Μειωμένες τιμές στα θαλασσινά, τόσο στα φρέσκα όσο και στα κατεψυγμένα, που σε περιπτώσεις ξεπερνούν και το 10% δείχνει η έρευνα αγοράς που έκανε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.
Συνολικά το σαρακοστιανό τραπέζι (κατά μέσο όρο) θα είναι φθηνότερο κατά 5% σε σχέση με πέρσι. Αν και υπάρχουν μειώσεις σε διάφορα είδη, υπάρχουν και κάποια άλλα στα οποία παρατηρούνται οριακές αυξήσεις.
Η τιμή της λαγάνας είναι στα περσινά επίπεδα (2,80 ευρώ)· την ίδια κατώτερη τιμή έχει από πέρσι ο ταραμάς (5,80 ευρώ το κιλό).
Τα ντολμαδάκια σε κονσέρβα είναι φθηνότερα κατά 12% (2,20 από 2,50 ευρώ πέρσι) ενώ 20 λεπτά ακριβότερα θα πληρώσουν οι καταναλωτές τον χύμα χαλβά (7,60 ευρώ το κιλό).
Αύξηση καταγράφεται επίσης στις ελιές καλαμών που κοστίζουν 4,05 ευρώ το κιλό (από 4 ευρώ πέρσι) και στο χύμα τουρσί που είναι στα 2,40 ευρώ (από 2 ευρώ πέρσι).
Με βάση τα στοιχεία της Κεντρικής Ιχθυαγοράς Αθηνών τα φρέσκα καλαμαράκια είναι πενήντα λεπτά φθηνότερα σε σχέση με πέρσι (στα 14,50 ευρώ το κιλό), τα κατεψυγμένα έχουν 4,75 ευρώ το κιλό (από 5,25 ευρώ πέρσι), το φρέσκο χταπόδι είναι επίσης φθηνότερο κατά 1 ευρώ (στα 12,80 ευρώ το κιλό) αλλά το κατεψυγμένο έχει αυξηθεί κατά 40 λεπτά (στα 12,40 ευρώ το κιλό).
Τα μύδια έχουν 10,20 ευρώ το κιλό (από 10 ευρώ πέρσι), οι μεσαίου μεγέθους κατεψυγμένες γαρίδες έχουν 10,75 ευρώ το κιλό (από 12 ευρώ πέρσι).