Με τον τίτλο «Πού έμ’νες και π’ εβρέθαμε» (πού ήμασταν και πού βρεθήκαμε), ο Λαογραφικός Όμιλος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (ΓΕΑ) πραγματοποίησε εκδήλωση για τον ποντιακό πολιτισμό και τους απανταχού Ποντίους, αναδεικνύοντας τη μυθολογία, την ιστορία και τη λαογραφία τους, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.
Η εκδήλωση είχε σκοπό να αναδείξει και να προάγει τη συμβολή του ποντιακού ελληνισμού στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Ελλάδας διαχρονικά, αλλά ταυτόχρονα να τιμήσει τους απανταχού Ποντίους.
Οι εμπεριστατωμένες εισηγήσεις των ομιλητών, τα τραγούδια και οι χοροί από τον Πόντο ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της εκδήλωσης, τα οποία με την αλληλουχία τους έδωσαν ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα στο πολυπληθές κοινό που γέμισε ασφυκτικά το αμφιθέατρο του Παπαστράτειου Μεγάρου.
Την ιστορική ανάλυση έκανε ο Κωνσταντίνος Κονταξής, καθηγητής Λαογραφίας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος αναφέρθηκε στη μακραίωνη ιστορία των Ποντίων τονίζοντας ότι η ιστορία του ποντιακού ελληνισμού αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ιστορικής διαδρομής των Ελλήνων.
Ο Πόντιος ερευνητής, συγγραφέας και χοροδιδάσκαλος Νίκος Ζουρνατζίδης ανέλαβε το λαογραφικό οδοιπορικό της εκδήλωσης. Στο λόγο του αναφέρθηκε διεξοδικά στα λαογραφικά στοιχεία των Ποντίων ανά γεωγραφική περιοχή, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ενότητα του χορού.
Κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων υπήρχαν μουσικά διαλείμματα από ποντιακή παραδοσιακή ορχήστρα, ενώ ποντιακοί χοροί αποδόθηκαν από την ομάδα παραστάσεων του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ.