Τρία ήταν τα βασικά συστατικά της επιτυχίας της εκδήλωσης «Ταξίδι στις αρχέγονες ποντιακές γεύσεις» που διοργανώθηκε την περασμένη Κυριακή στο 1ο Λύκειο Γιαννιτσών από την Ποντιακή Καλλιτεχνική Στέγη Πέλλας και τη βραβευμένη Πόντια μαγείρισσα και παρασκευάστρια παραδοσιακών εδεσμάτων Ελένη Τομπουλίδου: Η άψογη διοργάνωση, το μεράκι των συντελεστών και οι πεντανόστιμες ποντιακές λιχουδιές που παρασκευάστηκαν επιτόπου από τα χέρια της και στόλισαν τον πλούσιο μπουφέ που είχε στηθεί προς τέρψη του ουρανίσκου των παρευρισκομένων.
Το δικό του ξεχωριστό στίγμα στη βραδιά πρόσθεσε ως κεντρικός ομιλητής ο καθηγητής στο Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ Θωμάς Σαββίδης, ειδικός σε θέματα ποντιακής κουζίνας και διατροφής, λέγοντας πως η διατροφή των προγόνων μας θα έπρεπε να μας είχε γίνει βίωμα στην καθημερινή μας ζωή και να μην συνιστά πολιτιστικό γεγονός μόνο στο πλαίσιο εκδηλώσεων.
Ο καθηγητής στο Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ Θωμάς Σαββίδης
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι ποντιακών και άλλων συλλόγων, και η βραδιά έκλεισε με τραγούδια από τη χορωδία «Τραγουδάνοι του Πόντου» Γιαννιτσών, και χορό από το χορευτικό τμήμα της Ποντιακής Καλλιτεχνικής Στέγης Πέλλας.