pontosnews.gr
Παρασκευή, 10/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ανάγκη για κυβέρνηση εθνικής ενότητας

30/04/2015 - 9:00πμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Παρά το γεγονός ότι μπήκαμε για τα καλά στην άνοιξη του 2015 και μεγάλα τμήματα της ακόμη ωραίας Αθήνας μας είναι μεθυσμένα από τις ευωδιές των ανθών των νεραντζιών, μόνο ανάλαφρη και ανέμελη δεν είναι η ατμόσφαιρα απ’ άκρο σε άκρο της Ελλάδος. Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου έδωσαν στον νέο κυβερνητικό συνασπισμό τη δυνατότητα ανασυγκρότησης και ανανέωσης των εθνικών προσπαθειών, ώστε μέσα από ένα πιο φιλολαϊκό σκεπτικό και μια πιο αποφασισμένη παρουσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να έδιωχνε την ψυχολογία της μιζέριας και της κατάθλιψης και φυσικά να έφερνε και τα ανάλογα θετικά αποτελέσματα, έστω και σε επίπεδο προοπτικών.

Δυστυχώς, παρά την ιδιαίτερα μεγάλη λαϊκή στήριξη που κέρδισε τις πρώτες εβδομάδες η κυβέρνηση, λόγω των προθέσεων που εκδήλωσε –και μάλιστα με ύφος έντονο και πειστικό– η πραγματικότητα θόλωσε γρήγορα την εικόνα του σχηματισμένου ονείρου. Ήδη ο αριθμός των μελών της νέας κυβέρνησης έσπειρε τις πρώτες αμφιβολίες, εφόσον για άλλη μια φορά το υποσχεθέν μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα ξεπέρασε τα σαράντα άτομα. Λογικό ήταν, ένα κόμμα που ξεπετάχτηκε από το σχεδόν τίποτε στα ύψη της κυβερνητικής εξουσίας να παρουσίαζε πολλά περισσότερα από τις συνηθισμένες «παιδικές ασθένειες».

Η επιβεβαίωση ήρθε γρήγορα και έδιωξε πολλά από τα πρώιμα χαμόγελα όσων είχαν ελπίσει πολύ. Βαρουφάκης (με ένα -ν-), Μπαλτάς (πρότυπα σχολεία), Παρασκευόπουλος (Ξηρός), Κατρούγκαλος (δικηγορική πελατεία), Σπίρτζης (Βελουχιώτης), Κουράκης (παραμένει ποιητής), Τασία (λιαζόμενη), για να αναφέρουμε τους πιο διακριθέντες (χωρίς να ξεχνάμε την από την κυβερνητική παράταξη προερχόμενη ιδιαίτερα διακριθείσα Πρόεδρο Ζωή), ταρακούνησαν τη γρήγορα αποκτηθείσα εμπιστοσύνη και επανέφεραν το καθημερινό άγχος σε συνδυασμό με τα μη αποτελέσματα των πηγαινέλα στις διάφορες συναντήσεις των «θεσμών». Πρόσθετα στους «διακριθέντες» υπάρχουν και οι «ανύπαρκτοι», χωρίς ίχνος έργου και προοπτικής επιτυχίας.

Όμως η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί. Δεν υπάρχει περίπτωση ο πρωθυπουργός να μην έχει καταλάβει την ποιότητα του έμψυχου δυναμικού στο οποίο ο ίδιος εμπιστεύθηκε (απερίσκεπτα;) τις τύχες της χώρας. Ίσως φταίνε οι συνιστώσες, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν συνιστά άλλοθι. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Η κομματική νοοτροπία οφείλει, το ταχύτερο δυνατόν, να παραχωρήσει τη θέση της σε ένα πατριωτικό σκεπτικό παροχής προτεραιότητας σε επιλογές ικανών ατόμων, ασχέτως αν αυτά είναι ή δεν είναι ενταγμένα σε πολιτικούς σχηματισμούς.

Η Ελλάδα δεν έχει στεγνώσει από καθαρά μυαλά και από εξειδικευμένους επιστήμονες. Οι έχοντες νόμιμα την εξουσία οφείλουν να προχωρήσουν σε υπέρβαση και να επιλέξουν επιτέλους μια εθνική ομάδα που θα αντικαταστήσει τη σημερινή ποιοτικά ακατάλληλη κυβέρνηση. Δεν αρκεί καθόλου να είναι η κυβέρνηση απλώς καλύτερη από την κυβέρνηση του Σαμαρά ή του Παπανδρέου. Η κυβέρνηση πρέπει να είναι αντικειμενικά ικανή να αντεπεξέλθει στις σημερινές οξύτατες προκλήσεις.

Ας στελεχωθούν εκ νέου οι υπουργικές θέσεις με βάση τα προσόντα ανθρώπων από την εθνική και όχι από κομματική δεξαμενή. Ο πρωθυπουργός έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη. Πριν είναι αργά, πρέπει να δώσει ένα δείγμα ποιοτικού κυβερνήτη, όχι για να διατηρήσει όση πολιτική συμπάθεια διαθέτει ακόμη στο εσωτερικό ή για να στείλει ένα σήμα σοβαρότητας στο εξωτερικό, αλλά για να γίνει ένα βήμα αποφασιστικό για τη σωτηρία της Ελλάδος.

Ο ανασχηματισμός σε εθνική βάση της κυβέρνησης προβάλει ως σωστότερη κίνηση σε σχέση με τις φημολογούμενες εκδοχές των νέων εκλογών ή του δημοψηφίσματος. Και οι εκλογές και το δημοψήφισμα μπορούν να αποδειχθούν μονοπάτια επικίνδυνα, που θα μας οδηγήσουν όχι μόνο σε διαφορετικά από τα επιδιωκόμενα, αλλά και σε αρνητικά αποτελέσματα.

Ο πρωθυπουργός είχε αποκαλέσει την κυβέρνησή του κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας. Η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει ήδη αποτύχει και δεν διαθέτει τις προϋποθέσεις για το αναγκαίο καλό. Αν δεν τολμήσει ο υπεύθυνος πρωθυπουργός τώρα, δεν υπάρχει περίπτωση να οδηγηθούμε σε καλές λύσεις στα δύσκολα προβλήματα, διότι αντικειμενικά το διαθέσιμο κομματικό υλικό είναι ανεπαρκές και τα προβλήματα μπορούν να λυθούν όχι τυχαία, αλλά με τη συμβολή ανθρώπων οι οποίοι διαθέτουν τις ειδικές γνώσεις.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Pablo Munck Hansen / Pixabay)
ΓΝΩΜΕΣ

Στους νεοφώτιστους (Μέρος Γ’)

7/10/2025 - 10:10πμ
Χακάν Φιντάν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτ. αρχείου: EPA/IGOR KOVALENKO)
ΓΝΩΜΕΣ

Ο Φιντάν «πυροβόλησε» κατά του Ερντογάν

5/10/2025 - 4:30μμ
Εικόνα από την Πόλη της Γάζας, στη Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA/ MOHAMMED SABER)
ΓΝΩΜΕΣ

Το ζητούμενο είναι οι Παλαιστίνιοι, όχι η Χαμάς

4/10/2025 - 10:17πμ
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνοδευόμενος από τον Τούρκο ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν σε Σύνοδο του NATO στη Χάγη (φωτ. αρχείου: EPA/JONAS ROOSENS)
ΓΝΩΜΕΣ

Μετά τον Ερντογάν τι;

3/10/2025 - 4:20μμ
Ο άγιος Φίλιππος βαπτίζει ευνούχο – Έργο Ολλανδού χαράκτη του 17ου αι. (πηγή: picryl.com)
ΓΝΩΜΕΣ

Στους νεοφώτιστους (Μέρος Β’)

30/09/2025 - 9:44πμ
(Εικ.: ΧΚ)
ΓΝΩΜΕΣ

Μια κραυγή αγωνίας για τον ελληνισμό

28/09/2025 - 3:38μμ
(Φωτ.: x.com/WhiteHouse)
ΓΝΩΜΕΣ

Η επιστροφή του «ασώτου»

27/09/2025 - 6:59μμ
(Φωτ.: EPA / Yuri Gripas)
ΓΝΩΜΕΣ

Οδικός χάρτης επαναπροσέγγισης Τουρκίας-ΗΠΑ

27/09/2025 - 9:35πμ
(Φωτ.: flickr.com / June Franks)
ΓΝΩΜΕΣ

Στους νεοφώτιστους (Μέρος Α’)

23/09/2025 - 9:37πμ
Στιγμιότυπο από το 1ο Κουρδο-εβραϊκό συνέδριο στο Βερολίνο (φωτ.: Facebook / Kurdische Gemeinde Deutschland e.V.)
ΓΝΩΜΕΣ

Κουρδο-εβραϊκό συνέδριο βάζει «φωτιά» στην Άγκυρα

21/09/2025 - 4:01μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Mohammed Saber)

Γάζα: Χιλιάδες εκτοπισμένοι συρρέουν προς τα ερείπια των σπιτιών τους μετά την εκεχειρία

7 λεπτά πριν
(Εικ.: pontosnews.gr)

Νέο ΔΣ στο Κέντρο Νεότητας Ελλήνων Ποντίων Κύπρου «Παναγία Σουμελά»

37 λεπτά πριν
Γυναικείο άγαλμα ρωμαϊκών χρόνων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς (πηγή: efa-kilkis.gr)

Κιλκίς: Γλυπτά του Αρχαιολογικού Μουσείου θα αφηγηθούν την ιστορία τους – Πώς μπορείτε να την ακούσετε

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Μετρό: Συνελήφθη ξανά ο 19χρονος Ιρακινός που είχε επιτεθεί σε μηχανοδηγό – Ξεκίνησε η διαδικασία άρσης του ασύλου

2 ώρες πριν
(Πηγή: alphafreepress.gr)

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο 2ο Πολιτιστικό Αντάμωμα Ποντιακού Ελληνισμού στην Καλλιθέα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook / Ποντιακός Σύλλογος Καλλιθέας-Συκεών)

«Η μουσική ενώνει – Γράμματα από τη Γερμανία»: Μια εκδήλωση φιλίας από τους Πόντιους Καλλιθέας-Συκεών

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign