pontosnews.gr
Πέμπτη, 22/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ανάγκη για κυβέρνηση εθνικής ενότητας

30/04/2015 - 9:00πμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Παρά το γεγονός ότι μπήκαμε για τα καλά στην άνοιξη του 2015 και μεγάλα τμήματα της ακόμη ωραίας Αθήνας μας είναι μεθυσμένα από τις ευωδιές των ανθών των νεραντζιών, μόνο ανάλαφρη και ανέμελη δεν είναι η ατμόσφαιρα απ’ άκρο σε άκρο της Ελλάδος. Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου έδωσαν στον νέο κυβερνητικό συνασπισμό τη δυνατότητα ανασυγκρότησης και ανανέωσης των εθνικών προσπαθειών, ώστε μέσα από ένα πιο φιλολαϊκό σκεπτικό και μια πιο αποφασισμένη παρουσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να έδιωχνε την ψυχολογία της μιζέριας και της κατάθλιψης και φυσικά να έφερνε και τα ανάλογα θετικά αποτελέσματα, έστω και σε επίπεδο προοπτικών.

Δυστυχώς, παρά την ιδιαίτερα μεγάλη λαϊκή στήριξη που κέρδισε τις πρώτες εβδομάδες η κυβέρνηση, λόγω των προθέσεων που εκδήλωσε –και μάλιστα με ύφος έντονο και πειστικό– η πραγματικότητα θόλωσε γρήγορα την εικόνα του σχηματισμένου ονείρου. Ήδη ο αριθμός των μελών της νέας κυβέρνησης έσπειρε τις πρώτες αμφιβολίες, εφόσον για άλλη μια φορά το υποσχεθέν μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα ξεπέρασε τα σαράντα άτομα. Λογικό ήταν, ένα κόμμα που ξεπετάχτηκε από το σχεδόν τίποτε στα ύψη της κυβερνητικής εξουσίας να παρουσίαζε πολλά περισσότερα από τις συνηθισμένες «παιδικές ασθένειες».

Η επιβεβαίωση ήρθε γρήγορα και έδιωξε πολλά από τα πρώιμα χαμόγελα όσων είχαν ελπίσει πολύ. Βαρουφάκης (με ένα -ν-), Μπαλτάς (πρότυπα σχολεία), Παρασκευόπουλος (Ξηρός), Κατρούγκαλος (δικηγορική πελατεία), Σπίρτζης (Βελουχιώτης), Κουράκης (παραμένει ποιητής), Τασία (λιαζόμενη), για να αναφέρουμε τους πιο διακριθέντες (χωρίς να ξεχνάμε την από την κυβερνητική παράταξη προερχόμενη ιδιαίτερα διακριθείσα Πρόεδρο Ζωή), ταρακούνησαν τη γρήγορα αποκτηθείσα εμπιστοσύνη και επανέφεραν το καθημερινό άγχος σε συνδυασμό με τα μη αποτελέσματα των πηγαινέλα στις διάφορες συναντήσεις των «θεσμών». Πρόσθετα στους «διακριθέντες» υπάρχουν και οι «ανύπαρκτοι», χωρίς ίχνος έργου και προοπτικής επιτυχίας.

Όμως η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί. Δεν υπάρχει περίπτωση ο πρωθυπουργός να μην έχει καταλάβει την ποιότητα του έμψυχου δυναμικού στο οποίο ο ίδιος εμπιστεύθηκε (απερίσκεπτα;) τις τύχες της χώρας. Ίσως φταίνε οι συνιστώσες, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν συνιστά άλλοθι. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Η κομματική νοοτροπία οφείλει, το ταχύτερο δυνατόν, να παραχωρήσει τη θέση της σε ένα πατριωτικό σκεπτικό παροχής προτεραιότητας σε επιλογές ικανών ατόμων, ασχέτως αν αυτά είναι ή δεν είναι ενταγμένα σε πολιτικούς σχηματισμούς.

Η Ελλάδα δεν έχει στεγνώσει από καθαρά μυαλά και από εξειδικευμένους επιστήμονες. Οι έχοντες νόμιμα την εξουσία οφείλουν να προχωρήσουν σε υπέρβαση και να επιλέξουν επιτέλους μια εθνική ομάδα που θα αντικαταστήσει τη σημερινή ποιοτικά ακατάλληλη κυβέρνηση. Δεν αρκεί καθόλου να είναι η κυβέρνηση απλώς καλύτερη από την κυβέρνηση του Σαμαρά ή του Παπανδρέου. Η κυβέρνηση πρέπει να είναι αντικειμενικά ικανή να αντεπεξέλθει στις σημερινές οξύτατες προκλήσεις.

Ας στελεχωθούν εκ νέου οι υπουργικές θέσεις με βάση τα προσόντα ανθρώπων από την εθνική και όχι από κομματική δεξαμενή. Ο πρωθυπουργός έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη. Πριν είναι αργά, πρέπει να δώσει ένα δείγμα ποιοτικού κυβερνήτη, όχι για να διατηρήσει όση πολιτική συμπάθεια διαθέτει ακόμη στο εσωτερικό ή για να στείλει ένα σήμα σοβαρότητας στο εξωτερικό, αλλά για να γίνει ένα βήμα αποφασιστικό για τη σωτηρία της Ελλάδος.

Ο ανασχηματισμός σε εθνική βάση της κυβέρνησης προβάλει ως σωστότερη κίνηση σε σχέση με τις φημολογούμενες εκδοχές των νέων εκλογών ή του δημοψηφίσματος. Και οι εκλογές και το δημοψήφισμα μπορούν να αποδειχθούν μονοπάτια επικίνδυνα, που θα μας οδηγήσουν όχι μόνο σε διαφορετικά από τα επιδιωκόμενα, αλλά και σε αρνητικά αποτελέσματα.

Ο πρωθυπουργός είχε αποκαλέσει την κυβέρνησή του κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας. Η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει ήδη αποτύχει και δεν διαθέτει τις προϋποθέσεις για το αναγκαίο καλό. Αν δεν τολμήσει ο υπεύθυνος πρωθυπουργός τώρα, δεν υπάρχει περίπτωση να οδηγηθούμε σε καλές λύσεις στα δύσκολα προβλήματα, διότι αντικειμενικά το διαθέσιμο κομματικό υλικό είναι ανεπαρκές και τα προβλήματα μπορούν να λυθούν όχι τυχαία, αλλά με τη συμβολή ανθρώπων οι οποίοι διαθέτουν τις ειδικές γνώσεις.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βάπτιση του Ιησού σε έργο των Andrea del Verrocchio και Leonardo da Vinci (πηγή: commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στα άγια Φώτα (Μέρος Γ’)

20/01/2026 - 9:32πμ
Ιρανός περπατάει μπροστά από ένα πυροσβεστικό όχημα που κάηκε κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/ Abedin Taherkenareh)
ΓΝΩΜΕΣ

Γιατί ανησυχεί η Τουρκία για το Ιράν

18/01/2026 - 4:14μμ
Από διαδήλωση συμπαράστασης στον ιρανικό λαό, στην Ουάσινγκτον (φωτ.: Ted Eytan  / commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Ιράν: Μπορεί να αλλάξει χωρίς κατάρρευση;

17/01/2026 - 9:34πμ
(Φωτ.: Paul Shaw / Crown Copyright / flickr.com)
ΓΝΩΜΕΣ

Μέγιστη υποκρισία

16/01/2026 - 4:28μμ
Η βάπτιση του Ιησού – Τοιχογραφία στην Αγία Σοφία της Τραπεζούντας (πηγή: Dosseman /commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στα άγια Φώτα (Μέρος Β’)

13/01/2026 - 9:33πμ
Πρόσφυγας περπατά μπροστά από πορτρέτα του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, του Ναΐμ Κάσεμ και του εκλιπόντος Χασάν Νασράλα στο συγκρότημα Ιμάμ Αλί, στο Χερμέλ της κοιλάδας Μπεκάα στην Υεμένη. 8 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)
ΓΝΩΜΕΣ

Ιράν: Πόσο κινδυνεύει το καθεστώς;

10/01/2026 - 9:33πμ
«Η Βάπτιση», Μονή Τιμίου Προδρόμου στον Ιορδάνη ποταμό (Φωτ.: David Bjorgen / commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στα άγια Φώτα (Μέρος Α’)

6/01/2026 - 12:08μμ
(Φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)
ΓΝΩΜΕΣ

Το εκκρεμές του Ερντογάν

3/01/2026 - 9:26πμ
Το τρίτο μέρος της απεικόνισης της παραβολής του πλουσίου με τον φτωχό Λάζαρο σε μικρογραφία κώδικα (πηγή: commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στον πλούσιο και στον Λάζαρο (Μέρος Δ’)

30/12/2025 - 9:50πμ
(Φωτ.: commons.wikimedia.org/wiki/ File:4flag-turkey-israel-sky.jpg/ Newtimes.az)
ΓΝΩΜΕΣ

Εχθροί ή φίλοι;

28/12/2025 - 4:28μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από τις πρόβες (φωτ.: Ροζαλία Ελευθεριάδου)

«Ακριτικός Κύκλος» για πρώτη φορά στην Κέρκυρα: Ήχοι από Πόντο, Καππαδοκία και Κύπρο σε μορφή αρχαίας τραγωδίας

20 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Δύο νεκροί από την κακοκαιρία – Κύματα πάνω από 5 μέτρα στην Εύβοια

54 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Σουρμένων)

Ένωση Ποντίων Σουρμένων: Τίμησε τη μνήμη του Αγίου Ευγενίου, πολιούχου της Τραπεζούντας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)

Συνεχίζεται η κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους – Χιόνια στα ορεινά

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Αήττητη στα ημιτελικά η Ελλάδα

10 ώρες πριν
Οι υφυπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Χάρης Θεοχάρης και Mehmet Kemal Bozay (φωτ.: Υπουργείο Εξωτερικών)

Ελλάδα-Τουρκία: Στην Αθήνα έγινε ο 9ος γύρος συνομιλιών για το Κοινό Σχέδιο Δράσης στο πλαίσιο της «Θετικής Ατζέντας»

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign