pontosnews.gr
Τρίτη, 1/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Άνοιξαν το κουτί της Πανδώρας οι καταγγελίες Καμμένου

19/12/2014 - 3:25μμ
Στη Μόσχα τη Δευτέρα ο Πάνος Καμμένος
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το κουτί της Πανδώρας έχει ανοίξει στην πολιτική ζωή του τόπου, και τα όσα καταγγέλλονται κάνουν αδύνατη την όποια συνεννόηση για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας ή για κάποια άλλη λύση μεταβατικού τύπου.

Μέσα σε αυτό το κλίμα όλα δείχνουν ότι πάμε σε εκλογές πόλωσης και σκανδαλολογίας. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος δυναμίτισε ακόμη περισσότερο το κλίμα, εμπλέκοντας στις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη για απόπειρα δωροδοκίας του τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη.

Πώς άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι

Η υπόθεση αυτή είναι γνωστή εδώ και 15 μέρες, είπε κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, σημειώνοντας πως ο Παύλος Χαϊκάλης τον ενημέρωσε για την απόπειρα δωροδοκίας.

Υποστήριξε ότι γνώρισε τον συγκεκριμένο άνθρωπο στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά όταν ήταν ακόμη βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. «Έλεγε ότι ήταν στέλεχος της Deutsche Bank» είπε, και πρόσθεσε ότι «κατόπιν μου τον υπέδειξε ο Δ. Σταμάτης για να καταθέσει για την έρευνα για τα CDS ως γνώστης».

Ο «κουμπαράς» και ο «Δευκαλίων»

Ο άνθρωπος αυτός, όπως είπε ο Π. Καμμένος, τον ακολούθησε όταν έφυγε από τη Νέα Δημοκρατία και μάλιστα έγραφε στο διαδίκτυο άρθρα με το ψευδώνυμο «Δευκαλίων».

Αφού ενημερώθηκε ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση του «κουμπαρά», των καταγγελιών για απόπειρα δωροδοκίας βουλευτών ενόψει της εκλογής του ΠτΔ δηλαδή, κανονίστηκε ραντεβού ανάμεσα στον βουλευτή των ΑΝΕΛ και τον άνθρωπο που είχε αναλάβει το ρόλο του μεσάζοντα.

Η συνάντηση έγινε στο ξενοδοχείο Πλάζα και είχε διάρκεια μία ώρα και 14 λεπτά. Σε αυτήν, σύμφωνα με τον Π. Καμμένο, ο μεσάζοντας έκανε πρόταση στον Παύλο Χαϊκάλη έναντι χρημάτων να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Στο βίντεο αποκαλύπτονται και άλλες υποθέσεις χρηματισμού ή απόπειρες χρηματισμού», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Το πρόσωπό του φαίνεται στο video

Ο  Π. Καμμένος μετά τη συμβουλή της δικηγόρου του είπε πως δεν μπορεί να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα του μεσάζοντα, αλλά ισχυρίστηκε ότι το πρόσωπό του φαίνεται στο video που θέλει να δημοσιοποιήσει – πρώτα όμως θα το στείλει στον πρόεδρο της Βουλής για να δοθεί στους αρχηγούς των κομμάτων και στον υπουργό Δικαιοσύνης ώστε αν μπορεί να δώσει την άδεια. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι αν δεν δώσουν το υλικό θα το μοιράσει ο ίδιος αναλαμβάνοντας την ευθύνη.

Πώς καταγράφηκαν οι συναντήσεις

Διάσταση κατασκοπικού θρίλερ είχαν και οι αποκαλύψεις για το πώς καταγράφηκαν οι συναντήσεις. Στο ραντεβού που έγινε, ο Παύλος Χαϊκάλης φορούσε κάμερα-ρολόι και αφού ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου έδωσε κατάθεση και μια δισκέτα. «Το πρωτότυπο ρολόι-κάμερα που έφερε τη δισκέτα καταγραφής του υλικού έγινε δεκτό από τον Ισ. Ντογιάκο προς τιμήν του», είπε ο Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ συνέχισε: «Στην πρώτη συνάντηση είδαμε ότι στο συγκεκριμένο τραπέζι είχε τοποθετήσει και άλλος μηχάνημα καταγραφής συνομιλίας και τζάμερ που απέτρεπε την μετάδοση τηλεφωνικής συνομιλίας μέσω κινητού. Ειδοποιήσαμε ότι θα γίνει και δεύτερη συνάντηση και καταγράψαμε πάλι τη συνομιλία. Εκεί ειπώθηκε να δοθεί το ποσό των 700.000 ευρώ, να ρυθμιστεί το δάνειο και τα υπόλοιπα να δοθούν σε χρυσό».

Γιατί δεν έγινε η σύλληψη

Στη συνέχεια αποφασίστηκε να συγκροτηθεί μια ειδική ομάδα της αστυνομίας για να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω ο μεσάζων με τα χρήματα. Άνδρες της ομάδας αυτής πήγαν στο σπίτι του Παύλου Χαϊκάλη για να κάνουν τη σύλληψη, αλλά δυο λεπτά πριν από τη συνάντηση ο μεσάζων είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Παύλο Χαϊκάλη, ακύρωσε το ραντεβού και του είπε: «Καλά Χριστούγεννα και φεύγω».

Έτσι δεν έγινε η σύλληψη. Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι ο Παύλος Χαϊκάλης έδωσε στην αστυνομία το όνομα του μεσάζοντα όταν κατέθεσε στη ΓΑΔΑ.

Ο Πάνος Καμμένος είπε πως το ένα αντίγραφο από το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα σταλεί στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και το άλλο στον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη για να δοθεί στους πολιτικούς αρχηγούς.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ορκωμοσία νέων μελών της κυβέρνησης, Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025 (φωτ.: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης – Τι δήλωσε ο Πλεύρης για την μεταναστευτική πολιτική

30/06/2025 - 11:55πμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο μετά την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης – Στον ΟΠΕΚΕΠΕ αναμένεται να αναφερθεί ο Κ. Μητσοτάκης

30/06/2025 - 8:40πμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην είσοδο του Μαξίμου (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αποτύχαμε – Αγανάκτηση και οργή για τους διαλόγους

29/06/2025 - 11:21πμ
Εξωτερική άποψη του υπουργείου Εξωτερικών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Αθήνα απαντά στο τουρκικό ΥΠΕΞ: Επίκληση του διεθνούς δικαίου μόνο όταν υιοθετείται καθ’ ολοκληρίαν

28/06/2025 - 11:30μμ
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας (Φωτ. αρχείου: facebook.com/MFATurkiye)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Επαναφέρει ζήτημα «τουρκικής» μειονότητας με όχημα απόφαση του ΕΔΑΔ

28/06/2025 - 8:54μμ
Από αριστερά, ο Θάνος Πλεύρης με τον Μάκη Βορίδη σε παλιότερο στιγμιότυπο στη Βουλή (φωτ.: EUROKINISSI/Παναγιώτης Στόλης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ο Θάνος Πλεύρης στη θέση του Μ. Βορίδη

28/06/2025 - 2:43μμ
Μοντάζ φωτογραφιών του Διονύση Σταμενίτη και του Χρήστου Μπουκώρου (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ Κώστας Τζούμας/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι δήλωσαν Διονύσης Σταμενίτης και Χρήστος Μπουκώρος για τις παραιτήσεις τους

27/06/2025 - 11:37μμ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάκης Βορίδης στα κυβερνητικά έδρανα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το παρασκήνιο της παραίτησης Βορίδη και η επόμενη μέρα – Ανασχηματισμός, Προανακριτική στο τραπέζι, εκλογές ζητά η αντιπολίτευση

27/06/2025 - 6:32μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτούνται Βορίδης, Σταμενίτης, Χατζηβασιλείου, Μπουκώρος

27/06/2025 - 3:42μμ
Έδρανα στην Ολομέλεια της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Γλυκό καλαμπόκι, «κόκορες» στα καφενεία και «όλα γίνονται» – Αποκαλυπτικοί διάλογοι με οσμή ρουσφετιών

26/06/2025 - 7:24μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από τη σύλληψη των Ρώσων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν (φωτ.: Χ/BrashNews)

Αζερμπαϊτζάν: Συλλήψεις Ρώσων δημοσιογράφων κλιμακώνουν την ένταση με τη Μόσχα

2 ώρες πριν
Το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Γιώργος Κωνσταντινίδης)

ΑΠΘ: Ιδρύεται έδρα σπουδών για τον Μέγα Αλέξανδρο

2 ώρες πριν
Οι κεντρικές εγκαταστάσεις της ΑΑΔΕ (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)

ΑΑΔΕ: Ποιοι χρωστάνε πάνω από 150.000 ευρώ στο Δημόσιο – Δείτε όλα τα ονόματα και τα «φέσια»

3 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Εύξεινος Λέσχη Σερβίων)

Με ποντιακό γλέντι θα υποδεχθεί τον Χορτοθέρτς η Εύξεινος Λέσχη Σερβίων

3 ώρες πριν
Η ομάδα του απερχόμενου προέδρου Μπιλ Παπαστεργιάδη σε αναμνηστική φωτογραφία (φωτ.: facebook/Bill Papastergiadis)

Ψήφισε για το νέο δ.σ. η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης – Σε δύο εβδομάδες το νέο σώμα

4 ώρες πριν
Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της Τουρκίας Οζγκιούρ Οζέλ κινδυνεύει με καθαίρεση το δικαστήριο κρίνει άκυρο το συνέδριο μέσω του οποίου εξελέγη επικεφαλής του κόμματος (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Τουρκία: Αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο η δίκη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος

5 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign