pontosnews.gr
Σάββατο, 28/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η ισλαμική εξέγερση

5/03/2015 - 9:00πμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο καταιγισμός φρικιαστικών ειδήσεων από το μέτωπο των τζιχαντιστών που κατακλύζουν καθημερινά τα διεθνή και τοπικά μέσα ενημέρωσης προκαλεί ισχυρό κλονισμό στην κοινή γνώμη και την παγκόσμια πολιτική σκηνή, παραλύοντας κάθε επιβαλλόμενη αντίδραση.

Είναι γεγονός ότι έχουμε εθισθεί στην ανάγνωση των τεκταινομένων με αποσπασματική ματιά, παραβλέποντας την αλληλουχία των ιστορικών εξελίξεων που δεν είναι καθόλου τυχαίες και ασύνδετες μεταξύ τους.

Για να ερμηνεύσουμε τα σημερινά γεγονότα, επιβάλλεται να ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στα προηγηθέντα. Μετά από δύο εξοντωτικούς παγκόσμιους πολέμους, την παταγώδη κατάρρευση των ιδεολογιών και τη δραματική ανεπάρκεια της πολιτικής, ο άνθρωπος χάνει την τραγικότητά του και περιορίζεται στη δραματικότητά του. Η κοινωνία πλέον λειτουργεί υπό τη δεσποτεία των αριθμών, των οικονομικών μεγεθών και των καταναλωτικών δεικτών. Η κοινωνία ελευθερίας, όπως την θεμελίωσε η ελληνική φιλοσοφία και την πραγμάτωσαν οι Πατέρες της Εκκλησίας, έδωσε τη θέση της στην ολοκληρωτικά υλιστική κοινωνία. Η χωρίς νόημα πλέον ζωή οδηγεί τα πλήθη στον εκβαρβαρισμό. Οι πολιτικές ηγεσίες και οι οικονομικοί επικυρίαρχοι αξιοποιούν αυτή την παγιωμένη κατάσταση για να εδραιώσουν την ισχύ τους και να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.

Οι επεμβάσεις των Δυτικών στα Βαλκάνια, και ιδιαίτερα στο Κοσσυφοπέδιο την περίοδο 1999-2008, διευκόλυναν –αν δεν συνήργησαν συνειδητά– στην επικράτηση των μουσουλμάνων ακραίων εθνικιστών, συμμάχων κατ’ ουσία και συνεργατών της ΝΑΤΟϊκής «παγκόσμιας νέας τάξης». Πέραν από κάθε προσχηματική δικαιολογία, το αποτέλεσμα ήταν να πληγούν ανεπανόρθωτα τα αυθεντικά πρόσωπα και οι κοινότητες που συνέχιζαν να βιώνουν την ορθόδοξη πνευματικότητα.

Περαιτέρω, οι επεμβάσεις των Δυτικών στη Μέση Ανατολή άνοιξαν το δρόμο σε εξτρεμιστικά στοιχεία που αναζωπυρώνουν τον θρησκευτικό φανατισμό με εμπέδωση της «ισλαμικής ταυτότητας», η οποία θεωρεί τον εαυτό της ως «καθαρτική δύναμη» μαχόμενη τους «ακάθαρτους», τους «άπιστους» Δυτικούς. Κατά τις προγονικές τους παραδόσεις, οι πιστοί του Ισλάμ συγκροτούν ένα λαό που ξεπερνά τόπο, χρόνο, γλώσσα και φυλή και είναι αδελφοί εξαιτίας της θρησκείας τους.

Σήμερα, η εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις. Είναι ιδιαίτερα ενδεικτικό των προθέσεων ότι εξοντώνονται χριστιανικοί πληθυσμοί και καταστρέφονται ιστορικά μνημεία στη Μέση Ανατολή. Καθημερινά, η ειδησεογραφία απαριθμεί φρικαλεότητες με θύματα τις τελευταίες εναπομείνασες κοινότητες χριστιανών στη Συρία, το Β. Ιράκ αλλά και την Αίγυπτο. Αλήθεια, τι συμπτώσεις και παραλληλισμοί γεγονότων με εκείνα που διαδραματίστηκαν στα Βαλκάνια; Αναζητήστε τους αυτουργούς.

Ταυτόχρονα, οι τζιχαντιστές με τις τρομοκρατικές τους ενέργειες σε Δυτικές μεγαλουπόλεις θεωρούν πως εκδικούνται τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους για την περιφρόνηση και την απαξία που κουβαλούν στις συνειδήσεις τους, για την ταπείνωση στην οποία τους είχαν καταδικάσει επί αιώνες οι αποικιοκράτες.

Στην Κεντρική Ευρώπη τελευταία παρατηρείται μια «περίεργη» διείσδυση ισλαμιστών, κυρίως από τη Δυτική και την Κεντρική Αφρική, με τη μορφή ομάδων οικονομικών μεταναστών, οι οποίοι ενθαρρύνονται από τους δεύτερης και τρίτης γενιάς μετανάστες στο να επιβάλουν τα πρότυπα και τις απαιτήσεις τους στις κοινωνίες στις οποίες επιδιώκουν να ενσωματωθούν. Διαπιστώνοντας την αδιαφορία και ανεκτικότητα των Ευρωπαίων, εμφανίζονται επιθετικοί και προκλητικοί στις διεκδικήσεις τους. Η «ισλαμοφοβία», ως το φοβικό σύνδρομο των Δυτικών κατά των μουσουλμάνων, αξιοποιείται κατά κόρον από τους ισλαμιστές για να επικυρώσουν το κατ’ αυτούς δίκαιο των επιδιώξεών τους.

Αν το 1683 με την πολιορκία της Βιέννης απετράπη η κατάκτηση της χριστιανικής Ευρώπης, σήμερα φαντάζει πολύ πιθανή. Η ισλαμική άλωση της Ευρώπης είναι προ των πυλών.

Βλέπουμε λοιπόν συγκλονισμένοι τον Δυτικό κόσμο να πληρώνει τα επίχειρα της τυχοδιωκτικής πολιτικής που ασκείται από τις κυβερνήσεις του. Εξάλλου, η αλλοτρίωση των κοινωνιών και το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει αυτές, οδηγούν χιλιάδες νέους σε συστράτευση με τον αιμοσταγή στρατό των τζιχαντιστών. Ζητούν εκδίκηση, επιδιώκουν αναγνώριση του διαλυμένου προσώπου τους; Ό,τι και να θέλουν, δεν παύει να αποτελούν το προϊόν της κακουργίας της αυτοκαταστροφής.

Στο κείμενο αυτό δεν υπάρχει επίλογος. Θα γραφτεί από εκείνο τον άνθρωπο που θα επανακτήσει το πρόσωπό του…

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τα Στενά του Ορμούζ, κοντά στο Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν (πηγή: creativecommons.org/licenses/by/3.0/)
ΓΝΩΜΕΣ

Θα επιτεθεί ή αναζητά διέξοδο ο Τραμπ;

28/03/2026 - 9:54πμ
Η ανάσταση του Λαζάρου, τοιχογραφία από τη μονή San Baudelio de Berlanga της Ισπανίας, σήμερα στο Μουσείο Cloisters της Νέας Υόρκης (πηγή: Sharon Mollerus / commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στον όσιο και δίκαιο Λάζαρο, τον τετραήμερο (Μέρος Α’)

24/03/2026 - 9:32πμ
Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν υποδέχεται τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τζέντα, στις 17 Ιουλίου 2023 (φωτ.: EPA / Bandar al-Jaloud)
ΓΝΩΜΕΣ

Περί Σαουδικής Αραβίας

22/03/2026 - 3:53μμ
Τεχεράνη, 18 Μαρτίου 2026: Χιλιάδες Ιρανοί συμμετέχουν στην νεκρική πομπή για τον Αλί Λαριτζανί και τον υποστράτηγο Γολαμρεζά Σολεϊμανί, που σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΓΝΩΜΕΣ

Μέση Ανατολή: Το τέλος των βεβαιοτήτων και η ελληνική αμηχανία

21/03/2026 - 10:13πμ
Στιγμιότυπο από την 1η Συνάντηση της Τουρκικής Κοινότητας των Βαλκανίων, η οποία φιλοξενήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2025 στα Σκόπια (πηγή:   Humanitarian Relief Foundation)
ΓΝΩΜΕΣ

Η επικίνδυνη στρατηγική της Τουρκίας

20/03/2026 - 7:23μμ
Ο Αδάμ και η Εύα στον Παράδεισο, διά χειρός Θεόφιλου Χατζημιχαήλ (πηγή: nationalgallery.gr)
ΓΝΩΜΕΣ

Στη νηστεία (Μέρος Δ’)

17/03/2026 - 10:03πμ
Ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχωρούν μετά από κοινή συνέντευξη Τύπου στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Πάφου, στις 9 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Gonzalo Fuentes / POOL)
ΓΝΩΜΕΣ

Τα σύνορα της ανατολικής Ευρώπης και η Κύπρος

15/03/2026 - 3:34μμ
Ιρανοί διαδηλωτές  κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για την Ημέρα Αλ-Κουντς στην Τεχεράνη, 13 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΓΝΩΜΕΣ

Αδιέξοδο

14/03/2026 - 9:38πμ
Υποκατάστημα της Halkbank στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA / Sedat Suna)
ΓΝΩΜΕΣ

Οι ΗΠΑ «κρατούν» τον Ερντογάν

13/03/2026 - 3:35μμ
Το δέντρο της γνώσης, χαραγμένο σε επιτύμβια πλάκα (πηγή: getarchive.net)
ΓΝΩΜΕΣ

Στη νηστεία (Μέρος Γ’)

10/03/2026 - 9:35πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο αντιναύαρχος Χρήστος Κοντορουχάς είναι ο νέος αρχηγός του του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Νέος Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος ο αντιναύαρχος Χρήστος Κοντορουχάς

20 λεπτά πριν
Το Γυναικόκαστρο όπως φαίνεται από τη βάση εκκίνησης της διαδρομής 3km που σχεδιάστηκε από το υπουργείο Πολιτισμού για την προσέγγισή του (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Γυναικόκαστρο: Το κιλκισιώτικο υστεροβυζαντινό «κάστρο της Ωριάς*»

45 λεπτά πριν
Γυναίκα με όλα τα υπάρχοντά της στη Μακρόνησο. Αρχειακές συλλογές του Πανεπιστημίου Drextel, American Women’s Hospitals records

Το Εθνικό μας Τραύμα – Διεπιστημονική Ημερίδα στον δήμο Παύλου Μελά

1 ώρα πριν
Τα Στενά του Ορμούζ, κοντά στο Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν (πηγή: creativecommons.org/licenses/by/3.0/)

Θα επιτεθεί ή αναζητά διέξοδο ο Τραμπ;

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Pontiaki Estia)

Η Ποντιακή Εστία Στουτγάρδης τιμά τη μνήμη του Αχιλλέα Βασιλειάδη

2 ώρες πριν
Η οροφή κτηρίου κατοικιών στο νότιο τμήμα της Τεχεράνης, που δέχθηκε πυραυλικό χτύπημα από το Ισραήλ (φωτ.:  EPA/ ABEDIN TAHERKENAREH)

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Στον δεύτερο μήνα η σύρραξη – Στο «κόκκινο» η παγκόσμια οικονομία

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign