Ζηλεύουν οι… νότιοι μαθαίνοντας ότι οι καταπληκτικές Πόντιες μαγείρισσες της Καλαμαριάς θα ετοιμάσουν μαντί και πιροσκί για τους τυχερούς που θα πάνε στο φουαγιέ του Δήμου Θεσσαλονίκης αύριο πρωτομηνιά, μετά τη μία το μεσημέρι.
Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο του γαστρονομικού φεστιβάλ που οργανώνει ο Δήμος, σπουδαστές και σεφ του ΙΕΚ ΑΚΜΗ θα μαγειρέψουν παραδοσιακά πιάτα της Θεσσαλονίκης: λαχανοντολμάδες, μυδοπίλαφο με άνηθο και σαρδέλες «παντρεμένες».
Την Κυριακή, από τις 12 θα προσφέρεται μπουγατσούλα με κρέμα, τραχανάς και λουκουμάδες, κουλούρια Θεσσαλονίκης από το Σωματείο Αρτοποιών αλλά και παραδοσιακό πιάτο των εβραίων με αυγά, μαγειρεμένο από την Ισραηλιτική κοινότητα της πόλης. Η συνταγή ήρθε στην πόλη το 1492 μαζί με τους εβραίους σεφαραδίτες.