pontosnews.gr
Σάββατο, 5/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Φορολογικές δηλώσεις 2014: Η παράταση και η… παγίδα

17/06/2014 - 12:47μμ
Τι θα γίνει με την παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Φορολογικές δηλώσεις 2014: Η παράταση και η… παγίδα

Της Έλενας Λάσκαρη

Σύντομα στη Βουλή τροπολογία για την παράταση του Ε1. Θα κατατεθεί και τροπολογία για την απαλλαγή προστίμων σε εκπρόθεσμη υποβολή Ε9. Εντολή Μαυραγάνη για κλείσιμο των εκκρεμοτήτων με τις δηλώσεις. Πόσοι φόροι έρχονται σε λίγες εβδομάδες.

Το αργότερο έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία για την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων, αλλά και για την απαλλαγή από τα πρόστιμα των 100 ευρώ όσων φορολογουμένων υποβάλλουν το Ε9 μετά τις 30 Μαΐου, οπότε έληξε η επίσημη προθεσμία και δόθηκε άτυπη παράταση.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης έδωσε χθες ρητή εντολή στους συνεργάτες του να κλείσουν τις εκκρεμότητες με τις φορολογικές δηλώσεις έως το τέλος της εβδομάδας, με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας προκειμένου να εκλείψει η σύγχυση σε φορολογούμενους και λογιστές.

Η απόφαση ότι θα δοθεί παράταση έχει ήδη ληφθεί. Η προθεσμία της 30ής Ιουνίου κρίνεται ανεπαρκής για να μπορέσουν οι φορολογούμενοι να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Μέχρι χθες είχαν υποβληθεί 2.391.945 φορολογικές δηλώσεις, σε σύνολο περίπου 5,5 εκατομμυρίων. Μένουν επομένως περισσότερες από 3 εκατομμύρια δηλώσεις και για την εκπνοή της προθεσμίας μένουν μόλις 14 ημέρες.

Μέχρι πότε θα ισχύσει η παράταση είναι ακόμα ανοιχτό. Η πρόταση που είχε τεθεί για την προθεσμία έως τις 31 Ιουλίου έχει ένα βασικό αδύναμο σημείο και μπορεί εύκολα να γυρίσει μπούμερανγκ.

Κι αυτό γιατί παράλληλα με την απόφαση για παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων έχει κλειδώσει και η απόφαση να μη δοθεί παράταση για την εξόφληση των φόρων. Όπως είναι γνωστό, φέτος για πρώτη φορά, ασχέτως με τον χρόνο υποβολής της δήλωσης, όλοι οι φορολογούμενοι με χρεωστικό εκκαθαριστικό θα πρέπει να πληρώσουν τον φόρο τους σε τρεις διμηνιαίες δόσεις: την πρώτη έως το τέλος Ιουλίου, τη δεύτερη έως το τέλος Σεπτεμβρίου και την τρίτη έως το τέλος Νοεμβρίου.

Είναι σαφές επομένως ότι αν η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων παραταθεί έως τις 31 Ιουλίου, όποιος υποβάλει τη δήλωση στην καταληκτική ημερομηνία θα πρέπει να εξοφλήσει και την πρώτη δόση του φόρου εντός της ίδιας ημέρας. Η δήλωση εκκαθαρίζεται φέτος για πρώτη φορά την ίδια ώρα που υποβάλλεται. Αν δεν εξοφληθεί ο φόρος στην ώρα του, αρχίζουν να τρέχουν μηνιαίοι τόκοι και πρόστιμα.

Πόσοι φόροι θα μας πέσουν στο… κεφάλι

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερα θερμό σε ό,τι αφορά τα φορολογικά. Τα εκκαθαριστικά είναι τετραπλά, καθώς ενσωματώνουν εκτός από τον φόρο εισοδήματος, κατά περίπτωση έκτακτη εισφορά, τέλος επιτηδεύματος και φόρο πολυτελούς διαβίωσης. Ο συνολικός λογαριασμός, όπως προκύπτει από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, φτάνει τα 6,880 δισ. ευρώ.

Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν και τα 2,650 δισ. ευρώ των φόρων ακινήτων. Ο ΕΝΦΙΑ και ο συμπληρωματικός φόρος έχει προγραμματιστεί να εξοφληθούν σε έξι μηνιαίες δόσεις, με αρχή από τον Ιούλιο (αν έχουν εκκαθαριστεί οι φόροι ακινήτων, καθώς σημειώνονται καθυστερήσεις στην υλοποίηση της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής).

Φόροι εισοδήματος, έκτακτες εισφορές, τέλος επιτηδεύματος, φόρος πολυτελούς διαβίωσης (για όσους έχουν Ι.Χ. άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, πισίνες και αεροσκάφη) μαζί με τον ΕΝΦΙΑ σημαίνουν ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν έως το τέλος του έτους 9,530 δισ. ευρώ. Αν προστεθεί και περίπου 1 δισ. ευρώ τέλη κυκλοφορίας που θα πρέπει να εξοφληθούν στο τέλος της χρονιάς, ο λογαριασμός ανεβαίνει στα 10,530 δισ. ευρώ και οι φορολογούμενοι είναι πιθανόν να ανέβουν στα… βουνά.

Για να αποφευχθούν «πολιτικά εμφράγματα» λόγω ασήκωτων φόρων ή η υπερδιόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που αυξάνονται ήδη κατά 1 δισ. ευρώ τον μήνα, το υπουργείο Οικονομικών πιέζει την τρόικα για αύξηση των δόσεων εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τις 12 σε τουλάχιστον 48.

Μέχρι σήμερα απάντηση των τροϊκανών δεν υπάρχει…

Πηγή: euro2day.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το κτήριο του υπουργείου Οικονομικών (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι φορολογούμενοι κινδυνεύουν να πληρώσουν τα σπασμένα – Το πρόστιμο «ροκανίζει» και το καλάθι των παροχών

2/07/2025 - 12:45μμ
Εργάτες στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Εργασίας: Ποιες αλλαγές φέρνει το νομοσχέδιο «Δίκαιη εργασία για όλους» – 15+1 ερωτήσεις και απαντήσεις

2/07/2025 - 10:21πμ
(Φωτ. EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πρόταση εξαγοράς από τον όμιλο Euronext – Έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης βλέπει το ΥΠΟΙΚ

1/07/2025 - 9:10μμ
Οι κεντρικές εγκαταστάσεις της ΑΑΔΕ (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Ποιοι χρωστάνε πάνω από 150.000 ευρώ στο Δημόσιο – Δείτε όλα τα ονόματα και τα «φέσια»

30/06/2025 - 11:00μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΕΚΑ: Τα επιδόματα που θα καταβληθούν τη Δευτέρα 30 Ιουνίου – Τι ισχύει για όσους δεν έχουν προπληρωμένη κάρτα

27/06/2025 - 1:44μμ
(Φωτ.: eppo.europa.eu)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Βαρύτατες κατηγορίες στους Έλληνες συλληφθέντες για τη μεγάλη απάτη τελωνειακών δασμών

27/06/2025 - 9:06πμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΑΣ: Έφοδος στο Γ’ Τελωνείο Πειραιά – Οκτώ συλλήψεις – Κατασχέθηκαν 4,5 εκατ. ευρώ

25/06/2025 - 11:56μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Επτά στους δέκα έχουν ήδη υποβάλει φορολογική δήλωση – Έρχονται στοχευμένοι ψηφιακοί έλεγχοι

14/06/2025 - 3:17μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Ποια επιδόματα θα καταβληθούν έως τις 20 Ιουνίου

13/06/2025 - 6:43μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεκάδες χιλιάδες κατοικίες σχεδιάζει να βγάλει στην αγορά η κυβέρνηση

9/06/2025 - 9:30πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Μετρό, τραμ, λεωφορεία: Πιλοτικά θα λειτουργήσουν σήμερα 24ωρο στην Αθήνα

25 δευτερόλεπτα πριν
Yδρόγειος σφαίρα (φωτ.: Pixabay / Mark Robinson)

Πώς επανασχεδιάζεται ο χάρτης της Μέσης Ανατολής

27 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi / Τατιάνα Μπόλαρη)

Σε ύφεση η φωτιά στην Εύβοια – Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης

55 λεπτά πριν

2ο Παιδικό-Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νοτίου Ελλάδος και Νήσων: Αλλάζει η ώρα έναρξης λόγω καύσωνα

1 ώρα πριν
Τουρίστες απολαμβάνουν το μπάνιο τους στην Αμοργό (φωτ.: EUROKINISSI/Βασίλης Ρεμπάπης)

Στους 39 βαθμούς θα σκαρφαλώσει το θερμόμετρο στον Βορρά

2 ώρες πριν
Ναρκωτικά κρυμμένα σε κινητήρα αυτοκινήτου (φωτ.: ΕΛΑΣ)

Θεσσαλονίκη: Έκανε κρυψώνα για ναρκωτικά τον… κινητήρα του αυτοκινήτου του

10 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign