pontosnews.gr
Πέμπτη, 14/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ποιο είναι το ελιξίριο νεότητας που παρασκευάστηκε από Κύπριο επιστήμονα

1/12/2014 - 11:11πμ
Ποιο είναι το ελιξίριο νεότητας που παρασκευάστηκε από Κύπριο επιστήμονα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μια νέου τύπου εξατομικευμένη αντιγηραντική θεραπεία που προσαρμόζεται ανάλογα με το DNA της κάθε γυναίκας προτείνει ο Ελληνοκύπριος επιστήμονας και εφευρέτης Κρις Τουμάζου, τρελαίνοντας τα μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο!

Η θεραπεία του ευρηματικού εφευρέτη βασίζεται σε ένα «τσιπάκι», το οποίο επιτρέπει στους δημιουργούς του προϊόντος να αναλύουν -με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή- δείγμα από το γενετικό υλικό του ατόμου μέσα σε μόλις 30 λεπτά! Από εκεί προσδιορίζουν πόσο γρήγορα το σώμα διασπά το κολλαγόνο, δηλαδή τη ζωτική πρωτεΐνη που μεταξύ άλλων διατηρεί φρέσκο το δέρμα καθώς και το επίπεδο των αντιοξειδωτικών ουσιών στον οργανισμό.

Με αυτές τις πληροφορίες διαθέσιμες, οι επιστήμονες μπορούν να παρασκευάσουν ορό ή κρέμα με τη σωστή ποσότητα κολλαγόνου και αντιοξειδωτικών για κάθε γυναίκα. Όπως έδειξαν οι 18μηνες κλινικές δοκιμές σε κλινική του Λονδίνου, το επαναστατικό προϊόν Geneu μειώνει τις ρυτίδες και άλλες φθορές του δέρματος έως 30% μέσα σε 12 εβδομάδες.

Η βρετανική εφημερίδα Telegraph σημειώνει ότι η ταχύτητα διάσπασης και καταστροφής του κολλαγόνου ποικίλλει από οργανισμό σε οργανισμό και εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την μετάλλαξη ενός γονιδίου, που ρυθμίζει την παραγωγή του. Οι άνθρωποι που διατηρούν υγιές δέρμα μετά τα 60 και τα 70 τους, είναι πιθανότατα όσοι, χάρη στο DNA τους, εμφανίζουν αργή διαδικασία καταστροφής του κολλαγόνου.

Τα αντιγηραντικά προϊόντα που προορίζονται για όλες τις γυναίκες, άσχετα με το γενετικό «προφίλ» και τις ιδιαιτερότητές τους, είτε παρέχουν λιγότερο κολλαγόνο, είτε  περισσότερο. «Πάρα πολύ κολλαγόνο θα κάνει ζημιά στο δέρμα. Πολύ λίγο δεν θα φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Το νέο τεστ DNA δείχνει ακριβώς πόσο κολλαγόνο μπορεί να μεταβολιστεί» δήλωσε ο Κρις Τουμάζου.

Όπως ο ίδιος είπε, το προϊόν του είναι κατάλληλο για «κυρίες που δεν έχουν καταφύγει στο μπότοξ». Το κόστος της θεραπείας τεσσάρων εβδομάδων με το Geneu είναι περίπου 750 ευρώ.

Ο Ελληνοκύπριος επιστήμονας πιστεύει ότι το «τσιπάκι» του μελλοντικά θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και με άλλους τρόπους, όπως π.χ. να ελέγχει πόσο καλά ο οργανισμός ενός ασθενούς ανέχεται τις στατίνες, το βασικό φάρμακο κατά της χοληστερίνης, έτσι ώστε να αναπροσαρμόζεται ανάλογα η δοσολογία τους.

Ο Ελληνοκύπριος καθηγητής ηλεκτρονικής και βιοϊατρικής μηχανικής στο Imperial College του Λονδίνο προσφάτως ονομάστηκε χάρη στο «τσιπάκι» του, «Ευρωπαίος εφευρέτης της χρονιάς» 2014. Ωστόσο έχει κάνει και άλλες τεχνολογικές ανακαλύψεις στον τομέα της ιατρικής, όπως ένα κοχλιακό εμφύτευμα για άτομα με προβλήματα ακοής, ένα τεχνητό πάγκρεας για διαβητικούς και ένα ασύρματο μόνιτορ καρδιάς. 

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας)
ΥΓΕΙΑ

Χανταϊός: Αρνητικός ο Έλληνας επιβάτης του MV Hondius – Προληπτικά παραμένει σε καραντίνα

14/05/2026 - 3:34μμ
(Φωτ.: Pixabay)
ΥΓΕΙΑ

Ούτε λίγο ούτε… πολύ: Οι ώρες ύπνου που «γερνούν» πιο γρήγορα εγκέφαλο και σώμα

14/05/2026 - 12:11μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/prinz-peter-871838/)
ΥΓΕΙΑ

Σύνδρομο Ανήσυχων Ποδιών: Η αόρατη διαταραχή που «κλέβει» τον ύπνο

13/05/2026 - 12:53μμ
(Φωτ.: Allwyn.gr)
ΥΓΕΙΑ

Η πρόληψη και η ενημέρωση σώζουν ζωές: Το Allwyn Care ενεργοποιεί την κοινωνία για την Υγεία

11/05/2026 - 6:47μμ
(Φωτ.: Pexels)
ΥΓΕΙΑ

«Θεραπείες-θαύματα» με βλαστικά κύτταρα: Τι πρέπει να προσέχουν οι ασθενείς

11/05/2026 - 9:35πμ
Επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «MV Hondius» στην αεροπορική βάση του Αϊντχόβεν, στην Ολλανδία, στις 10 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA/ROB ENGELAAR)
ΥΓΕΙΑ

Χανταϊός: Ασθενής είναι ο Έλληνας επιβάτης του «MV Hondius» που επιστρέφει στην Ελλάδα

10/05/2026 - 11:10μμ
Σκόνη από την αφρικανική ήπειρο στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, Παρασκευή 8 Μαΐου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Ποιοι πρέπει να προσέξουν περισσότερο – Οι οδηγίες των ειδικών για τις επόμενες ημέρες

9/05/2026 - 2:41μμ
Αξιωματικοί της ισπανικής Πολιτοφυλακής και  αστυνομικοί προετοιμάζουν το κέντρο επιχειρήσεων που στήθηκε στο λιμάνι της Γραναδίγια ντε Αμπόνα στην Τενερίφη, για την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου MV Hondius (φωτ.: EPA / Miguel Barreto)
ΥΓΕΙΑ

Χανταϊός: Στα Κανάρια Νησιά ο επικεφαλής του ΠΟΥ για την απομάκρυνση των επιβατών του MV Hondius – Οι ειδικοί αποκλείουν τον κίνδυνο νέας πανδημίας

9/05/2026 - 10:21πμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΥΓΕΙΑ

Νέα μελέτη δείχνει ότι όσπρια και σόγια μπορεί να προστατεύουν από την υπέρταση

8/05/2026 - 6:53μμ
Το κτήριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας 
στη Γενεύη από τη νοτιοδυτική πλευρά (φωτ.: en.wikipedia.org/wiki/World_Health_Organization/Thorkild Tylleskar)
ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: «Δεν συνιστά πανδημία» ο χανταϊός στο κρουαζιερόπλοιο – Σε συναγερμό 12 χώρες

7/05/2026 - 8:27μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ποιμαντική ράβδος του Αγ. Σάββα από τη μονή της Αγίας Τριάδας (φωτ.: commons.wikimedia.org/wiki)

Σερβία: Επτά εμβληματικά αντικείμενα από τη Μονή Χιλανδαρίου στην έκθεση για τα 850 χρόνια του Αγίου Σάββα του Διαφωτιστή

3 λεπτά πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Η ελληνική γλώσσα στη νέα ψηφιακή εποχή: Διεθνές συμπόσιο για την ομογένεια στη Βοστόνη

32 λεπτά πριν
Από την προσαγωγή των συλληφθέντων στον εισαγγελέα (φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 43χρονος για τη δολοφονία 54χρονου στα Μάλγαρα – Αύριο απολογείται ο συγκατηγορούμενός του

60 λεπτά πριν

107 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Ο δήμος Πέλλας τιμά τη μνήμη των 353.000 θυμάτων

1 ώρα πριν
Ο Γουές Στρίτινγκ απόχωρεί από την Ντάουνινγκ Στριτ, μετά από συναντηση με τον Κιρ Στάρμερ (φωτ.: EPA / Neil Hall)

Βρετανία: Επί ξυρού ακμής ο Στάρμερ μετά την παραίτηση και του υπουργού Υγείας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: murz@Flickr)

ΕΦΕΤ: Ανάκληση για παραδοσιακά παξιμάδια κανέλας – Κίνδυνος για αλλεργικούς λόγω ελλιπούς σήμανσης

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign