pontosnews.gr
Πέμπτη, 30/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ευκαιρία για επίλυση του Κυπριακού «βλέπει» ο Ερντογάν

21/07/2015 - 9:29πμ
Ευκαιρία για επίλυση του Κυπριακού «βλέπει» ο Ερντογάν
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Αισιόδοξος ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να επιτευχθεί συμφωνία για την επίλυση του Κυπριακού εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνάντησή του με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί στα Κατεχόμενα και με αφορμή τις «εορταστικές εκδηλώσεις» για την τουρκική εισβολή πριν από 41 χρόνια.

«Θεωρώ πως η ευκαιρία αυτή δεν πρέπει να χαθεί. Φαίνεται ότι και οι δύο πλευρές είναι αποφασισμένες να συνεχίσουν για την επίλυση του Κυπριακού. Πρέπει να αξιολογηθεί καλά η ευκαιρία να φτάσει στο τέλος αυτή η διαδικασία που αφήνεται στη μέση εδώ και πολλά χρόνια», δήλωσε χθες ο Ερντογάν. Παράλληλα έσπευσε να θυμίσει ότι το σχέδιο Ανάν ήταν μια διέξοδο αλλά τότε δεν υιοθετήθηκε για να μπει λυθεί το Κυπριακό.

Σε κάθε περίπτωση εξέφρασε ικανοποίηση γιατί βλέπει να διεξάγονται με αποφασιστικότητα οι συνομιλίες από τους τεχνοκράτες και τους ηγέτες και είπε πως η Τουρκία είναι έτοιμη ως εγγυήτρια δύναμη, να πράξει ό,τι περνά από το χέρι της για να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης.

«Κανείς να μην αμφιβάλλει γι’ αυτό. Ως διοίκηση της “βόρειας Κύπρου” (όπως ανέφερε) πρέπει να ξέρετε ότι ως Τουρκική Δημοκρατία θα συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια χέρι με χέρι ως “μητέρα-κόρη πατρίδες”».

Αναφερόμενος στο θέμα της μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα Κατεχόμενα, ο Ερντογάν είπε ότι θα επιλυθεί εντός 1-2 μηνών καθώς απέμεινε μια απόσταση ενάμιση περίπου χιλιομέτρου να καλυφθεί. Αυτό, ανέφερε, θα ανακουφίσει την περιοχή και τα εδάφη θα γίνουν εύφορα.

Τι είπε ο Μουσταφά Ακιντζί
Από την πλευρά του ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι ο Τούρκος πρόεδρος και η Τουρκία στηρίζουν τη διαδικασία της λύσης του Κυπριακού και αναφερόμενος στην ημέρα εξέφρασε την ελπίδα να λήφθηκαν επαρκή μαθήματα. «Υπάρχουν κάποιοι που δείχνουν την 20η Ιουλίου ως την αρχή της ιστορίας», πρόσθεσε θέλοντας να υπενθυμίσει όμως ότι «πριν από τις 20 Ιουλίου υπήρχε η 15η Ιουλίου. Εάν δεν υπήρχε η 15η Ιουλίου δεν θα υπήρχε και η 20η Ιουλίου».

Ευχήθηκε δε ούτε στην Κύπρο, ούτε στον υπόλοιπο κόσμο να υπάρξουν άλλες 15 και 20 Ιουλίου και οι άνθρωποι να μάθουν να ζουν ειρηνικά.

«Στην Κύπρο χέρι-χέρι τόσο με τόσο με τους Τουρκοκύπριους και τους Ελληνοκύπριους όσο και με την Ελλάδα και την Τουρκία θα πρέπει να πορευτούμε σε μια νέα εποχή», πρόσθεσε λέγοντας ότι «εμείς οι τωρινές και οι παλιές γενιές της Κύπρου μοιραστήκαμε τους πόνους, το αίμα και τα δάκρυα της. Οι μελλοντικές γενιές ας μοιραστούν την ειρήνη. Θα πρέπει να μπορούμε να καταστήσουμε τόσο την ανατολική Μεσόγειο όσο και το Αιγαίο Πέλαγος περιοχή ειρήνης».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Άποψη της «νεκρής ζώνης» που χωρίζει την Κύπρο, με τα συρματοπλέγματα και τη σημαία του ψευδοκράτους να δεσπόζει στο βουνό πάνω από τη Λευκωσία
(φωτ.: EPA / Katia Christodoulou)
ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακό: Η Άγκυρα χαρακτηρίζει στον ΟΗΕ «νόμιμη» την τουρκική εισβολή

29/07/2026 - 7:10μμ
Ο Αντόνιο Γκουτέρες προσέρχεται στη Νεκρή Ζώνη της Λευκωσίας για τη συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τουφάν Έρχιουρμαν. Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / George Christophorou)
ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακό: Νέα κινητικότητα με προοπτική διευρυμένης συνάντησης 5+1

29/07/2026 - 1:24μμ
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, στη Λευκωσία. Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Χ / UN Cyprus)
ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακό: Συγκρατημένη αισιοδοξία Χριστοδουλίδη μετά το δείπνο με Γκουτέρες και Έρχιουρμαν

28/07/2026 - 11:51μμ
(Φωτ.: EPA / George Christophorou)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ισχυρή δέσμευση για επίλυση του Κυπριακού εξέφρασε ο Γκουτέρες μετά τη συνάντηση με τον Χριστοδουλίδη

28/07/2026 - 2:26μμ
O Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες (φωτ. αρχείου: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΥΠΡΟΣ

Στην Κύπρο ο Γκουτέρες: Ξεχωριστές συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν – Αύριο κοινή συνάντηση

28/07/2026 - 10:29πμ
Στιγμιότυπο από την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στο στρατιωτικό κοιμητήριο στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, στη Λευκωσία, Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κάτια Χριστοδούλου)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος, 52 χρόνια μετά: Η πληγή της τουρκικής εισβολής παραμένει ανοιχτή

20/07/2026 - 12:30μμ
(Φωτ.: ΠΟΕ)
ΚΥΠΡΟΣ

Η ΠΟΕ για τη μαύρη επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: «52 χρόνια κατοχής δεν μπορούν να γίνουν κανονικότητα»

20/07/2026 - 11:40πμ
Στα Κατεχόμενα, οι σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους (πηγή: hurriyetdailynews.com)
ΚΥΠΡΟΣ

Πρόκληση από το ψευδοκράτος: «Δεν εγκαταλείπουμε το δικαίωμα επέμβασης της Τουρκίας»

19/07/2026 - 5:48μμ
(Φωτ.: Σταύρη Κλεάνθους)
ΚΥΠΡΟΣ

Βρετανία: Διακομματική στήριξη του βρετανικού πολιτικού κόσμου για λύση του Κυπριακού

17/07/2026 - 10:59πμ
Αχρησιμοποίητοι σωλήνες αγωγού φυσικού αερίου (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σφοδρή αντίδραση για τον αγωγό φυσικού αερίου Τουρκίας-Κατεχομένων – «Παραβιάζει την κυριαρχία μας»

11/07/2026 - 7:26μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα Παναγία Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας, όπου τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος (φωτ.: Lemur12 / Wikimedia Commons Attribution (CC BY))

Παναγία Σουμελά: Τρισάγιο μνήμης για τους πυροσβέστες που έπεσαν στη μάχη με τις φλόγες

9 λεπτά πριν
(Φωτ.: Δια-SOS-τε τη Μεσαρά/Facebook)

Η Κρήτη ένωσε τα παιδιά της από κάθε γωνιά του κόσμου

37 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ/ EUROKINISSI)

Νέες πυρκαγιές σε Κάλυμνο και Άνδρο – Μάχη με τις φλόγες, μήνυμα 112 για την Παλαιόπολη

1 ώρα πριν

Όταν αθλητές και καλλιτέχνες ανταλλάσσουν ρόλους

1 ώρα πριν
Νέο πύρινο μέτωπο στο Δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, στον Ασώματο. Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (φωτ.: goodnet.gr)

Ρέθυμνο: Μαίνεται η νέα φωτιά στον Ασώματο – 72 πυροσβέστες και αλλεπάλληλες εκκενώσεις

2 ώρες πριν
Συνάδελφοι αποχαιρετούν μεταφέρουν τη σορό του 25χρονου εθελοντή πυροσβέστη Παντελή Διαμαντάκη. Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Χαλκιαδάκης)

Ρέθυμνο: Με τη γαλανόλευκη το τελευταίο αντίο στον 25χρονο πυροσβέστη Παντελή Διαμαντάκη

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign