα λείψανα επτά αγνοουμένων. Τα λείψανα, τοποθετημένα σε φέρετρα καλυμμένα με την αμερικανική σημαία, μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στη Χαβάη για να γίνει η ταυτοποίησή τους (φωτ. αρχείου: Hoang Dinh NAM)
ΓΝΩΜΕΣ

Θα ξανακάνουν λάθος οι ΗΠΑ;

14/02/2026 - 10:11πμ
Πολεμικά πλοία σε άσκηση του τουρκικού ΠΝ (φωτ. αρχείου: Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας)
ΓΝΩΜΕΣ

Το ντόμινο των υποχωρήσεων

13/02/2026 - 3:55μμ
Το θαύμα των πέντε άρτων σε πίνακα του Giovanni Lanfranco (πηγή: commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στους πέντε άρτους (Μέρος Β’)

10/02/2026 - 9:53πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Gerald Ford» (πηγή:  US Navy)

ΕΥΠ: Φωτογραφικό υλικό από τη Σούδα, που τον συνδέει με το Ιράν, βρέθηκε στην κατοχή του Γεωργιανού

3 ώρες πριν
Ο Ερντογάν μιλάει σε μέλη του AKP στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια δείπνου (πηγή: youtube.com/ @APT_NEWS)

Ερντογάν: Γνωρίζουμε τα «σενάρια που γράφονται πίσω από κλειστές πόρτες» για το Ιράν και τους ύπουλους υπολογισμούς που γίνονται

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Motion Team/Γιώργος Κωνσταντινίδης)

Βρετανία: Η Ελληνική Κοινότητα Μάντσεστερ τιμά την 25η Μαρτίου 1821

4 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Στη Βουλή οι συμβάσεις με τις Chevron και Helleniq για τους υδρογονάνθρακες

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ: Ο Τολιόπουλος υπέγραψε τη νίκη της Ελλάδας

5 ώρες πριν
Εξωτερική εικόνα από τις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Βάσεως των ΗΠΑ στη Σούδα (φωτ.: Γρ. Τύπου ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI)

Υπόθεση κατασκοπίας στη Σούδα: Γεωργιανός προσήχθη στην Αθήνα και ανακρίνεται

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign