pontosnews.gr
Τρίτη, 21/03/2023
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οι Τζιχαντιστές θέλουν να καταλάβουν την Ελλάδα – Χάρτης ντοκουμέντο

30/06/2014 - 5:43μμ
Οι Τζιχαντιστές θέλουν να καταλάβουν την Ελλάδα - Χάρτης ντοκουμέντο
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Οι Τζιχαντιστές θέλουν να καταλάβουν την Ελλάδα – Χάρτης ντοκουμέντο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Ιράκ. Οι Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ), ανακοίνωσαν την ίδρυση του χαλιφάτου, του ισλαμικού πολιτικού καθεστώτος γυρίζοντας δεκάδες χρόνια πίσω.

Με ηχητικό μήνυμα, το ΙΚΙΛ όρισε επίσης τον αρχηγό του Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι «χαλίφη» και άρα «ηγέτη των μουσουλμάνων σε ολόκληρο» τον κόσμο.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι το χαλιφάτο αυτό θα επεκταθεί στις περιοχές που έχει καταλάβει η οργάνωση στη Συρία και το Ιράκ.

Οι λέξεις «Ιράκ» και «Λεβάντε» θα καταργηθούν από το αρκτικόλεξο ΙΚΙΛ, το επίσημο όνομα του οποίου θα είναι «Το Ισλαμικό Κράτος» προσέθεσε ο Αντνάνι.

Όλα αυτά είναι πολύ ανησυχητικά αλλά ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι διέρευσε χάρτης ο οποίος δείχνει πως οι τζιχαντιστές θέλουν να φτάσουν μέχρι την Ευρώπη. Και μεταξύ των χωρών που θέλουν να κατακτήσουν είναι η Ελλάδα!

Ο χάρτης που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από τους οπαδούς του Ισλαμικού Κράτους εμπεριέχει και ένα πενταετές σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο θέλουν να επεκταθούν και σε χώρες που δεν κυριαρχεί το μουσουλμανικό στοιχείο.


Θέλουν με άλλα λόγια να επεκτείνουν το χαλιφάτο προς την Μέση Ανατολή, την Βόρεια Αφρική αλλά και κομμάτια της Ευρώπης!

Για παράδειγμα αναφέρουν ότι η Ισπανία, στην οποία κυριάρχησε το μουσουλμανικό στοιχείο για 700 χρόνια έως το 1492 θα είναι μια από τις χώρες που θα έχουν υπό τον έλεγχό τους έως το 2020.

Πριν από την Ισπανία όμως θέλουν να πατήσουν πόδι στα Βαλκάνια. Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία είναι κάποιες από τις χώρες που θέλουν να κατακτήσουν!

Ονειρεύονται με άλλα λόγια την δημιουργία ενός μεγάλου Ισλαμικού Κράτους που θα θυμίζει την Οθωμανική Αυτοκρατία.

Η οργάνωση αυτή, θέλει να σβήσει από τον χάρτη την Αλ Κάϊντα και μάλλον το έχει καταφέρει. Όπως λένε ειδικοί, η νεότερη γενιά των τζιχαντιστών, στηρίζει όλο και περισσότερο την οργάνωση του Αλ Μπαγκντάντι ο οποίος είναι επικηρυγμένος από τις ΗΠΑ για 10 εκατομμύρια δολάρια.

Όταν μάλιστα τέθηκε επικεφαλής του χαλιφάτου ο Αλ Μπαγκντάντι ζήτησε να αποκαλείται πλέον ως χαλίφης Ιμπραήμ – όνομα του γιου του Μωάμεθ προκειμένου να δείξει ακόμα περισσότερο ότι είναι ο ηγέτης των μουσουλμάνων και διάδοχος του προφήτη τους.

Πηγή: newsit.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στην ευρύτερη περιοχή του βόρειου Κρητικού Πελάγους διεξήχθη από τις 6 έως τις 17 Μαρτίου η πολυεθνική άσκηση «Αριάδνη 23» (φωτ.: ΓΕΕΘΑ)
ΑΜΥΝΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση «Αριάδνη 23»

20/03/2023 - 3:54μμ
Ο νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας/STR)
ΑΜΥΝΑ

Νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ ο Λάζαρος Μαυρόπουλος – Αιχμές από τον απερχόμενο αρχηγό Κωνσταντίνο Σκούμα

18/03/2023 - 10:11μμ
(Φωτ.: commons.wikimedia.org / Loren)
ΑΜΥΝΑ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανοίγει το δρόμο για την πώληση επιθετικών αμφίβιων οχημάτων στην Ελλάδα

17/03/2023 - 10:57μμ
Οι «Ειδικές Αποστολές», που καθιερώνονται για πρώτη φορά, αφορούν και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και όχι μόνο τις Ειδικές Δυνάμεις (φωτ.: Γραφείο Τύπου ΓΕΕΘΑ)
ΑΜΥΝΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Διπλασιάζονται οι αμοιβές για τις ειδικές αποστολές

11/03/2023 - 9:48μμ
(Φωτ,: Γραφείο Τύπου ΓΕΕΘΑ)
ΑΜΥΝΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Ολοκληρώθηκε η συμμαχική άσκηση «Dynamic Manta 23»

10/03/2023 - 11:16μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου ΥΠΕΘΑ)
ΑΜΥΝΑ

Ελληνοτουρκικές σχέσεις: Τηλεφωνική επικοινωνία Παναγιωτόπουλου-Ακάρ στον απόηχο των τραγωδιών που έπληξαν τις δύο χώρες

9/03/2023 - 6:28μμ
Η άσκηση βασίστηκε στην εξέταση σεναρίου που αφορούσε στην αποσταθεροποίηση υποθετικής συμμαχικής χώρας, λόγω στρατιωτικών και υβριδικών επιθετικών ενεργειών συνορεύουσας χώρας (φωτ.: Γραφείο Τύπου ΓΕΕΘΑ)
ΑΜΥΝΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Συμμετοχή στην πολυεθνική άσκηση «Orion 2023» με τη φρεγάτα «Αδρίας»

9/03/2023 - 10:58πμ
(Φωτ.: Twitter / FlyManoloFly)
ΑΜΥΝΑ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Με πένθος θα αγωνιστούν οι Έλληνες αθλητές – Το πρόγραμμα των αγώνων

2/03/2023 - 10:19πμ
Εικόνα από άσκηση του Στρατού Ξηράς στην Ικαρία (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/ΥΕΘΑ)
ΑΜΥΝΑ

Στρατός Ξηράς: Πρόσκληση για κατάταξη με την 2023 Β΄/ΕΣΣΟ

23/02/2023 - 3:31μμ
Οι ταξίαρχοι Νικόλαος Χολέβας και Mohamed Mohamed Tawfik Moawad υπογράφουν το πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδας - Αιγύπτου (Military Cooperation Program) για το έτος 2023 (Φωτ.: geetha.mil.gr)
ΑΜΥΝΑ

Ελλάδα-Αίγυπτος: Υπέγραψαν πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας για το 2023

23/02/2023 - 11:40πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείο: EUROKINISSI)

Σεισμός 4,6 βαθμών στην Αμφιλοχία – «Παρακολουθούμε το φαινόμενο» λέει ο Τσελέντης

5 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από το Σταθμό Λαρίσης του ΟΣΕ (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Δρομολόγια από Τετάρτη για τρένα και προαστιακό – Νέα μέτρα ασφαλείας

28 λεπτά πριν
(Φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Βέροιας)

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης: Οι αλωτικοί θρήνοι στην ποντιακή διάλεκτο, απόδειξη της ιστορικής μνήμης

52 λεπτά πριν
Η ομιλία του Φραγκούλη Φράγκου ολοκληρώνει το φετινό κύκλο του Λαϊκού Επιμορφωτικού Πανεπιστημίου του δήμου Νεάπολης-Συκεών (φωτ.: δήμος Νεάπολης-Συκεών)

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Ομιλία από τον Φραγκούλη Φράγκο για τα ελληνοτουρκικά και τον Πλαστήρα

1 ώρα πριν
Οι αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας βαθμιαία θα πυκνώσουν και πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές γενικά μικρής έντασης (φωτ.: EUROKINISSI/Βασίλης Παπαδόπουλος)

Ο καιρός την Τρίτη: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας

2 ώρες πριν
(Φωτ.; EUROKINISSI/ Γιώργος Κωνσταντινίδης)

Τέμπη: Βελτιώνεται η υγεία της 25χρονης που νοσηλεύεται στο «Παπανικολάου»

10 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign